Energieleveranciers Nederland Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €455 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Nederland vergelijken gaat supersnel dankzij onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je bekijkt probleemloos de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Ontdek exclusieve welkomstacties die jij niet via de normale weg bij bedrijven als Energiedirect.nl of Leon Zeewolde kunt gebruiken. Overstappen gaat moeiteloos en prettig. Op deze pagina bekijk je bruikbare toelichtingen en hulp voor het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe de overstapservice werkt, en wat je moeten weten ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Nederland

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Nederland? Er is helaas niet één energieleverancier te betitelen die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van factoren als: verbruik (kWh en m3) en postcode. Eveneens moet je verder kijken dan alleen de energietarieven. Dit beïnvloed slechts ten dele de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de jaarrekening: jij betaalt vastrecht, regiotoeslag, leveringkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Tevens bieden de meeste organisaties een royale welkomstpremie bij het overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €90 tot €190. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Winterswijk.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over nogal een moeilijke calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Nederland juli 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Vervolgens volgt een tabel met de goedkoopste energieleveranciers. Jij kiest à la minute de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap is zo rond gemaakt. Problemen bij het schatten van jouw energieconsumptie? Op deze pagina tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Omschrijving Gas
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.825 kWh 700 m³
2 persoons huishouden 2.350 kWh 1.000 m³
Gezin + 1 kind 2.800 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.450 kWh 1.675 m³
Gezin + 3 kinderen 4.250 kWh 2.025 m³

Alle organisaties

Alle populaire aanbieders vergelijken. Van Engie tot Innova Energie.

Flink besparen op jouw energie

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen tot wel €345 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Nederland

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een goedkoop contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! Middels energieleverancieractie.nl kun je rap energieprijzen Nederland vergelijken. Voer je adres en ook verbruik in, en bekijk vlug het goedkoopste contract. Meer info over een zekere leverancier? Ga dan verder naar de overkoepelende merksite. Stap nu over naar de beste energie aanbiedingen en actiekortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan aan de rechterkant en bekijk onmiddellijk de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Graauw afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Nederland?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Overijssel)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Nederland juli 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Nederland? Hieronder vind je een lijstje met standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Essent, Pure Energie, Greenchoice, Vattenfall, NLE maar ook ENGIE, Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl, Qurrent op basis van een verbruik van 1650 kWh – 4450 kWh stroom en 850 m3 – 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In ons land maak je zelf uit bij welke partij jij gas en licht koopt. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of voel je je niet meer thuis bij jouw huidige energiemaatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Let op: doorzoek altijd de opgestelde regels van het energiecontract. Wat is de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Nederland. Als je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je een bevestiging van de gekozen maatschappij. Hierin lees je de prijzen en extra regels (zoals aansluitkosten, verbruikskosten, vastrecht, opslag duurzame energie, regiotoeslag: ) van jouw nieuwe pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, en het duurt een paar dagen.

2 weken bedenktijd

Wanneer jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Gedurende deze dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder opgaaf van reden jouw aanvraag annuleren. Wil je dan niet? De overstap van energie is dan bindend.

Oude contract opzeggen

Jouw lopende pakket wordt stopgezet. Dikwijls zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Tip: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf in de regel het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de toekomstige energieleverancier. Meestal moet dit enkele dagen voor passeren van de datum van overstap, maar het kan ook best 14 dagen na de overstapdatum. Jouw “nieuwe” energieaanbieder geeft dit door aan je voormalige maatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Nederland. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon wijzigen. Daarbij krijgen jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “energiebedrijf MAIN Energie“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is tegenwoordig een hot topic. Hierbij kun je denken aan een gasvrij huis en besparen op de CO2 uitstoot. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De 2 meest toegepaste manieren zijn wind en zon (stroom). Veel energiemaatschappijen doen hier aan mee. De bedrijven reserveren zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan heel lucratief zijn. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen maar ook je overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Je krijgt daarvoor een tegemoetkoming in de gemeente Steenwijkerland.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Daardoor verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een Nefit, AWB, Remeha, Atag of Intergas ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

In alle provincies vormen windmolens het landschap. Windturbines dragen bij aan volledig groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke leveranciers werkt met deze vorm van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren is beschikbaar in onze online energievergelijker. Misschien iets voor je: een deel van een windmolen kopen in provincie Overijssel.

Energieverbruik minderen

Bewuster met elektriciteit omgaan? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als je jouw eigen verbruik kan verlagen kan dat al flink schelen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op het vervuilen van de aarde. Probeer je te beperkten tot apparaten met een A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Nederland

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiemaatschappijen in Nederland en bespaar op gas en licht!