Energieleveranciers Winterswijk Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €505 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Winterswijk vergelijken is een eitje via onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ontdekt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel tijdelijke welkomstkortingen die jij via de sites van aanbieders zoals Anode Energie of UnitedConsumers kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat gemakkelijk en zonder problemen. Op de site bekijk je bruikbare toelichtingen en hulp dat je kunt gebruiken bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe de overstapservice werkt, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Winterswijk

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Winterswijk? Er is helaas niet één energieleverancier te markeren die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt mede bepaald door indicatoren zoals: stroom- en gas consumptie en locatie. Ook ga je te kort door de bocht als je kijkt naar enkel de energietarieven. Deze bepalen maar beperkt de energienota. Controleer maar de jaarafrekening: je vindt daar: regiotoeslag, vastrecht, energiebelasting, leveringkosten, opslag duurzame energie: het wordt allemaal doorbelast. Daarnaast bieden sommige leveranciers een aantrekkelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €165 – €285. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Heilig Landstichting.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: We hebben het hier over best een flinke berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Winterswijk april 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Dan vind je een lijst met beschikbare energieleveranciers. Je ontdekt onmiddellijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen is kinderspel, het is snel gepiept. Advies nodig bij het schatten van jullie energieverbruik? Hieronder vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort woning Gas
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.925 kWh 600 m³
2 bewoners 2.350 kWh 1.025 m³
2 & 1 kind 2.825 kWh 1.375 m³
Gezin + 2 kinderen 3.475 kWh 1.650 m³
2 & 3 kinderen 4.350 kWh 1.900 m³

Alle maatschappijen

Alle landelijke aanbieders vergelijken. Van De Vastelastenbond tot en met Innova Energie.

Vind het goedkoopste pakket

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen tot wel €355 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dankzij de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Winterswijk

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een goedkoop pakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Door gebruik te maken van onze speciale vergelijker kun jij vlug energieprijzen Winterswijk vergelijken. Vul postcode + huisnummer + verbruiksgegevens in, en kies vlug de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een zekere leverancier? Ga dan verder naar site van de leverancier. Profiteer nu van alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan rechts en vergelijk onmiddellijk de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Puth afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Winterswijk?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Gelderland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Winterswijk april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Winterswijk? Hier check je een tabel met veel bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Essent, Vattenfall, NLE, Eneco, Greenchoice en ook Energiedirect.nl, Qurrent, Powerpeers, Oxxio, ENGIE berekend met een consumptie van 1800 kWh tot 3000 kWh stroom en 1350 m3 – 2000 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Als consument kies jij er zelf voor waar jij je gas en licht inkoopt. Loopt het contract bijna af, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van jouw energiemaatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Advies: achterhaal uiteraard de voorschriften van jouw energiemaatschappij. Wat is de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Winterswijk. Zodra je nieuwe bestelling is afgerond krijg je een bevestigingsmail of brief van jullie nieuwe energiemaatschappij. Daarin vind jij de overeengekomen kosten en extra regels (bijvoorbeeld opslag duurzame energie, verbruikskosten, netbeheerkosten, aansluitkosten, leveringkosten: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd energiecontract

Nadat de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je zonder kosten en zonder opgaaf van reden het contract ongeldig verklaren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is nu definitief.

Opzeggen van oude contract

Het werkende energiecontract zal worden opgezegd. In de regel krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Belangrijk: ga je verhuizen? Je moet dan zelf gewoonlijk het contract opzeggen (online of per brief).

Jouw meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw aanstaande energiemaatschappij. Dikwijls moet dit zo’n week voor de ingangsdatum, maar het kan ook best 15 dagen na de dag van overstappen. Jouw aanstaande energiemaatschappij stuurt de standen door naar je voormalige energieleverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Het overstappen is gelukt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de “nieuwe” energiemaatschappij in Winterswijk. Het is nog even wachten op natuurlijk een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment wijzigen. Daarbij incasseer je een overzicht + eindafrekening van de “vroegere” leverancier. Bekijk ook “opzeggen Greenchoice“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is vandaag de dag een veelbesproken doelstelling. Hierbij kun je denken aan wonen zonder gasaansluiting en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De meest relevante keuzes zijn zonnestroom en windenergie. Veel energie-aanbieders hebben dit al geïntegreerd. De aanbieders kopen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of specifiek zoeken naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en daarnaast jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Jullie ontvangen hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Winterswijk.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn nog best duur in verhouding tot een Intergas, Nefit, Atag, Remeha of AWB ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Zonneboilers en Het warmtenet kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines dragen bij aan volledig groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke leveranciers doet hier aan mee. Een uitgebreide filter kan je bekijken in de energievergelijker. Ook interessant: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Gelderland.

Besparen op je verbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Op het moment dat je jouw energieconsumptie kunt minderen zal de besparing groot zijn. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Houd rekening met zuinige apparaten en A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Winterswijk

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Winterswijk en bespaar op gas en licht!