Energieleveranciers Ternaard Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar zo €425 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ternaard vergelijken is kinderspel via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je treft onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle tijdelijke acties die je niet via de website van bedrijven als Allure Energie of Innova Energie ontvangt. Het oversluiten gaat simpel en zonder problemen. Hier lees je nuttige details en adviezen t.b.v. het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en hoe het zit omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Ternaard

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Ternaard? Er is helaas niet één energieleverancier aan te duiden die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van factoren als: energieconsumptie en adres. Bovendien zijn er meer zaken belangrijk dan uitsluitend de energiekosten. Deze bepalen maar voor een deel de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de jaarrekening: jij betaalt opslag duurzame energie, leveringkosten, netbeheerkosten, aansluitkosten, energiebelasting: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook geven flink wat aanbieders een vorstelijke welkomstkorting voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €80 – €275. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Ederveen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft een behoorlijk complexe calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ternaard april 2024? Geef je adresgegevens plus hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Aansluitend check je een resultatenpagina met de meest voordelige energiemaatschappijen. Je ontdekt snel de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen is binnen enkele minuten geregeld. Moeite bij het schatten van je gas & licht gebruik? Hieronder bekijk jij het stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Omschrijving Gasgebruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.800 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.175 kWh 1.125 m³
2 & 1 kind 2.700 kWh 1.350 m³
Familie (2 kinderen) 3.675 kWh 1.600 m³
Familie (3 kinderen) 4.200 kWh 2.100 m³

Complete vergelijking

Alle bekende aanbieders vergelijken. Van Fenor tot Vandebron.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Vergelijk alle contracten op prijs. Bespaar tot wel €335 per jaar.

Makkelijk overstappen

Profiteer van de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Ternaard

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Geïnteresseerd in een betaalbaar contract? Dan heb je de juiste website gevonden. Door gebruik te maken van energieleverancieractie.nl kan jij probleemloos energieprijzen Ternaard vergelijken. Vul jouw locatie en ook energieverbruik in en kies vlug het goedkoopste pakket. Meer informatie m.b.t. een bepaald pakket? Bekijk dan de merkpagina. Profiteer nu van alle populaire energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan hiernaast en vergelijk vlug de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Vind alles uit over goedkoopste energie in Naarden afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Ternaard?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Ternaard april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Ternaard? Hier check je een ranglijst van veel bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Eneco, NLE, Essent, Vattenfall, Greenchoice en natuurlijk Budget Energie, Powerpeers, ENGIE, Qurrent, Oxxio berekend met een consumptie van 2250 kWh tot 3000 kWh stroom plus 1000 m3 t/m 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Als consument ben jij er verantwoordelijk voor bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je van huis wisselen, of ben je niet blij met jouw leverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Goed om te weten: achterhaal ten alle tijde de kleine lettertjes van het gekozen energiepakket. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Ternaard. Als je aankoop is verzonden ontvang je een bevestiging van jouw aanstaande energieaanbieder. In dit schrijven tref jij de prijzen en bijkomende kosten (zoals opslag duurzame energie, netbeheerkosten, vastrecht, regiotoeslag, aansluitkosten: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Als jouw bestelling bevestigd wordt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Gedurende deze dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van oude contract

Je lopende gas & licht pakket zal worden beëindigd. In de regel wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: ga je van woning wisselen? Je moet dan zelf meestal het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw toekomstige energiemaatschappij. In de regel wordt dit van je gevraagd vlak voor de gekozen dag van overstappen, maar soms gebeurt het ook 2 weken nadat het contract is ingegaan. De toekomstige aanbieder speelt de standen door aan de “vroegere” aanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de “nieuwe” energiemaatschappij in Ternaard. Ze sturen jou hiervan een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon wijzigen. Ook incasseer jij een eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “contract afsluiten bij NLE“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is op dit moment een veelbesproken doelstelling. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. De meeste aanbieders van energie maken hier graag gebruik van. De organisaties reserveren zonne-energie en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: zelf zonnepanelen aanschaffen voor je appartement of huis of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen plus jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Dongeradeel.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zodoende gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met Nefit, Intergas, Atag, Remeha of Vaillant ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Je kunt flink besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op steeds meer plekken vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren grote hoeveelheden windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. Meer hierover vind je in onze energievergelijker. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval je jouw eigen verbruik reduceert zal de besparing groot zijn. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de uitstoot van CO2. Probeer je te beperkten tot apparatuur met A of A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Ternaard

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Ternaard en bespaar op gas en licht!