Energieleveranciers Ederveen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €655 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ederveen vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit middels onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt à la minute de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Check alle speciale acties die men standaard niet bij o.a. Energiedirect.nl of Qurrent kunt vinden. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat handig en vlug. Hier vergaar je toepasbare aanwijzingen en tips dat je kunt gebruiken bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Ederveen

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Ederveen? Er is helaas niet één energieleverancier te kwalificeren die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt beïnvloed door factoren als: energieconsumptie en locatie. Ook zijn er veel aspecten belangrijker dan puur de energiekosten. Deze bepalen slechts ten dele de uiteindelijke energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarafrekening: je vindt daar: leveringkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, netbeheerkosten, vastrecht: het telt allemaal mee. Ook bieden sommige bedrijven een vorstelijke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Dit kan zelfs oplopen van €110 – €245. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Numansdorp.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: We hebben het hier over een behoorlijk gecompliceerde berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ederveen mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Dan tref jij een tabel met de goedkoopste energiecontracten. Jij kiest moeiteloos de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is kinderspel, het is snel doorgevoerd. Moeite bij het doorgeven van jouw verbruik? Op de site tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Omschrijving Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.875 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.475 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.725 kWh 1.400 m³
Familie (2 kinderen) 3.425 kWh 1.600 m³
Gezin + 3 kinderen 4.000 kWh 1.975 m³

Alle maatschappijen

Alle landelijke providers vergelijken. Van Energiedirect.nl tot Vrijopnaam.

Besparen op de energienota

Neem afscheid van hoge rekeningen. Bespaar tot wel €325 per jaar.

Razendsnel overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Ederveen

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar energiepakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Geholpen door energieleverancieractie.nl kan je moeiteloos energieprijzen Ederveen vergelijken. Geef je huisnummer en postcode & verbruik in, en selecteer eenvoudig de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een bepaalde leverancier? Selecteer dan website van de aanbieder. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan op deze pagina en check eenvoudig de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier voor je huis. Ook interessant: goedkoopste energie in Winkel afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Ederveen?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Gelderland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Ederveen mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Ederveen? Onder dit stukje check je een lijstje met veel bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Vattenfall, Essent en natuurlijk Oxxio, ENGIE, Qurrent, Energiedirect.nl, Powerpeers met een verbruik van 2150 kWh tot 4200 kWh stroom plus 800 m3 t/m 1900 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land beslis jij zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is het einde van de contractperiode in zicht, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je ontevreden over jullie actuele leverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Vergeet niet: achterhaal altijd de opgestelde regels van het gekozen energiepakket. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Ederveen. Op het moment dat je nieuwe bestelling is afgerond zul jij een mail ontvangen van jouw aanstaande energieaanbieder. Hierin zie jij de kosten en condities (denk aan aansluitkosten, vastrecht, netbeheerkosten, leveringkosten, regiotoeslag: ) van het energiepakket. Dit kan per mail of post, en het duurt een paar dagen.

2 weken bedenktijd

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze termijn heb je de mogelijkheid om gratis, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van oude contract

Jullie werkende gas & licht pakket wordt opgezegd. Doorgaans doet de nieuwe aanbieder dit. Let op: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf gewoonlijk het energiecontract beëindigen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de nieuwe leverancier. Normaliter moet dit vlak voor de datum van overstap, hoewel het soms ook uitloopt tot 14 dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw “nieuwe” energieaanbieder geeft dit door aan jouw oude energiemaatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Het overstappen is gelukt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en begint de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Ederveen. Het is nog even wachten op een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd bijstellen. Tevens krijg jij de eindafrekening van jouw “oude” leverancier. Bekijk ook “MAIN Energie stroom“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is op dit moment een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en besparen op de CO2 uitstoot. Wat kan ik zelf doen met groene energie? 2 relevante opties zijn manieren zijn wind en zon (stroom). Veel van de energie-aanbieders hebben dit al geïntegreerd. De organisaties halen deze zonnestroom en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie kun jij kiezen: zelf zonnepanelen aanschaffen voor je appartement of huis of gaan voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je eigen stroom gebruiken of uiteraard je overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. In ruil krijg je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Ede.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Middels dit systeem zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in verhouding tot een Nefit, Intergas, Atag, Vaillant of Remeha ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Het warmtenet, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. Deze windturbines leveren 100% groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke maatschappij biedt deze vorm van stroom aan. Meer hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets van de laatste jaren: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Gelderland.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Zodra je het verbruik van energie vermindert levert dat een besparing op. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Probeer je te beperkten tot producten met A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Ederveen

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Ederveen en betaal minder voor gas en licht!