Energieleveranciers Ter Idzard Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €345 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ter Idzard vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit dankzij onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt direct de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Check alle unieke welkomstacties die men standaard niet bij bijv. Energieflex of Noordelijk Lokaal Duurzaam kan afsluiten. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en kost slechts een paar minuten. Hieronder vergaar je praktische details en tips dat je kunt gebruiken bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Ter Idzard

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Ter Idzard? Het is onmogelijk één energieleverancier te bestempelen waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van factoren als: stroom- en gas consumptie en adres. Eveneens ga je te kort door de bocht als je kijkt naar exclusief de energietarieven. Dat beslaat maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: energiebelasting, leveringkosten, aansluitkosten, vastrecht, opslag duurzame energie: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Ook bieden flink wat maatschappijen een hoge welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €80 tot €245. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Easterwierrum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het is best een flinke calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ter Idzard juni 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Hierna vind je een resultatenpagina met de meest voordelige energiemaatschappijen. Je selecteert ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen is binnen enkele minuten gepiept. Hulp nodig bij het invullen van je jaarlijkse energiegebruik? Op deze website bekijk jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit Gas
1 persoon 1.925 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.225 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 2.800 kWh 1.325 m³
Gezin + 2 kinderen 3.400 kWh 1.725 m³
2 & 3 kinderen 4.000 kWh 2.050 m³

Alle aanbieders

Alle betrouwbare aanbieders vergelijken. Van Greenchoice tot Vrijopnaam.

Een lagere energierekening

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen mogelijk tot €405 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Ter Idzard

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Dankzij onze speciale vergelijker kan men vlug energieprijzen Ter Idzard vergelijken. Vul postcode + huisnummer + gas/licht inschatting in en vind snel het goedkoopste pakket. Meer details over een bepaalde aanbieder? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Vergelijk nu de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Check het stappenplan aan de rechterkant en signaleer binnen no-time de beste of de goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Muiden afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Ter Idzard?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Ter Idzard juni 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Ter Idzard? Hieronder vind jij een lijstje met meest bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als NLE, Vattenfall, Essent, Greenchoice, Eneco + ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie, Powerpeers, Oxxio gerekend met een verbruik van 2250 kWh – 3150 kWh stroom en 1200 m3 tot 1600 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In Nederland kies jij er zelf voor bij welke partij jij gas en licht koopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, sta je op het punt om te verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw bestaande leverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Kijk uit: check zeker even de voorschriften van de energieaanbieder. Welke opzegtermijn geldt er, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Ter Idzard. Vanaf het punt dat je een bestelling hebt geplaatst ontvang je een bevestiging van de gekozen aanbieder. Aan de hand daarvan tref je de prijzen en condities (bijvoorbeeld aansluitkosten, leveringkosten, verbruikskosten, energiebelasting, opslag duurzame energie: ) van het energiepakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Als het nieuwe contract binnen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen kan je kosteloos en zonder je te hoeven verantwoorden het pakket annuleren. Doe je niets? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van huidige energiecontract

Je lopende gas en stroom pakket wordt beëindigd. In de regel draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: staat er een verhuizing op stapel? Jij zult dan normaal gesproken het contract even opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de nieuwe energieleverancier. Normaal gesproken moet dit zo’n week voor de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook 2 weken na de overstap. Jouw toekomstige leverancier speelt de standen door aan de “vroegere” energieaanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Het overstappen is gelukt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Ter Idzard. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij wijzigen. Ook incasseer jij een overzicht + eindafrekening van de “vroegere” energiemaatschappij. Lees verder over “contract afsluiten bij Engie“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is op dit moment een veelbesproken doelstelling. Onder andere een woning zonder gas en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? Twee veelbesproken keuzes zijn zonnestroom en windenergie. Veel aanbieders van energie werken hier dan ook graag mee. De organisaties reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op jouw woning of gaan voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan al snel lonen. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom maar ook je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit terugleveren heet “salderen”. Je krijgt daarvoor een redelijke vergoeding in de gemeente Weststellingwerf.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Op die manier zal je gasverbruik significant dalen. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een Nefit, Intergas, Remeha, AWB of Vaillant ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Je kunt flink besparen op de energienota. Het warmtenet, Zonneboilers en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland zie je grote parken met windmolens. De windturbine voorziet in volledig groene windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder energiecontract doet hier aan mee. Details per aanbieder wordt weergegeven in de energievergelijker. Nieuw: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Wanneer jij de energievraag weet te beperken zal de besparing groot zijn. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Ter Idzard

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Ter Idzard en betaal minder voor gas en licht!