Energieleveranciers Ter Apelkanaal Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €325 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ter Apelkanaal vergelijken is een eitje dankzij onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ziet binnen no-time de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Check alle aantrekkelijke welkomstkortingen die je niet via de website van bijvoorbeeld De Vastelastenbond en Qwint kan afsluiten. Overstappen gaat handig en vlug. Hier lees je functionele feiten en hulp dat je kunt gebruiken bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Ter Apelkanaal

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Ter Apelkanaal? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te kwalificeren die echt het goedkoopste is. Dit wordt mede bepaald door indicatoren zoals: gas- en stroom consumptie en woonplaats. Daarnaast zijn er veel aspecten belangrijker dan exclusief de energietarieven. Dit bepaalt maar beperkt de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste energie jaarrekening: regiotoeslag, netbeheerkosten, aansluitkosten, opslag duurzame energie, leveringkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast bieden veel leveranciers een hoge welkomstpremie als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €80 tot €235. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Easterlittens.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het betreft nogal een ingewikkelde berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ter Apelkanaal juli 2024? Geef je adresgegevens plus een schatting van je energieverbruik in. Aansluitend vind je een lijst met beschikbare energie aanbieders. Je ontdekt simpel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo gepiept. Hulp nodig bij het schatten van jouw energieconsumptie? Hieronder vind je het gas- en stroomverbruik van voor een aantal situaties.


Type woning Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.925 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.150 kWh 1.075 m³
Familie (1 kind) 2.950 kWh 1.450 m³
Familie (2 kinderen) 3.525 kWh 1.725 m³
2 & 3 kinderen 4.025 kWh 2.100 m³

Alle pakketten

Alle betrouwbare providers vergelijken. Van Huismerk Energie tot en met Leon Zeewolde.

Het goedkoopste contract

Nooit meer teveel betalen. Besparingen mogelijk tot €435 per jaar.

Probleemloos overstappen

Dankzij de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Ter Apelkanaal

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Dankzij de vergelijker kun je ogenblikkelijk energieprijzen Ter Apelkanaal vergelijken. Voer je adres en ook stoom/gas verbruik in en zoek binnen no-time de goedkoopste maatschappij. Meer informatie m.b.t. een bepaalde aanbieder? Klik dan op het bedrijfsprofiel. Stap nu over naar alle populaire energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan die je hiernaast ziet en vergelijk eenvoudig de beste of meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Moorveld afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Ter Apelkanaal?

 1. Geef jouw postcode door (Groningen)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het exacte verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Ter Apelkanaal juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Ter Apelkanaal? Op de site doorzoek jij een lijstje met standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals NLE, Eneco, Pure Energie, Vattenfall, Greenchoice + Qurrent, Powerpeers, ENGIE, Budget Energie, Oxxio uitgaande van een verbruik van 2050 kWh – 2900 kWh stroom plus 1400 m3 t/m 1700 m3 gas.

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land mag je helemaal zelf kiezen naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of ben je ontevreden over jullie actuele leverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Vergeet niet: bekijk zeker even de opgestelde regels van jouw energiemaatschappij. Hoe zit het met de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Ter Apelkanaal. Zodra jij een contract hebt afgesloten krijg je een bevestigingsmail of brief van de gekozen energiemaatschappij. In deze mail of brief zie je de prijzen en extra regels (zoals leveringkosten, energiebelasting, netbeheerkosten, vastrecht, opslag duurzame energie: ) van jouw nieuwe pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Wil je dan niet? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw actuele contract wordt beëindigd. Dikwijls wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Goed om te weten: overstappen vanwege verhuizing? Jij zult dan gewoonlijk het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de nieuwe aanbieder. Doorgaans wordt dit van je gevraagd enkele dagen voor passeren van de datum van overstap, maar het kan ook best 1 of 2 weken nadat het contract is ingegaan. De toekomstige energiemaatschappij speelt de standen door aan de eerdere maatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Overstap is geslaagd

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Ter Apelkanaal. Je ontvangt hiervan wederom een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Je kunt dit gewoon corrigeren. Bovendien ontvang je jouw persoonlijke eindafrekening van jouw oude energieleverancier. Ga verder naar “contract afsluiten bij Energiedirect.nl“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is momenteel iets waar veel mensen mee bezig zijn. Veelgehoorde kreten zijn een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De twee meest interessante opties zijn zonnestroom en windenergie. Het gros van de aanbieders van energie werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie kun jij kiezen: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of kiezen voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom maar ook jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Daarvoor heb je recht op een leuke prijs in de gemeente Vlagtwedde.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende gaat je gasverbruik flink omlaag. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur i.v.m. een Nefit, Intergas, Remeha, Vaillant of AWB ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Zonneboilers, Pelletkachels en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door het hele land zie je grote parken met windmolens. De windturbine voorziet in volledig groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder maatschappij doet hier aan mee. Extra info hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Groningen.

Minder energie consumeren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als jij de energievraag vermindert kan dat al flink schelen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op het vervuilen van de aarde. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Ter Apelkanaal

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiepakketten in Ter Apelkanaal en bezuinig op gas en licht!