Energieleveranciers t Haantje Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €275 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in t Haantje vergelijken is gemakkelijk met behulp van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je treft eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle exclusieve aanbiedingen die je niet op de reguliere manier bij o.a. Energiedirect.nl en NLE ontvangt. Overstappen gaat moeiteloos en is zo gepiept. Hier doorzoek jij handige details en support dat je kunt gebruiken bij het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat precies de overstapservice is, en wat jij kunt doen met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier t Haantje

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in t Haantje? Er is helaas niet één energieleverancier aan te duiden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: stroom- en gas consumptie en locatie. Bovendien moet je meer mee laten wegen dan exclusief de energiekosten. Deze bepalen slechts deels de maandelijks energierekeningen. Doorzoek maar eens jouw energie jaarrekening: leveringkosten, netbeheerkosten, energiebelasting, aansluitkosten, vastrecht: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Verder hanteren sommige maatschappijen een aantrekkelijke welkomstkorting voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €100 tot €220. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Dronryp.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: We hebben het hier over best een ingewikkelde rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in t Haantje april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Nadien check je een overzicht met de beste energiecontracten. Je ontdekt binnen no-time de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is binnen no-time gepiept. Advies nodig bij het doorgeven van jouw energieconsumptie? Op de site bekijk jij het gas- en stroomverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Type huis Gasgebruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Type huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.925 kWh 750 m³
2 personen 2.250 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 3.100 kWh 1.450 m³
2 & 2 kinderen 3.425 kWh 1.800 m³
2 & 3 kinderen 4.250 kWh 1.925 m³

Compleet aanbod

Alle grote partijen vergelijken. Van E.ON tot en met Vrijopnaam.

Besparen op je energie

Vind de goedkoopste leverancier. Besparingen mogelijk tot €425 per jaar.

A la minute overstappen

Dit kan met de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in t Haantje

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Door middel van onze speciale vergelijker kan jij eenvoudig energieprijzen t Haantje vergelijken. Geef je woongegevens + gas/licht inschatting in en zoek snel de goedkoopste leverancier. Meer details over een bepaalde leverancier? Ga dan verder naar site van de leverancier. Profiteer nu van alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan die je hiernaast ziet en vind à la minute de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier voor je verbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Moerdijk afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in t Haantje?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Drenthe)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in t Haantje april 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in t Haantje? Hieronder bekijk je een opsomming met beschikbare pakketten van populaire energiemaatschappijen als Vattenfall, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Essent maar ook Oxxio, Powerpeers, Budget Energie, Qurrent, ENGIE uitgaande van een verbruik van 1900 kWh tot 3850 kWh stroom plus 950 m3 t/m 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Tegenwoordig bepaal je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, sta je op het punt om te verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw huidige leverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Let op: bekijk wel de opgestelde regels van het energiecontract. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in t Haantje. Vanaf het punt dat jij een contract hebt afgesloten krijg je een bevestigingsmail of brief van jouw aanstaande organisatie. Daarin zie jij afgesproken prijzen en extra regels (denk hierbij aan opslag duurzame energie, verbruikskosten, leveringkosten, aansluitkosten, netbeheerkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd bij energiepakket

Zodra het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen mag je gratis, of een geldige reden op te geven, het nieuwe contract cancellen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van oude contract

Jullie lopende contract wordt beëindigd. In de meeste gevallen zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Belangrijk: krijg je een andere huis? Dan moet je zelf in de regel de actuele abonnementen stopzetten.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw toekomstige aanbieder. Doorgaans doe je dit vlak voor de ingangsdatum, maar het kan ook best 2 weken na de gekozen overstapdatum. Jouw “nieuwe” energieaanbieder stuurt de standen door naar jouw “oude” energieleverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Overstap is geslaagd

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgerond, en begint de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in t Haantje. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon verhogen. Voorts ontvang je jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” energieleverancier. Ga verder naar “besparen bij Stedin“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is momenteel een hot topic. Veelgehoorde kreten zijn een gasvrij huis en minder CO2 uitstoten. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De meest relevante keuzes zijn windenergie en zonne-energie. Het gros van de energiemaatschappijen hebben dat in hun portfolio. De bedrijven halen deze zonne-energie en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er meerdere keuzes: het kopen van zonnepanelen voor op jouw woning of bewust de keuze maken voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Investeren in zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en bovendien de “extra” stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Hiervoor ontvang je een leuke prijs in de gemeente Coevorden.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig wanneer je het vergelijk met een Vaillant, AWB, Atag, Remeha of Intergas ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

In alle provincies zie je grote parken met windmolens. De windturbine voorziet in 100% groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke leveranciers werkt met deze vorm van groene stroom. Een uitgebreide filter kan je bekijken in de energievergelijker. Nieuw: een deel van een windmolen kopen in provincie Drenthe.

Energieverbruik reduceren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Zodra je jouw eigen verbruik kan verlagen levert dat een besparing op. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Koop specifiek huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in t Haantje

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energieleveranciers in t Haantje en bezuinig op gas en licht!