Energieleveranciers Dronryp Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €405 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Dronryp vergelijken doe je razendsnel middels onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul alle velden in, en je achterhaalt probleemloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel tijdelijke acties die je niet via de website van bedrijven als Eneco of UnitedConsumers kan scoren. Overstappen gaat handig en gebruiksvriendelijk. Hier bekijk je nuttige feiten en hulp ten behoeve van het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat precies de overstapservice is, en wat de mogelijkheden zijn betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Dronryp

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Dronryp? Er is helaas niet één energieleverancier te noemen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: stroom- en gasverbruik en locatie. Uiteraard zijn er veel aspecten belangrijker dan puur de energietarieven. Dat bepaalt slechts deels de energierekening. Doorzoek maar eens jouw energie jaarrekening: aansluitkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, vastrecht, verbruikskosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Ook hanteren sommige aanbieders een royale welkomstpremie voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €170 tot €275. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Nistelrode.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Je hebt te maken met een aanzienlijk flinke calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Dronryp juni 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Vervolgens volgt een tabel met de meest voordelige energieleveranciers. Jij kiest eenvoudig de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is kinderspel, het is snel rond gemaakt. Problemen bij het invoeren van je jaarlijkse energiegebruik? Hierna detecteer je het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Type woning Verbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Elektriciteit Gas
1 persoon 1.875 kWh 700 m³
2 persoons huishouden 2.125 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 2.800 kWh 1.375 m³
Gezin + 2 kinderen 3.625 kWh 1.725 m³
Gezin + 3 kinderen 4.375 kWh 2.075 m³

Alle maatschappijen

Alle populaire providers vergelijken. Van Anode Energie tot UnitedConsumers.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Vergelijk alle contracten op prijs. Je bespaart zo €305 per jaar.

Een snelle overstap

Ontdek het gemak van de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Dronryp

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig pakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Door middel van de vergelijker kan men snel energieprijzen Dronryp vergelijken. Voer je adres en ook verbruiksgegevens in, en selecteer probleemloos het goedkoopste pakket. Meer details over een zeker pakket? Selecteer dan site van de leverancier. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan die je hiernaast ziet en ontdek ogenblikkelijk de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Wijchen afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Dronryp?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of kies direct het verbruik.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Dronryp juni 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Dronryp? Op deze website bekijk je een tabel met meest bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Vattenfall, NLE, Eneco, Essent, Greenchoice maar ook Qurrent, Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, ENGIE op basis van een verbruik van 1600 kWh t/m 3750 kWh stroom en 1250 m3 tot 1500 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In Nederland bepaal je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga jij verhuizen, of wil je gewoon af van jouw huidige energieaanbieder? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Goed om te weten: check zeker even de voorwaarden van de huidige energieleverancier. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Dronryp. Zodra je een bestelling hebt geplaatst zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jullie nieuwe maatschappij. In dit schrijven vind je afgesproken prijzen en voorwaarden (denk aan netbeheerkosten, regiotoeslag, energiebelasting, vastrecht, opslag duurzame energie: ) van jouw nieuwe pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, en het duurt een paar dagen.

14 dagen bedenktijd

Zodra je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken, of een uitgebreide toelichting te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Doe je niets? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude contract opzeggen

Jouw vorige pakket zal worden opgezegd. In de meeste gevallen draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Goed om te weten: overstappen vanwege verhuizing? Bij dit scenario moet je zelf dikwijls het energiecontract beëindigen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw aanstaande energieaanbieder. In de meeste gevallen moet dit enkele dagen voor passeren van de ingangsdatum, echter soms ook tot twee weken na de dag van overstappen. Jouw aanstaande energiemaatschappij stuurt de standen door naar jouw oude maatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Heb jij alle stappen afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en start de levering van stroom en gas door de “nieuwe” energiemaatschappij in Dronryp. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij verlagen. Daarbij ontvang jij de eindafrekening van de “vroegere” energieaanbieder. Bezoek nu “Enexis gas“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een hot topic. Hierbij kun je denken aan wonen zonder gasaansluiting en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken keuzes zijn wind en zon (stroom). De meeste leveranciers hebben dit al geïntegreerd. De aanbieders importeren windenergie en zonne-energie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie kun jij kiezen: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of bewust de keuze maken voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan al snel lonen. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken plus de “extra” stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Daarvoor heb je recht op een kleine vergoeding in de gemeente Menameradiel.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Daardoor verbruik je amper nog gas. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop in verhouding tot een Vaillant, AWB, Remeha, Nefit of Intergas ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties vormen windmolens het landschap. De windturbine voorziet in volledig groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke aanbieder doet hier aan mee. Meer hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Misschien iets voor je: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Als je het verbruik van energie minimaliseert heeft dat direct effect. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Probeer je te beperkten tot producten met A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Dronryp

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Dronryp en bespaar op gas en licht!