Energieleveranciers Wijchen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €395 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Wijchen vergelijken gaat supersnel dankzij onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je checkt rap de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Ontdek exclusieve acties die jij via de sites van bedrijven als Huismerk Energie en Vattenfall kunt vinden. Overstappen gaat makkelijk en probleemloos. Op deze pagina vind je nuttige toelichtingen en tips dat je kunt gebruiken bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, meer info over overstappen, en wat jij kunt doen omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Wijchen

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Wijchen? Het is onmogelijk één energieleverancier te bestempelen die echt het goedkoopste is. Dit wordt beïnvloed door aspecten als: stroom- en gasverbruik en woonplaats. Ook moet je verder kijken dan enkel de energietarieven. Dit beïnvloed maar beperkt de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: leveringkosten, energiebelasting, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens bieden flink wat aanbieders een hoge welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Doorgaans is dat zo’n €160 tot €195. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Hedel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is een aanzienlijk flinke calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Wijchen mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Aansluitend tref jij een resultatenpagina met relevante energiecontracten. Je ontdekt à la minute de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen no-time gepiept. Hulp nodig bij het invullen van jullie energieverbruik? Op deze website vind jij het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Omschrijving Gas
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.800 kWh 600 m³
2 personen 2.475 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 3.075 kWh 1.300 m³
Familie (2 kinderen) 3.600 kWh 1.650 m³
Familie (3 kinderen) 4.150 kWh 2.075 m³

Compleet aanbod

Alle betrouwbare providers vergelijken. Van Clean Energy tot en met Innova Energie.

Besparen op je energie

Neem afscheid van hoge rekeningen. Besparingen mogelijk tot €405 per jaar.

Probleemloos overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Wijchen

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Via onze speciale vergelijker kunnen jullie eenvoudig energieprijzen Wijchen vergelijken. Vul postcode + huisnummer & verbruik in, en selecteer probleemloos de goedkoopste leverancier. Meer info over een zekere aanbieder? Selecteer dan website van de aanbieder. Vergelijk nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan die je hiernaast ziet en ontdek direct de beste of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Lees nu verder over goedkoopste energie in Paterswolde afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Wijchen?

 1. Geef jouw postcode door (Gelderland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Wijchen mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Wijchen? Hier doorzoek jij een opsomming met meest bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Vattenfall, Eneco, NLE, Essent, Greenchoice maar uiteraard ook Oxxio, Qurrent, Powerpeers, Energiedirect.nl, Budget Energie met een verbruik van 2300 kWh t/m 4150 kWh stroom en 750 m3 t/m 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Tegenwoordig ben jij er verantwoordelijk voor bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, sta je op het punt om te verhuizen, of wil je gewoon af van jouw energieaanbieder? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Let op: bekijk zeker even de opgestelde regels van de energieaanbieder. Heb je maken met een opzegtermijn of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Wijchen. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst krijg je een bevestigingsmail of brief van de geselecteerde energieaanbieder. In dit schrijven vind je alle tarieven en bijkomende kosten (bijvoorbeeld verbruikskosten, vastrecht, energiebelasting, aansluitkosten, regiotoeslag: ) van het energiecontract. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kan je kosteloos, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Wil je dan niet? De overstap van energie is dan bindend.

Oude contract opzeggen

Jullie oude pakket zal worden opgezegd. Dikwijls wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: ga je verhuizen? Jij zult dan normaal gesproken de actuele abonnementen stopzetten.

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw aanstaande energieaanbieder. Normaliter doe je dit een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot 1 of 2 weken na de gekozen overstapdatum. Jouw “nieuwe” energieleverancier geeft dit door aan jouw “oude” aanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Het overstappen is gelukt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgerond, en kan je stroom en gas gebruiken van de nieuwe energiemaatschappij in Wijchen. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij wijzigen. Daarnaast incasseer jij een overzicht + eindafrekening van de eerdere maatschappij. Check ook “abonnementen van Vattenfall“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is hedendaags een belangrijk thema. Denk aan een gasvrij huis en besparen op de CO2 uitstoot. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De 2 meest toegepaste manieren zijn zon en wind (energie). Het gros van de aanbieders van energie werken hier dan ook graag mee. De leveranciers reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie kun jij kiezen: zonnepanelen installeren voor jullie eigen woning of speciaal op zoek gaan naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en natuurlijk het overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. In ruil krijg je een kleine vergoeding in de gemeente Wijchen.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur wanneer je het vergelijk met een Intergas, Atag, AWB, Vaillant of Nefit ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo kan je direct besparen op de energienota. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door heel Nederland vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elk energiepakket doet hier aan mee. Details per aanbieder wordt weergegeven in de energievergelijker. Misschien iets voor je: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Gelderland.

Energieverbruik minderen

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Op het moment dat je het verbruik van energie reduceert heeft dat direct effect. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de milieubelasting. Ga zoveel mogelijk voor apparaten met een A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Wijchen

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Wijchen en betaal minder voor gas en licht!