Energieleveranciers Paterswolde Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €405 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Paterswolde vergelijken gaat supersnel door middel van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ontdekt onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Met veel unieke welkomstkortingen die je niet op de reguliere manier bij bijv. Fenor en MAIN Energie kunt vinden. Overstappen gaat eenvoudig en is zo gepiept. Op deze pagina doorzoek jij nuttige details en hulp t.b.v. het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, meer info over overstappen, en wat jij kunt doen betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Paterswolde

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Paterswolde? Het is niet mogelijk één energieleverancier te kwalificeren waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt beïnvloed door jouw specifieke wensen: stroom- en gasverbruik en postcode. Verder moet je verder kijken dan puur de energietarieven. Dit bepaalt slechts ten dele de energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarafrekening: je vindt daar: leveringkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten, regiotoeslag, aansluitkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Bovendien hanteren flink wat aanbieders een flinke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Doorgaans is dat zo’n €155 t/m €270. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Barneveld.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het is een aardig flinke calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Paterswolde april 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + energieverbruik in. Aansluitend tref jij een resultatenpagina met relevante energie aanbieders. Je selecteert moeiteloos de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen enkele minuten gedaan. Problemen bij het inschatten van jullie energieverbruik? Op de site tref jij het gas- en stroomverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Gasverbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.850 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.225 kWh 1.125 m³
2 & 1 kind 2.925 kWh 1.300 m³
Familie (2 kinderen) 3.550 kWh 1.725 m³
2 & 3 kinderen 4.000 kWh 2.000 m³

Alle leveranciers

Alle erkende maatschappijen vergelijken. Van E.ON tot en met Leon Zeewolde.

Het goedkoopste contract

Vergelijk alle contracten op prijs. Bespaar tot wel €235 per jaar.

Direct overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Paterswolde

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Op zoek naar een voordelig energiepakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Op basis van onze tool kun je direct energieprijzen Paterswolde vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusverbruiksgegevens in, en bekijk direct de goedkoopste aanbieder. Meer info over een zekere leverancier? Klik dan op de merkpagina. Check nu alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Maak gebruik van het stappenplan rechts en vergelijk direct de milieuvriendelijkste of voordeligste energieleverancier voor je huis. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Jelsum afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Paterswolde?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Drenthe)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Paterswolde april 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Paterswolde? Op deze pagina lees je een lijstje met beschikbare pakketten van energiemaatschappijen zoals Essent, Pure Energie, Vattenfall, Eneco, Greenchoice en ook Powerpeers, Budget Energie, ENGIE, Qurrent, Energiedirect.nl uitgaande van een verbruik van 1800 kWh t/m 4450 kWh stroom plus 1100 m3 tot 1550 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In Nederland mag je helemaal zelf kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, ga jij verhuizen, of ben je ontevreden over jouw bestaande energiemaatschappij? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Belangrijk: bekijk ten alle tijde de voorschriften van de huidige energieleverancier. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Paterswolde. Vanaf het punt dat je nieuwe bestelling is afgerond zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jouw aanstaande energiemaatschappij. Daarin zie jij alle tarieven en regelgeving (denk hierbij aan aansluitkosten, opslag duurzame energie, energiebelasting, verbruikskosten, regiotoeslag: ) van het contract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen een week.

Bedenktijd energiecontract

Nadat de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze termijn mag je gratis en zonder opgaaf van reden het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw lopende gas & licht pakket wordt beëindigd. In de meeste gevallen draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Goed om te weten: ga je van woning wisselen? Je moet dan zelf in de meeste gevallen het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw aanstaande leverancier. Normaal gesproken doe je dit iets voor het moment van overstappen, maar het kan ook best twee weken nadat het contract is ingegaan. Jouw “nieuwe” maatschappij zal deze gegeven doorzetten naar jouw oude aanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energie

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Paterswolde. Het is nog even wachten op natuurlijk een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon verhogen. Daarbij krijg je jouw persoonlijke eindafrekening van jouw oude aanbieder. Bekijk nu “vergelijk direct HVC“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is vandaag de dag een veelbesproken doelstelling. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De meest relevante mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. Veel energiemaatschappijen hebben dat in hun portfolio. De aanbieders kopen deze zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: investeren in zonnepanelen voor op het dak of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf zonnepanelen plaatsen is heel interessant. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en daarnaast jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. In ruil krijg je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Tynaarlo.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Daardoor verbruik je amper nog gas. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop i.v.m. een Remeha, Intergas, Vaillant, AWB of Atag ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan 100% groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder aanbieder biedt groene stroom via wind. Extra info hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Ook interessant: een deel van een windmolen kopen in provincie Drenthe.

Besparen op je verbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als jij de energievraag kan verlagen heeft dat direct effect. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op de milieubelasting. Ga zoveel mogelijk voor apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Paterswolde

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Paterswolde en bezuinig op gas en licht!