Energieleveranciers Jelsum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €335 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Jelsum vergelijken doe je razendsnel via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ziet meteen de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel unieke acties die je niet op de reguliere manier bij bijvoorbeeld Budget Energie en NLE kunt vinden. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat moeiteloos en prettig. Hier vind jij bruikbare feiten en handreikingen t.b.v. het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Jelsum

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Jelsum? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te onderscheiden die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt beïnvloed door factoren als: stroom- en gasverbruik en postcode. Uiteraard moet je verder kijken dan enkel de energiekosten. Dat bepaalt slechts deels de energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: energiebelasting, vastrecht, netbeheerkosten, aansluitkosten, leveringkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Tevens schenken flink wat organisaties een aantrekkelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €180 tot €220. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Stevensbeek.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het betreft nogal een flinke rekensom. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Jelsum april 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je totale jaarverbruik in. Nadien vind je een resultatenpagina met de beste energiemaatschappijen. Je vindt zo moeiteloos de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is binnen enkele minuten doorgevoerd. Problemen bij het schatten van gas en stroom verbruik? Hier check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Soort huishouden Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.850 kWh 750 m³
2 personen 2.275 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.750 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.450 kWh 1.600 m³
Familie (3 kinderen) 4.150 kWh 1.975 m³

Alle leveranciers

Alle gangbare providers vergelijken. Van Budget Energie tot en met Pure Energie.

Het goedkoopste contract

Nooit meer teveel betalen. Besparingen mogelijk tot €495 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Dankzij de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Jelsum

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Op zoek naar een goedkoop contract? Dan zit je hier helemaal goed! Door middel van onze zoekmachine kun je moeiteloos energieprijzen Jelsum vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook energieverbruik in en kies vlug de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een zeker pakket? Dat is te vinden in de overkoepelende merksite. Profiteer nu van de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan rechts en signaleer binnen no-time de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier voor je huis. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Casteren afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Jelsum?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Jelsum april 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Jelsum? Op energieleverancieractie.nl vind jij een lijstje met meest bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als Vattenfall, Greenchoice, NLE, Pure Energie, Eneco maar uiteraard ook ENGIE, Powerpeers, Oxxio, Qurrent, Budget Energie uitgaande van een verbruik van 2100 kWh t/m 3350 kWh stroom plus 1250 m3 – 1550 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Als consument ben jij in control bij wie je gas en licht afneemt. Loopt het contract bijna af, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet blij met jullie actuele leverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Let op: check wel de voorwaarden van het huidige contract. Welke opzegtermijn geldt er, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Jelsum. Vanaf het punt dat je aankoop is verzonden krijg je de bevestiging binnen van de gekozen energieaanbieder. Aan de hand daarvan bekijk jij de kosten en kleine lettertjes (bijvoorbeeld leveringkosten, vastrecht, aansluitkosten, verbruikskosten, regiotoeslag: ) van het gekozen pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd energiecontract

Als je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze termijn mag je zonder consequenties en zonder opgaaf van reden het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van oude contract

Jouw vorige energiecontract zal worden beëindigd. In de regel krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Tip: staat er een verhuizing op stapel? Je moet dan zelf normaliter de actuele abonnementen stopzetten.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw aanstaande leverancier. In de meeste gevallen dien je dit te doen enkele dagen voor passeren van de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 14 dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw toekomstige maatschappij stuurt de standen door naar jouw oude maatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is alles gelukt? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Jelsum. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon bewerken. Bovendien incasseer je een jaaroverzicht en eindafrekening van de eerdere aanbieder. Bekijk nu “energie vergelijken bij Energieflex“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is hedendaags een streven van veel mensen. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en de uitstoot van CO2 reduceren. Wat kan ik zelf doen met groene energie? Twee veelbesproken mogelijkheden zijn zon en wind (energie). Een groot aantal energie-aanbieders werken hier dan ook graag mee. De bedrijven kopen deze zonnestroom en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen installeren voor op je eigen huis of gaan voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en daarnaast jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je ontvangt hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Leeuwarderadeel.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Middels dit systeem kan je het gasverbruik flink reduceren. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering als je ze legt naast een Remeha, AWB, Intergas, Atag of Nefit ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door het hele land zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert 100% groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. Extra info hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Op het moment dat jij jouw persoonlijke energieconsumptie vermindert levert dat een besparing op. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparaten met een A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Jelsum

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energie aanbieders in Jelsum en bezuinig op gas en licht!