Energieleveranciers Swifterbant Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €355 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Swifterbant vergelijken is gemakkelijk met onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je bekijkt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Check alle speciale welkomstkortingen die men standaard niet bij bijv. Clean Energy en Qurrent kan scoren. Overstappen gaat gemakkelijk en kost slechts een paar minuten. Op de site vind je functionele details en hulp t.b.v. het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Swifterbant

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Swifterbant? Het is niet mogelijk één energieleverancier te bestempelen waar jij het goedkoopst uit bent. Het is afhankelijk van aspecten als: gas- en stroom consumptie en locatie. Verder moet je verder kijken dan enkel de energietarieven. Dat beslaat maar beperkt je rekening voor de energie. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: leveringkosten, energiebelasting, netbeheerkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie: het wordt allemaal doorbelast. Tevens hanteren enkele aanbieders een flinke welkomstpremie bij het overstappen. Deze loopt op van €95 – €275. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Drogteropslagen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: We hebben het hier over nogal een ingewikkelde berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Swifterbant juni 2024? Geef je adresgegevens plus hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Dan vind je een lijst met relevante energiebedrijven. Je selecteert gemakkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen no-time gepiept. Problemen bij het inschatten van jullie energieverbruik? Op energieleverancieractie.nl tref jij het stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 persoon 1.800 kWh 625 m³
2 bewoners 2.350 kWh 1.150 m³
Gezin + 1 kind 3.025 kWh 1.450 m³
Familie (2 kinderen) 3.600 kWh 1.750 m³
Familie (3 kinderen) 4.200 kWh 1.975 m³

Alle pakketten

Alle landelijke aanbieders vergelijken. Van Greenchoice tot aan Vandebron.

Het goedkoopste contract

Sorteer alle aanbieders op prijs. Je bespaart zo €375 per jaar.

Probleemloos overstappen

Profiteer van de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Swifterbant

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Op zoek naar een goedkoop contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dankzij onze tool kan men eenvoudig energieprijzen Swifterbant vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en verbruiksgegevens in, en kies probleemloos de goedkoopste maatschappij. Meer info over een zekere aanbieder? Dat is te vinden in de overkoepelende merksite. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen rechts en vind eenvoudig de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Mirns afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Swifterbant?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Flevoland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Swifterbant juni 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Swifterbant? Op deze website lees je een opsomming met veel bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Greenchoice, Pure Energie, NLE, Eneco, Vattenfall maar ook Energiedirect.nl, ENGIE, Budget Energie, Powerpeers, Qurrent op basis van een verbruik van 2050 kWh – 3650 kWh stroom en 1400 m3 tot 1850 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag bepaal je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij jullie actuele energiemaatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Goed om te weten: check altijd de voorwaarden van de energieaanbieder. Wat is de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Swifterbant. Als het contract is doorgevoerd ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de nieuwe energieaanbieder. Hierin tref je de geldige tarieven en voorwaarden (denk hierbij aan netbeheerkosten, vastrecht, verbruikskosten, aansluitkosten, opslag duurzame energie: ) van het energiecontract. Dit kan per mail of post, vaak binnen een week.

Wettelijke bedenktijd

Wanneer je de bevestiging ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen kan je kosteloos en zonder opgaaf van reden jouw aanvraag annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van huidige energiecontract

Je vorige gas en stroom pakket zal worden opgezegd. Gewoonlijk doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: staat er een verhuizing op stapel? Je moet dan zelf in de meeste gevallen het energiecontract beëindigen.

Doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw toekomstige energieleverancier. In de regel wordt dit van je gevraagd zo’n week voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 15 dagen na de overstapdatum. Jouw aanstaande leverancier speelt de standen door aan de eerdere aanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Het overstappen is gelukt

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgerond, en start de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Swifterbant. Hiervoor krijg je uiteraard een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij bijstellen. Ook krijg je een eindafrekening van jouw oude aanbieder. Bekijk nu “besparen bij Liander“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel iets waar veel mensen mee bezig zijn. Onder andere gasvrij wonen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De meest relevante mogelijkheden zijn zonne-energie en windenergie. Een groot aantal aanbieders van energie doen hier aan mee. De aanbieders kopen deze windenergie en zonne-energie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en daarnaast je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Daarvoor heb je recht op een aantrekkelijk tarief in de gemeente Dronten.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Op die manier verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur i.v.m. een Vaillant, AWB, Atag, Intergas of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Pelletkachels kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

Op een groeiend aantal locaties kom je windmolens tegen. Een windturbine levert volledig zuivere windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elk energiepakket werkt met deze vorm van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren kan je bekijken in de energievergelijker. Iets actueels: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Flevoland.

Besparen energieverbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Zodra jij de energievraag weet te verkleinen kan je flink besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Koop specifiek huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Swifterbant

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiepakketten in Swifterbant en bespaar op gas en licht!