Energieleveranciers Swichum Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €525 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Swichum vergelijken doe je razendsnel dankzij onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul alle velden in, en je treft binnen no-time de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Check alle unieke kortingsacties die jij via de sites van bijv. Clean Energy of Vattenfall kunt gebruiken. Overstappen gaat eenvoudig en rap. Hieronder doorzoek jij bruikbare details en tips ter ondersteuning bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe je snel kunt overstappen, en wat je moeten weten rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Swichum

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Swichum? Het is niet mogelijk één energieleverancier te vermelden die echt het goedkoopste is. Het heeft te maken met factoren als: gas- en stroom consumptie en postcode. Bovendien moet je meer mee laten wegen dan enkel de energietarieven. Dat bepaalt slechts ten dele je rekening voor de energie. Check maar eens jullie jaarrekening: jij betaalt energiebelasting, netbeheerkosten, aansluitkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie: het telt allemaal mee. Daarnaast schenken enkele aanbieders een vorstelijke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €180 tot €290. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Drogeham.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Je hebt te maken met een aardig flinke rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Swichum april 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je totale jaarverbruik in. Daarna volgt een resultatenpagina met de goedkoopste energiemaatschappijen. Je ontdekt eenvoudig de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen no-time geregeld. Tips gebruiken bij het inschatten van je jaarlijkse energiegebruik? Hieronder check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Verbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 persoon 2.000 kWh 700 m³
2 personen 2.150 kWh 1.125 m³
Familie (1 kind) 2.975 kWh 1.300 m³
2 & 2 kinderen 3.450 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.000 kWh 1.900 m³

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen vergelijken. Van Allure Energie tot en met Pure Energie.

Besparen op je energie

Niemand wil teveel betalen voor energie. Je bespaart zo €415 per jaar.

Probleemloos overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Swichum

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig contract? Dan heb je de juiste website gevonden. Met behulp van onze tool kan jij moeiteloos energieprijzen Swichum vergelijken. Vul postcode + huisnummer + stoom/gas verbruik in en kies moeiteloos de goedkoopste maatschappij. Meer informatie m.b.t. een zekere leverancier? Bekijk dan de merkpagina. Ontdek nu alle populaire energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan die je hiernaast ziet en signaleer rap de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Lees nu verder over goedkoopste energie in Minnertsga afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Swichum?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Kies de beste aanbieding en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Swichum april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Swichum? Op de site vind jij een aantal van standaard pakketten van populaire energiemaatschappijen als Essent, Pure Energie, Vattenfall, Eneco, NLE maar ook Qurrent, Oxxio, ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie met een verbruik van 1700 kWh – 3500 kWh stroom en 1250 m3 – 1900 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In Nederland ben jij in control bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet zo tevreden over jouw energieleverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Goed om te weten: controleer zeker even de condities van het huidige contract. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Swichum. Als je nieuwe bestelling is afgerond krijg je de bevestiging binnen van de aankomende energieleverancier. Daarin zie jij de overeengekomen kosten en extra regels (bijvoorbeeld aansluitkosten, verbruikskosten, leveringkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie: ) van het energiepakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd energiecontract

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Wil je dan niet? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van huidige energiecontract

Dat werkende gas en stroom pakket zal worden beëindigd. Dikwijls krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Let op: ga je verhuizen? Dan moet je zelf in de meeste gevallen het contract even opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de nieuwe energiemaatschappij. Meestal dien je dit te doen een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, maar soms gebeurt het ook 1 of 2 weken na de overstapdatum. Jouw aanstaande energieaanbieder geeft dit door aan de eerdere maatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energie

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Swichum. Het is nog even wachten op natuurlijk een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze schatting van verbruikskosten mag jij corrigeren. Daarbij incasseer je jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” energiemaatschappij. Lees verder over “besparen bij Vrijopnaam“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn een gasvrij huis en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste alternatieven zijn zon en wind (energie). Bijna alle aanbieders van energie hebben dat in hun portfolio. De aanbieders bestellen stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie heb je 2 opties: investeren in zonnepanelen voor op je eigen huis of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan heel lucratief zijn. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en daarnaast je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je krijgt daarvoor terugleververgoeding in de gemeente Leeuwarden.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Middels dit systeem gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur wanneer je het vergelijk met een Vaillant, AWB, Atag, Intergas of Nefit ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. Windturbines genereren schone windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder energiecontract doet hier aan mee. Meer hierover vind je in onze energievergelijker. Ook interessant: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Zodra jij de energievraag vermindert kan dat al flink schelen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Koop specifiek zuinige apparaten en A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Swichum

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Swichum en betaal minder voor gas en licht!