Energieleveranciers Sumar Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €535 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Sumar vergelijken is kinderspel dankzij onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je achterhaalt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel exclusieve welkomstacties die jij niet via de normale weg bij o.a. Eneco of Noordelijk Lokaal Duurzaam kunt vinden. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat moeiteloos en is zo gepiept. Op energieleverancieractie.nl bekijk je bruikbare informatie en handreikingen dat je kunt gebruiken bij het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat je moeten weten ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Sumar

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Sumar? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te onderscheiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt beïnvloed door jouw specifieke wensen: energieverbruik en woonplaats. Bovendien zijn er veel aspecten belangrijker dan enkel de energiekosten. Dat bepaalt maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie jaarrekening: jij betaalt energiebelasting, vastrecht, verbruikskosten, opslag duurzame energie, leveringkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast bieden de meeste bedrijven een vorstelijke welkomstkorting bij het overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €125 t/m €225. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Driebruggen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het betreft een aardig complexe rekensom. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Sumar juni 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Daarop doorzoek je een tabel met de goedkoopste energiemaatschappijen. Jij kiest rap de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Het overstappen is binnen no-time rond gemaakt. Tips gebruiken bij het inschatten van jullie energieverbruik? Hierna bekijk jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Type woning Gasverbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.825 kWh 725 m³
2 bewoners 2.450 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 2.850 kWh 1.450 m³
2 & 2 kinderen 3.550 kWh 1.750 m³
Familie (3 kinderen) 4.050 kWh 1.900 m³

Alle pakketten

Alle erkende aanbieders vergelijken. Van Fenor tot NLE.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Sorteer alle aanbieders op prijs. Bespaar tot wel €245 per jaar.

Razendsnel overstappen

Profiteer van de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Sumar

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een goedkoop energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Door gebruik te maken van de vergelijker kan men probleemloos energieprijzen Sumar vergelijken. Vul jouw locatie en ook verbruiksgegevens in, en bekijk probleemloos de goedkoopste leverancier. Meer weten over een bepaalde leverancier? Ga dan verder naar de merkpagina. Check nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en signaleer vlug de milieuvriendelijkste of goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Mijdrecht afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Sumar?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Sumar juni 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Sumar? Op energieleverancieractie.nl lees je een tabel met gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Essent, NLE, Vattenfall, Pure Energie, Greenchoice en natuurlijk Qurrent, Energiedirect.nl, Oxxio, ENGIE, Powerpeers gerekend met een verbruik van 2000 kWh tot 3000 kWh stroom plus 750 m3 t/m 1600 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Als consument ben jij in control naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is jouw energiecontract verlopen, ga jij verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw energieaanbieder? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Goed om te weten: bekijk uiteraard de voorschriften van het energiecontract. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Sumar. Als jij een contract hebt afgesloten zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de aankomende organisatie. Daarin zie jij de kosten en bijkomende kosten (zoals vastrecht, energiebelasting, opslag duurzame energie, aansluitkosten, netbeheerkosten: ) van het energiepakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Als jouw bestelling bevestigd wordt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn mag je zonder consequenties en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Doe je niets? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude contract opzeggen

Dat lopende gas en stroom pakket wordt stopgezet. Doorgaans wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Let op: ga je van woning wisselen? Bij dit scenario moet je zelf normaliter het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw “nieuwe” leverancier. Dikwijls moet dit iets voor het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook 15 dagen na de overstap. De nieuwe maatschappij geeft dit door aan de eerdere maatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Overstap is geslaagd

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Sumar. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd corrigeren. Tevens incasseer jij jouw persoonlijke eindafrekening van de eerdere energieaanbieder. Bezoek nu “besparen bij Oxxio“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een hot topic. Hierbij kun je denken aan wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De twee meest interessante manieren zijn windenergie en zonne-energie. Bijna alle energiemaatschappijen maken hier graag gebruik van. De aanbieders importeren stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of specifiek zoeken naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken of uiteraard je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Jullie ontvangen hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente Tytsjerksteradiel.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Middels dit systeem verbruik je amper nog gas. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur wanneer je het vergelijk met een Vaillant, Nefit, Intergas, AWB of Remeha ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Pelletkachels, Zonneboilers en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Groene windenergie

Op een groeiend aantal locaties kom je windmolens tegen. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder leveranciers is automatisch aanbieder van groene stroom. Een uitgebreide filter vind je in onze energievergelijker. Iets actueels: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer jij de energievraag kan verlagen levert dat een besparing op. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op de uitstoot van CO2. Kies bijvoorbeeld bewust voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Sumar

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Sumar en bezuinig op gas en licht!