Energieleveranciers Stuifzand Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €545 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Stuifzand vergelijken is een eitje met behulp van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul alle velden in, en je bekijkt snel de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel speciale welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij onder andere Fenor of Oxxio kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat makkelijk en zonder problemen. Op de site vind je nuttige toelichtingen en tips dat je kunt gebruiken bij het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Stuifzand

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Stuifzand? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier aan te duiden die de laagste prijzen hanteert. Het heeft te maken met factoren als: stroom- en gas consumptie en locatie. Ook moet je meer mee laten wegen dan alleen de energiekosten. Dit bepaalt slechts deels de maandelijks energierekeningen. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening: jij betaalt energiebelasting, leveringkosten, netbeheerkosten, vastrecht, aansluitkosten: het wordt allemaal doorbelast. Tevens bieden flink wat maatschappijen een flinke welkomstkorting bij het overstappen. Deze loopt op van €100 tot +/- €245. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Drieborg.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het gaat om nogal een complexe rekensom. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Stuifzand mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Vervolgens tref jij een overzicht met de goedkoopste energiecontracten. Je vindt zo binnen no-time de goedkoopste leverancier van stroom en gas. De overstap stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Hulp nodig bij het schatten van je gas & licht gebruik? Op de site bekijk jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor verschillende situaties.


Type woning Gasgebruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 2.000 kWh 650 m³
2 bewoners 2.325 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.950 kWh 1.425 m³
Gezin + 2 kinderen 3.775 kWh 1.800 m³
Gezin + 3 kinderen 4.125 kWh 1.925 m³

Alle maatschappijen

Alle populaire maatschappijen vergelijken. Van Eneco tot HVC.

Besparen op de energienota

Sorteer alle aanbieders op prijs. Bespaar tot wel €315 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Stuifzand

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een goedkoop contract? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Met behulp van de vergelijker kan je eenvoudig energieprijzen Stuifzand vergelijken. Vul postcode + huisnummer en energieverbruik in en bekijk rap de goedkoopste aanbieder. Meer details over een zekere aanbieder? Dat is te vinden in de overkoepelende merksite. Stap nu over naar de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en overstap bonussen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan rechts en bekijk vlug de beste of meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Lees nu verder over goedkoopste energie in Mierlo afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Stuifzand?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Drenthe)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Stuifzand mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Stuifzand? Op energieleverancieractie.nl vind je een ranglijst van beschikbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals NLE, Eneco, Vattenfall, Pure Energie, Essent maar ook ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio, Powerpeers met een verbruik van 1500 kWh tot 3300 kWh stroom plus 1000 m3 t/m 1450 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Als consument beslis jij zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je ontevreden over jouw bestaande maatschappij? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Let op: check zeker even de voorschriften van het gekozen energiepakket. Wat is de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Stuifzand. Als het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van jullie nieuwe energieaanbieder. In deze mail of brief vind jij afgesproken prijzen en condities (denk hierbij aan netbeheerkosten, verbruikskosten, regiotoeslag, energiebelasting, aansluitkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen een week.

Wettelijke bedenktijd

Nadat de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze 14 dagen mag je zonder kosten en zonder je te hoeven verantwoorden je nieuwe abonnement opzeggen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jullie huidige gas en stroom pakket wordt opgezegd. Gewoonlijk zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Belangrijk: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf gewoonlijk het oude abonnement annuleren.

Doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw aanstaande energiemaatschappij. Dikwijls moet dit enkele dagen voor passeren van de ingangsdatum, echter soms ook tot 2 weken na de overstap. De toekomstige aanbieder zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige leverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Overstap is geslaagd

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door jouw nieuwe energiemaatschappij in Stuifzand. Je ontvangt hiervan uiteraard een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze mag je op ieder moment bewerken. Daarnaast incasseer jij de eindafrekening van jouw “oude” energieleverancier. Ga verder naar “besparen bij Vattenfall“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is hedendaags een hot topic. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? 2 relevante opties zijn mogelijkheden zijn zon en wind (energie). Veel van de energie-aanbieders hebben dit al geïntegreerd. De organisaties reserveren zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie onderscheiden we 2 situaties: investeren in zonnepanelen voor jullie eigen woning of specifiek zoeken naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen plus je overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Jullie ontvangen hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente Midden-Drenthe.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Middels dit systeem verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop wanneer je het vergelijk met een Vaillant, Nefit, Intergas, AWB of Atag ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zie je grote parken met windmolens. De windturbine voorziet in schone windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder maatschappij biedt groene stroom via wind. Details per aanbieder is beschikbaar in onze online energievergelijker. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Drenthe.

Minder energie consumeren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer jij de energievraag reduceert kan je dat aanzienlijk besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Stuifzand

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiemaatschappijen in Stuifzand en bezuinig op gas en licht!