Energieleveranciers Striep Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €345 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Striep vergelijken is een eitje met onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul alle velden in, en je checkt à la minute de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je vind hier alle aantrekkelijke welkomstkortingen die je niet via de website van onder andere Greenchoice of UnitedConsumers ontvangt. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat gemakkelijk en is zo gepiept. Hieronder vind jij toepasbare aanwijzingen en handreikingen dat je kunt gebruiken bij het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe de overstapservice werkt, en wat jij kunt doen omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Striep

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Striep? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te vermelden die echt het goedkoopste is. Het heeft te maken met factoren als: verbruik (kWh en m3) en locatie. Verder zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energietarieven. Dat beslaat slechts deels de maandelijks energierekeningen. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: regiotoeslag, netbeheerkosten, energiebelasting, vastrecht, verbruikskosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens hanteren flink wat organisaties een vorstelijke welkomstpremie bij het overstappen. Doorgaans is dat zo’n €100 t/m €290. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Drachten.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het betreft een aardig flinke berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Striep mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en energieverbruik in. Daarop vind je een overzicht met beschikbare energieleveranciers. Je selecteert rap de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Oversluiten stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Advies nodig bij het schatten van gas en stroom verbruik? Hierna check je het stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort huis Gasverbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Gezinssamenstelling Stroom Gas
1 persoon 2.000 kWh 675 m³
2 bewoners 2.100 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 3.075 kWh 1.475 m³
Gezin + 2 kinderen 3.650 kWh 1.725 m³
Familie (3 kinderen) 4.150 kWh 1.975 m³

Alle leveranciers

Alle grote providers vergelijken. Van De Vastelastenbond tot aan MAIN Energie.

Altijd de laagste prijs

Neem afscheid van hoge rekeningen. Je bespaart zo €365 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Striep

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een goedkoop contract voor jouw energie? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Middels onze speciale vergelijker kunnen jullie binnen no-time energieprijzen Striep vergelijken. Vul jouw locatie + gas/licht inschatting in en zoek eenvoudig de goedkoopste leverancier. Aanvullende info over een bepaald pakket? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen op deze pagina en signaleer vlug de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Midlum afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Striep?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Striep mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Striep? Hier vind jij een aantal van gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Pure Energie, Greenchoice, Eneco, NLE, Vattenfall + Oxxio, Budget Energie, Qurrent, ENGIE, Powerpeers op basis van een verbruik van 1950 kWh tot 2600 kWh stroom plus 800 m3 tot 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In Nederland ben je vrij om te kiezen bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met je energieaanbieder? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Tip: doorzoek zeker even de opgestelde regels van de huidige energieleverancier. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Striep. Nadat je een bestelling hebt geplaatst krijg je een bevestigingsmail of brief van de gekozen energiemaatschappij. In deze mail of brief tref je de prijzen en kleine lettertjes (zoals netbeheerkosten, opslag duurzame energie, energiebelasting, leveringkosten, verbruikskosten: ) van het contract. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Als de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Gedurende deze dagen kan je kosteloos, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van oude contract

Jouw actuele pakket wordt beëindigd. In de regel draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: stap je over doordat je gaat verhuizen? Jij zult dan dikwijls de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de aanstaande maatschappij. Normaal gesproken moet dit enkele dagen voor passeren van de overstapdatum, maar het kan ook best 14 dagen na de dag van overstappen. Jouw toekomstige leverancier geeft dit door aan de “vroegere” energieaanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Overstap is geslaagd

Heb jij alle stappen afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en start de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Striep. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon aanpassen. Ook ontvangen jullie jouw persoonlijke eindafrekening van je voormalige energiemaatschappij. Lees verder over “besparen bij HVC“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is hedendaags een veelbesproken doelstelling. Onder andere een gasvrij huis en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? 2 relevante opties zijn manieren zijn zon en wind (energie). De meeste maatschappijen maken hier graag gebruik van. De bedrijven importeren windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie kun jij kiezen: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Investeren in zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en bovendien het overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Terschelling.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zo gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een Vaillant, Nefit, AWB, Intergas of Remeha ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Zonneboilers, Pelletkachels en Infraroodpanelen kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

Op steeds meer plekken zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren volledig groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke maatschappij biedt deze vorm van stroom aan. Meer hierover vind je in onze energievergelijker. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je besparen op je verbruik. In het geval jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt minderen heeft dat direct effect. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op het vervuilen van de aarde. Koop specifiek huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Striep

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Striep en bespaar op gas en licht!