Energieleveranciers Midlum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €545 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Midlum vergelijken doe je razendsnel middels onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ontdekt meteen de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Check alle speciale welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij aanbieders zoals Huismerk Energie of Leon Zeewolde ontvangt. Overstappen van energie gaat eenvoudig en kost slechts een paar minuten. Op deze pagina bekijk je toepasbare aanwijzingen en support ter ondersteuning bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Midlum

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Midlum? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier aan te duiden die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt mede bepaald door jouw specifieke wensen: stroom- en gas consumptie en adres. Ook zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energiekosten. Dat bepaalt slechts ten dele de energienota. Inspecteer maar eens de laatste jaarafrekening: je vindt daar: opslag duurzame energie, aansluitkosten, regiotoeslag, leveringkosten, verbruikskosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast hanteren sommige maatschappijen een aantrekkelijke welkomstkorting voor overstappers. In de praktijk ligt varieert dit van €180 – €195. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Westmaas.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het gaat om een aanzienlijk gecompliceerde calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Midlum mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je totale jaarverbruik in. Aansluitend check je een tabel met de meest voordelige energiebedrijven. Je selecteert snel de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Tips gebruiken bij het invullen van je jaarlijkse energiegebruik? Hieronder tref jij het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 persoon 1.900 kWh 675 m³
2 bewoners 2.425 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 2.875 kWh 1.400 m³
Gezin + 2 kinderen 3.525 kWh 1.650 m³
Familie (3 kinderen) 4.375 kWh 1.975 m³

Complete vergelijking

Alle bekende providers vergelijken. Van Clean Energy tot aan Innova Energie.

Besparen op de energienota

Sorteer alle aanbieders op prijs. Je bespaart zo €275 per jaar.

A la minute overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Midlum

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Op zoek naar een voordelig contract voor jouw energie? Dan heb je de juiste website gevonden. Via onze zoekmachine kan je direct energieprijzen Midlum vergelijken. Vul jouw locatie + gas/licht inschatting in en vind eenvoudig de goedkoopste maatschappij. Meer details over een bepaalde aanbieder? Selecteer dan site van de leverancier. Vergelijk nu de beste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan die je hiernaast ziet en vind ogenblikkelijk de milieuvriendelijkste of goedkoopste energieleverancier voor je huis. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Geesbrug afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Midlum?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Midlum mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Midlum? Op deze pagina lees je een lijstje met gangbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals NLE, Greenchoice, Eneco, Vattenfall, Pure Energie maar uiteraard ook Oxxio, Powerpeers, ENGIE, Energiedirect.nl, Qurrent gerekend met een verbruik van 2300 kWh tot 3300 kWh stroom en 900 m3 tot 1750 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag bepaal je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Loopt het contract bijna af, sta je op het punt om te verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jouw bestaande energiemaatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Vergeet niet: check altijd de condities van de huidige energieleverancier. Heb je maken met een opzegtermijn en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Midlum. Op het moment dat het contract is doorgevoerd krijg je een bevestigingsmail of brief van jouw aanstaande energieaanbieder. In dit schrijven zie je alle tarieven en condities (zoals opslag duurzame energie, energiebelasting, verbruikskosten, leveringkosten, netbeheerkosten: ) van het gekozen pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, doorgaans binnen 2 weken.

14 dagen bedenktijd

Wanneer je de bevestiging ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude contract opzeggen

Jouw huidige gas en stroom pakket zal worden beëindigd. Gewoonlijk doet de nieuwe aanbieder dit. Let op: stap je over doordat je gaat verhuizen? Jij zult dan meestal het oude abonnement annuleren.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de aanstaande energieleverancier. Dikwijls gebeurt dit vlak voor de ingangsdatum, maar het kan vaak nog tot 15 dagen na de dag van overstappen. De toekomstige energieleverancier zal deze gegeven doorzetten naar de eerdere energieleverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is alles gelukt? Dan wordt alles definitief gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van jouw nieuwe energiemaatschappij in Midlum. Het is nog even wachten op uiteraard een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon aanpassen. Ook incasseer je een overzicht + eindafrekening van de eerdere energieleverancier. Ga verder naar “energieleverancier Energieflex“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is vandaag de dag een veelbesproken doelstelling. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De meest relevante keuzes zijn zonnestroom en windenergie. Veel maatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De organisaties bestellen windenergie en zonne-energie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor op het dak of bewust de keuze maken voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is vaak erg winstgevend. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en bovendien je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit terugleveren heet “salderen”. Hiervoor ontvang je terugleververgoeding in de gemeente Harlingen.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zodoende verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig i.v.m. een Nefit, Atag, Remeha, Intergas of AWB ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Pelletkachels kun je ook nog afwegen.

Windenergie

In alle provincies zie je grote parken met windmolens. De windturbine voorziet in 100% groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke aanbieder biedt groene stroom via wind. Meer hierover vind je in onze energievergelijker. Misschien iets voor je: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Wanneer je het verbruik van energie weet te beperken kan je flink besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor zuinige apparaten en A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Midlum

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Midlum en bezuinig op gas en licht!