Energieleveranciers Drachten Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €525 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Drachten vergelijken is kinderspel dankzij onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ontdekt rap de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Ontdek speciale welkomstkortingen die men standaard niet bij o.a. DELTA en HVC kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat handig en vlug. Op de site lees je nuttige feiten en handreikingen bij het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat je moet weten over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Drachten

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Drachten? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier aan te duiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt beïnvloed door jouw specifieke wensen: verbruik (kWh en m3) en postcode. Bovendien zijn er veel aspecten belangrijker dan enkel de energiekosten. Dat beslaat slechts deels de energienota. Check maar eens jullie jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: vastrecht, verbruikskosten, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag: hier betaal je (indirect) ook voor. Bovendien gunnen sommige organisaties een gulle welkomstpremie bij het overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €165 – €270. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Nijega.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: We hebben het hier over een behoorlijk complexe berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Drachten juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Daarna vind je een overzicht met de beste energiemaatschappijen. Je selecteert eenvoudig de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen stelt niet veel voor, het is zo rond gemaakt. Advies nodig bij het invoeren van jouw verbruik? Op deze pagina tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Omschrijving Gasgebruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 2.000 kWh 650 m³
2 personen 2.250 kWh 1.050 m³
Familie (1 kind) 2.850 kWh 1.400 m³
Familie (2 kinderen) 3.575 kWh 1.675 m³
2 & 3 kinderen 4.000 kWh 1.900 m³

Alle leveranciers

Alle bekende maatschappijen vergelijken. Van Clean Energy tot aan Vrijopnaam.

Vind het goedkoopste pakket

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen mogelijk tot €505 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Drachten

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Ben jij op zoek naar een voordelig pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Middels onze tool kan jij rap energieprijzen Drachten vergelijken. Voer je adres en ook verbruik in, en zoek meteen het goedkoopste pakket. Meer info over een zeker pakket? Ga dan verder naar het bedrijfsprofiel. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen die je hiernaast ziet en ontdek direct de duurzaamste of meest goedkope energieleverancier voor je huis. Zoek ook naar goedkoopste energie in Westmaas afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Drachten?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Kies de beste aanbieding en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Drachten juli 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Drachten? Op deze pagina vind je een lijstje met standaard pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Eneco, NLE, Essent, Greenchoice, Pure Energie maar uiteraard ook Powerpeers, Oxxio, ENGIE, Qurrent, Energiedirect.nl gerekend met een verbruik van 2350 kWh t/m 3550 kWh stroom en 1100 m3 tot 1500 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In ons land bepaal je zelf bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, ga jij verhuizen, of ben je ontevreden over jouw huidige energiemaatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Vergeet niet: doorzoek altijd de opgestelde regels van het huidige contract. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Drachten. Op het moment dat je een bestelling hebt geplaatst krijg je een bevestigingsmail of brief van jullie nieuwe energieaanbieder. Hierin vind je de kosten en voorwaarden (denk aan regiotoeslag, vastrecht, netbeheerkosten, aansluitkosten, opslag duurzame energie: ) van het contract. Dit kan per mail of post, in de regel binnen 14 dagen.

14 dagen bedenktijd

Wanneer je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze 14 dagen mag je zonder kosten, of een geldige reden op te geven, het nieuwe contract cancellen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude energiepakket opzeggen

Je vorige gas en stroom pakket zal worden opgezegd. Normaal gesproken wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Let op: krijg je een andere huis? Jij zult dan in de regel het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de aanstaande energieaanbieder. Gewoonlijk dien je dit te doen iets voor het moment van overstappen, maar het kan ook best 15 dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande energiemaatschappij communiceert dit weer richting jouw “oude” aanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en kan je stroom en gas gebruiken van de “nieuwe” energiemaatschappij in Drachten. Het is nog even wachten op wederom een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon wijzigen. Daarbij incasseer je de eindafrekening van je voormalige aanbieder. Bekijk nu “Huismerk Energie gas“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig iets waar veel mensen mee bezig zijn. Denk aan wonen zonder gasaansluiting en het beperken van CO2 gebruik. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken alternatieven zijn wind en zon (stroom). Het gros van de leveranciers doen hier aan mee. De aanbieders reserveren windenergie en zonne-energie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of speciaal op zoek gaan naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken plus je overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding in de gemeente Smallingerland.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zo zal je gasverbruik significant dalen. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering wanneer je het vergelijk met een Vaillant, Nefit, Atag, Intergas of Remeha ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Het warmtenet en Zonneboilers zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door heel Nederland zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet elke maatschappij werkt met deze vorm van groene stroom. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Iets actueels: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer jij de energievraag vermindert heeft dat direct effect. Niet alleen op de kosten, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Drachten

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiepakketten in Drachten en betaal minder voor gas en licht!