Energieleveranciers Stein Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €555 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Stein vergelijken gaat eenvoudig dankzij onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ontdekt à la minute de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Check alle unieke kortingsacties die je niet op de reguliere manier bij bijvoorbeeld De Vastelastenbond en Vrijopnaam kan scoren. Overstappen gaat simpel en gebruiksvriendelijk. Op de site vind jij handige aanwijzingen en handreikingen ten behoeve van het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat er allemaal mogelijk is betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Stein

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Stein? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te bestempelen waar jij het goedkoopst uit bent. Het is afhankelijk van factoren als: energieconsumptie en locatie. Daarnaast ga je te kort door de bocht als je kijkt naar enkel de energietarieven. Dit beïnvloed slechts deels de energierekening. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: aansluitkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag, leveringkosten, netbeheerkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Daarnaast gunnen de meeste leveranciers een gulle welkomstpremie voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €125 tot €235. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Dokkum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met een aanzienlijk complexe berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Stein juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Aansluitend check je een resultatenpagina met de meest voordelige energiebedrijven. Je ontdekt rap de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap stelt niet veel voor, het is zo doorgevoerd. Hulp nodig bij het inschatten van je jaarlijkse energiegebruik? Hier vind jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type huis Gas
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.825 kWh 725 m³
2 bewoners 2.225 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 2.975 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.725 kWh 1.775 m³
Familie (3 kinderen) 4.025 kWh 2.050 m³

Alle maatschappijen

Alle erkende aanbieders vergelijken. Van Huismerk Energie tot Innova Energie.

Het goedkoopste contract

Eenvoudig vergelijken op prijs. Dit scheelt je zo €395 per jaar.

Probleemloos overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Stein

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Geïnteresseerd in een goedkoop energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Aan de hand van energieleverancieractie.nl kan men binnen no-time energieprijzen Stein vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en ook verbruiksgegevens in, en zoek probleemloos de goedkoopste leverancier. Meer details over een zeker pakket? Dat is te vinden in website van de aanbieder. Stap nu over naar alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan op deze pagina en ontdek snel de “groenste” of meest goedkope energieleverancier voor je huis. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Merkelbeek afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Stein?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Limburg)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het volledige verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Kies de beste aanbieding en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Stein juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Stein? Op deze pagina vind jij een aantal van gangbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Greenchoice, Essent, NLE, Pure Energie, Eneco + ENGIE, Oxxio, Budget Energie, Qurrent, Energiedirect.nl op basis van een verbruik van 2500 kWh t/m 2850 kWh stroom plus 1150 m3 – 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Tegenwoordig ben je vrij om te kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je ontevreden over jouw huidige maatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Goed om te weten: achterhaal zeker even de kleine lettertjes van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Stein. Op het moment dat je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je een bevestiging van jullie nieuwe leverancier. In deze mail of brief vind jij alle tarieven en kleine lettertjes (denk hierbij aan regiotoeslag, energiebelasting, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten: ) van het energiecontract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kan je kosteloos, of een geldige reden op te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van oude contract

Het huidige energiepakket wordt beëindigd. In de meeste gevallen krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Belangrijk: krijg je een andere huis? Dan moet je zelf gewoonlijk de huidige contracten moet opzeggen.

Jouw meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de nieuwe energiemaatschappij. Normaliter wordt dit van je gevraagd vlak voor de gekozen dag van overstappen, maar soms gebeurt het ook 1 of 2 weken na de overstap. De toekomstige energieaanbieder zal deze gegeven doorzetten naar de eerdere energieleverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Overstap is geslaagd

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Stein. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Je kunt dit gewoon wijzigen. Bovendien incasseren jullie een eindafrekening van de eerdere energieleverancier. Ga verder naar “besparen bij Anode Energie“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Onder andere een woning zonder gas en de uitstoot van CO2 reduceren. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante opties zijn zonnestroom en windenergie. Het gros van de maatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De aanbieders reserveren zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie heb je 2 opties: zonnepanelen laten plaatsen voor je appartement of huis of speciaal op zoek gaan naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken plus jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Je krijgt daarvoor een leuke prijs in de gemeente Stein.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Op die manier verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met Vaillant, Nefit, Remeha, AWB of Atag ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Pelletkachels, Het warmtenet en Zonneboilers zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zie je grote parken met windmolens. De windturbine voorziet in volledig groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elk energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. Een uitgebreide filter zul je in de energievergelijker terugvinden. Nieuw: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Limburg.

Besparen energieverbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. In het geval je jouw eigen verbruik reduceert kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot apparatuur met A of A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Stein

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Stein en betaal minder voor gas en licht!