Energieleveranciers Dokkum Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €415 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Dokkum vergelijken is gemakkelijk met onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je checkt probleemloos de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel speciale aanbiedingen die jij via de sites van bijvoorbeeld Energiedirect.nl en UnitedConsumers kan afsluiten. Overstappen van energie gaat gemakkelijk en zonder problemen. Op deze website vergaar je toepasbare informatie en tips voor het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe je snel kunt overstappen, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Dokkum

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Dokkum? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te vermelden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt beïnvloed door factoren als: energieverbruik en adres. Ook zijn er meer zaken belangrijk dan exclusief de energietarieven. Dit beïnvloed maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Bekijk maar eens je jaarrekening: jij betaalt verbruikskosten, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, regiotoeslag, energiebelasting: het wordt allemaal doorbelast. Ook verstrekken enkele organisaties een vorstelijke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €160 tot €260. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Nieuwlande.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het is een behoorlijk gecompliceerde rekensom. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Dokkum juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarop volgt een lijst met beschikbare energiebedrijven. Je treft gemakkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen enkele minuten geregeld. Tips gebruiken bij het doorgeven van jouw energieconsumptie? Op deze pagina vind jij het stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Omschrijving Gasgebruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.900 kWh 750 m³
2 bewoners 2.100 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.775 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.500 kWh 1.675 m³
2 & 3 kinderen 4.350 kWh 1.900 m³

Alle leveranciers

Alle gangbare providers vergelijken. Van Energiedirect.nl tot aan Vattenfall.

Een lagere energierekening

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen tot wel €475 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Dokkum

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Wil jij een betaalbaar pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Middels onze speciale vergelijker kun je meteen energieprijzen Dokkum vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusverbruiksgegevens in, en zoek eenvoudig het goedkoopste contract. Meer weten over een bepaalde leverancier? Selecteer dan site van de leverancier. Vergelijk nu de belangrijkste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan aan de rechterkant en vergelijk ogenblikkelijk de beste of de goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Lees nu verder over goedkoopste energie in Westeremden afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Dokkum?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Dokkum juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Dokkum? Hieronder check je een tabel met veel bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als NLE, Eneco, Vattenfall, Pure Energie, Essent + Budget Energie, Qurrent, ENGIE, Oxxio, Powerpeers gerekend met een verbruik van 1650 kWh t/m 4150 kWh stroom en 900 m3 tot 1900 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Als consument ben jij er verantwoordelijk voor bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of wil je gewoon af van jouw bestaande energieaanbieder? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Tip: doorzoek altijd de kleine lettertjes van het gekozen energiepakket. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Dokkum. Vanaf het punt dat jij een contract hebt afgesloten zul jij een mail ontvangen van de nieuwe organisatie. In deze mail of brief tref jij de overeengekomen kosten en regelgeving (onder andere leveringkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten, energiebelasting, regiotoeslag: ) van het energiecontract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

2 weken bedenktijd

Als het nieuwe contract binnen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze termijn heb je de mogelijkheid om gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van oude contract

Het actuele gas & licht pakket wordt beëindigd. Normaal gesproken doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: overstappen vanwege verhuizing? Dan moet je zelf gewoonlijk de huidige contracten moet opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de aanstaande energiemaatschappij. Doorgaans doe je dit iets voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook 1 of 2 weken na de gekozen overstapdatum. De nieuwe leverancier communiceert dit weer richting jouw “oude” leverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt

Alle stappen doorlopen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en begint de levering van stroom en gas door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Dokkum. Je ontvangt hiervan uiteraard een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon corrigeren. Daarbij krijg je een eindafrekening van je voormalige energiemaatschappij. Lees verder over “Allure Energie gas“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De meest relevante alternatieven zijn zonnestroom en windenergie. Bijna alle energiemaatschappijen hebben dat in hun portfolio. De leveranciers halen deze zonnestroom en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie heb je 2 opties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of kiezen voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf zonnepanelen plaatsen kan heel lucratief zijn. Je kunt je eigen stroom gebruiken en bovendien de “extra” stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Daarvoor heb je recht op een tegemoetkoming in de gemeente Dongeradeel.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Op die manier kan je het gasverbruik flink reduceren. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in verhouding tot een Vaillant, Atag, Intergas, AWB of Nefit ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren grote hoeveelheden windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Ook interessant: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Wil je echt groen zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. In het geval je het verbruik van energie reduceert kan dat al flink schelen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Koop specifiek producten met A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Dokkum

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Dokkum en bespaar op gas en licht!