Energieleveranciers Steggerda Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €355 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Steggerda vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met behulp van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ontdekt rap de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Met veel exclusieve kortingsacties die jij via de sites van bijv. Allure Energie en Vrijopnaam kunt gebruiken. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat gemakkelijk en probleemloos. Hieronder vind jij functionele details en hulp t.b.v. het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat er allemaal mogelijk is omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Steggerda

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Steggerda? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te vermelden die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt beïnvloed door jouw persoonlijke situatie: gas- en stroom consumptie en locatie. Bovendien ga je te kort door de bocht als je kijkt naar enkel de energiekosten. Deze bepalen slechts ten dele je rekening voor de energie. Check maar eens jullie energie jaarrekening: energiebelasting, leveringkosten, vastrecht, opslag duurzame energie, verbruikskosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Daarnaast bieden de meeste bedrijven een vorstelijke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €155 t/m €280. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Doezum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: We hebben het hier over nogal een ingewikkelde calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Steggerda juni 2024? Geef je adresgegevens plus energieverbruik in. Daarna volgt een lijst met beschikbare energie aanbieders. Jij kiest ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen van aanbieder stelt niet veel voor, het is zo gepiept. Moeite bij het invullen van je jaarlijkse energiegebruik? Op deze pagina bekijk jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Omschrijving Gas
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.875 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.100 kWh 1.150 m³
Gezin + 1 kind 3.025 kWh 1.300 m³
Familie (2 kinderen) 3.625 kWh 1.650 m³
2 & 3 kinderen 4.200 kWh 1.925 m³

Alle organisaties

Alle bekende maatschappijen vergelijken. Van Huismerk Energie tot aan Oxxio.

Vind het goedkoopste pakket

Niet langer een hoge rekening. Je bespaart zo €315 per jaar.

Razendsnel overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Steggerda

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Op zoek naar een goedkoop energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Door gebruik te maken van energieleverancieractie.nl kan men à la minute energieprijzen Steggerda vergelijken. Geef je woongegevens & gas/licht inschatting in en bekijk ogenblikkelijk het goedkoopste pakket. Meer weten over een bepaalde leverancier? Ga dan verder naar de merkpagina. Profiteer nu van alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Gebruik het stappenplan op deze pagina en achterhaal snel de “groenste” of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Meppen afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Steggerda?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Steggerda juni 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Steggerda? Op deze pagina vind jij een tabel met veel bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als Pure Energie, Eneco, Vattenfall, NLE, Greenchoice maar uiteraard ook Budget Energie, Oxxio, Qurrent, Energiedirect.nl, Powerpeers uitgaande van een verbruik van 2150 kWh – 2850 kWh stroom en 1400 m3 – 1700 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig kies je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Loopt het contract bijna af, ga je van huis wisselen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw bestaande energiemaatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Advies: doorzoek uiteraard de condities van het huidige contract. Wat is de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Steggerda. Als het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van de geselecteerde energieaanbieder. In deze mail of brief zie je alle tarieven en kleine lettertjes (denk aan aansluitkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten, netbeheerkosten, vastrecht: ) van het contract. Deze brief of mail ontvang je altijd, en het duurt een paar dagen.

14 dagen bedenktijd

Wanneer de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kan je kosteloos en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van oude contract

Jullie werkende gas & licht pakket wordt stopgezet. Doorgaans zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Goed om te weten: ga je van woning wisselen? Bij dit scenario moet je zelf in de regel het contract opzeggen (online of per brief).

Het doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw “nieuwe” leverancier. Meestal dien je dit te doen enkele dagen voor passeren van het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook 15 dagen na de overstapdatum. Jouw aanstaande energiemaatschappij zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige leverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Steggerda. Hiervoor krijg je een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment bijstellen. Tevens incasseer jij een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw “oude” aanbieder. Bekijk nu “besparen bij Allure Energie“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is vandaag de dag een streven van veel mensen. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik groene energie gebruiken? 2 relevante opties zijn alternatieven zijn wind en zon (stroom). Het gros van de energieleveranciers maken hier graag gebruik van. De bedrijven halen deze stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor op je eigen huis of kiezen voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en bovendien de “extra” stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Hiervoor ontvang je een tegemoetkoming in de gemeente Weststellingwerf.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zo zal je gasverbruik significant dalen. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met Vaillant, Nefit, Remeha, Atag of Intergas ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Pelletkachels, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines genereren grote hoeveelheden windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elk energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Meer hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Iets actueels: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval je het verbruik van energie vermindert heeft dat direct effect. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Koop specifiek apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Steggerda

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiemaatschappijen in Steggerda en betaal minder voor gas en licht!