Energieleveranciers Doezum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €485 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Doezum vergelijken is een eitje met behulp van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt vlug de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle exclusieve aanbiedingen die jij niet via de normale weg bij aanbieders zoals Fenor of Qwint kan afsluiten. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat moeiteloos en zonder problemen. Op deze pagina vind je bruikbare informatie en tips ten behoeve van het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Doezum

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Doezum? Er is helaas niet één energieleverancier te markeren die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt beïnvloed door jouw specifieke wensen: stroom- en gas consumptie en adres. Eveneens zijn er meer zaken belangrijk dan uitsluitend de energiekosten. Dit bepaalt slechts deels de maandelijks energierekeningen. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening: jij betaalt aansluitkosten, netbeheerkosten, leveringkosten, vastrecht, regiotoeslag: het telt allemaal mee. Bovendien bieden veel organisaties een hoge welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €175 tot +/- €200. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Nieuwland.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Je hebt te maken met een behoorlijk moeilijke berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Doezum mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Nadien volgt een tabel met relevante energiebedrijven. Je selecteert ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is zo doorgevoerd. Problemen bij het inschatten van je gas & licht gebruik? Op de site vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type woning Gasgebruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.825 kWh 700 m³
2 personen 2.425 kWh 1.050 m³
Familie (1 kind) 3.025 kWh 1.400 m³
Familie (2 kinderen) 3.450 kWh 1.675 m³
2 & 3 kinderen 4.275 kWh 2.025 m³

Alle organisaties

Alle erkende organisaties vergelijken. Van Eneco tot aan Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Een lagere energierekening

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen mogelijk tot €415 per jaar.

Direct overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Doezum

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een goedkoop contract voor jouw energie? Dan heb je de juiste website gevonden. Door gebruik te maken van onze speciale vergelijker kan jij vlug energieprijzen Doezum vergelijken. Geef je woongegevens en ook verbruik in, en bekijk à la minute de goedkoopste maatschappij. Meer weten over een bepaalde aanbieder? Dit vind je in de merkpagina. Vergelijk nu de beste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan op deze pagina en ontdek rap de beste of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Westerbroek afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Doezum?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Groningen)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Doezum mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Doezum? Hier vind je een aantal van beschikbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Pure Energie, Essent, Vattenfall, Greenchoice, Eneco maar uiteraard ook ENGIE, Oxxio, Energiedirect.nl, Budget Energie, Qurrent op basis van een verbruik van 2000 kWh tot 2950 kWh stroom plus 1100 m3 t/m 1850 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In ons land kies jij er zelf voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van je leverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Kijk uit: doorzoek wel de condities van het huidige contract. Welke opzegtermijn geldt er, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Doezum. Wanneer jij een contract hebt afgesloten ontvang je een bevestiging van de geselecteerde leverancier. In deze mail of brief bekijk je de prijzen en bijkomende kosten (bijvoorbeeld energiebelasting, regiotoeslag, verbruikskosten, netbeheerkosten, leveringkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

14 dagen bedenktijd

Nadat de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Gedurende deze dagen kan je kosteloos, of een uitgebreide toelichting te geven, het pakket annuleren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw huidige gas & licht pakket zal worden opgezegd. Normaal gesproken doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: staat er een verhuizing op stapel? Bij dit scenario moet je zelf normaal gesproken het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Om het oversluiten te verwerken zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw “nieuwe” energiemaatschappij. In de meeste gevallen wordt dit van je gevraagd vlak voor de overstapdatum, maar het kan ook best een paar dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw toekomstige energiemaatschappij geeft dit door aan jouw “oude” maatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en start de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Doezum. Je ontvangt hiervan natuurlijk een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon aanpassen. Voorts incasseren jullie een overzicht + eindafrekening van de “vroegere” maatschappij. Check ook “Coteq Netbeheer actietarief“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een streven van veel mensen. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De twee meest interessante manieren zijn windenergie en zonne-energie. De meeste energie-aanbieders doen hier aan mee. De maatschappijen bestellen zonnestroom en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of speciaal op zoek gaan naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en natuurlijk het overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. In ruil krijg je een tegemoetkoming in de gemeente Grootegast.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Middels dit systeem zal je gasverbruik significant dalen. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs i.v.m. een Vaillant, Atag, Intergas, AWB of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Pelletkachels kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op steeds meer plekken zie je grote parken met windmolens. Deze windturbines leveren schone windstroom voor NL huishoudens. Niet elk energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Ook interessant: een deel van een windmolen kopen in provincie Groningen.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als jij de energievraag kunt terugdringen kan je flink besparen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Houd rekening met producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Doezum

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk aanbieders van energie in Doezum en bezuinig op gas en licht!