Energieleveranciers Meppen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €505 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Meppen vergelijken is gemakkelijk met behulp van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je checkt moeiteloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je vind hier alle speciale welkomstacties die je niet via de website van aanbieders zoals Essent en HVC kan scoren. Het oversluiten gaat eenvoudig en rap. Hieronder vind je bruikbare toelichtingen en tips dat je kunt gebruiken bij het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat je moet weten over overstappen, en hoe het zit rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Meppen

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Meppen? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te noemen waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met jouw persoonlijke situatie: energieverbruik en woning. Daarnaast moet je verder kijken dan alleen de energietarieven. Deze bepalen maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening: jij betaalt netbeheerkosten, energiebelasting, vastrecht, aansluitkosten, leveringkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook geven enkele leveranciers een royale welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Doorgaans is dat zo’n €120 – €245. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Westerbroek.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het gaat om nogal een ingewikkelde calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Meppen april 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + een schatting van je energieverbruik in. Daarop vind je een tabel met relevante energie aanbieders. Jij kiest rap de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo gepiept. Moeite bij het doorgeven van jullie energieverbruik? Op energieleverancieractie.nl detecteer je het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Soort huis Verbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.900 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.225 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.875 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.475 kWh 1.625 m³
Familie (3 kinderen) 4.325 kWh 1.950 m³

Compleet aanbod

Alle populaire providers vergelijken. Van Energieflex tot en met Vattenfall.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen mogelijk tot €455 per jaar.

Razendsnel overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Meppen

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Door gebruik te maken van onze speciale vergelijker kun jij ogenblikkelijk energieprijzen Meppen vergelijken. Geef je woongegevens en ook energieverbruik in en vind à la minute de goedkoopste maatschappij. Meer info over een zekere aanbieder? Bekijk dan de merkpagina. Vergelijk nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Gebruik het stappenplan rechts en check ogenblikkelijk de meest geschikte of voordeligste energieleverancier voor je huis. Vind alles uit over goedkoopste energie in Garsthuizen afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Meppen?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Drenthe)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Meppen april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Meppen? Op deze pagina doorzoek jij een lijstje met gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Essent, NLE, Vattenfall, Eneco, Greenchoice en ook ENGIE, Budget Energie, Qurrent, Energiedirect.nl, Oxxio berekend met een consumptie van 1850 kWh – 3600 kWh stroom en 1300 m3 tot 1700 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben je vrij om te kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij jouw energieleverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Kijk uit: controleer wel de voorwaarden van het huidige contract. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Meppen. Nadat jij een contract hebt afgesloten krijg je de bevestiging binnen van jullie nieuwe energiemaatschappij. In dit schrijven lees je de geldige tarieven en bijkomende kosten (denk hierbij aan leveringkosten, verbruikskosten, regiotoeslag, vastrecht, opslag duurzame energie: ) van het gekozen pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, en het duurt een paar dagen.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je zonder kosten, of een geldige reden op te geven, het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van oude contract

Jullie actuele gas en stroom pakket wordt stopgezet. Normaal gesproken draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: krijg je een andere huis? Je moet dan zelf in de regel de actuele abonnementen stopzetten.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de toekomstige energiemaatschappij. Normaliter dien je dit te doen iets voor het moment van overstappen, echter soms ook tot 15 dagen nadat het contract is ingegaan. De toekomstige maatschappij zal deze gegeven doorzetten naar de eerdere leverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de geselecteerde energiemaatschappij in Meppen. Hiervoor krijg je een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze mag je op ieder moment verlagen. Tevens ontvang je de eindafrekening van de eerdere aanbieder. Bekijk nu “vergelijk Enduris“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Denk aan je huis gasvrij verwarmen en minder CO2 uitstoten. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De 2 meest toegepaste alternatieven zijn zonne-energie en windenergie. Een groot aantal energie-aanbieders doen hier aan mee. De aanbieders kopen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie onderscheiden we 2 situaties: investeren in zonnepanelen voor op het dak of kiezen voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen plus de “extra” stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Jullie ontvangen hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Coevorden.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Middels dit systeem kan je het gasverbruik flink reduceren. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een Nefit, Remeha, AWB, Intergas of Vaillant ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Zonneboilers zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op steeds meer plekken zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines dragen bij aan 100% groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke maatschappij biedt groene stroom via wind. Meer hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Iets actueels: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Drenthe.

Besparen energieverbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je besparen op je verbruik. Op het moment dat jij jouw persoonlijke energieconsumptie vermindert kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op het vervuilen van de aarde. Kies bijvoorbeeld bewust voor zuinige apparaten en A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Meppen

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Meppen en betaal minder voor gas en licht!