Energieleveranciers Steendam Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar tot €465 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Steendam vergelijken is een eitje dankzij onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je bekijkt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Check alle speciale aanbiedingen die men standaard niet bij bedrijven als Huismerk Energie en Leon Zeewolde kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat moeiteloos en gebruiksvriendelijk. Hieronder lees je praktische gegevens en support ter ondersteuning bij het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, meer info over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Steendam

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Steendam? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te kwalificeren die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: gas- en stroom consumptie en postcode. Eveneens moet je meer mee laten wegen dan enkel de energietarieven. Deze bepalen slechts ten dele de energienota. Bekijk maar eens je jaarrekening van de energieleverancier: netbeheerkosten, aansluitkosten, vastrecht, verbruikskosten, opslag duurzame energie: het wordt allemaal doorbelast. Ook schenken de meeste bedrijven een aantrekkelijke welkomstpremie bij het overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €100 tot €245. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Diphoorn.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over een aanzienlijk complexe berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Steendam mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je totale jaarverbruik in. Aansluitend tref jij een resultatenpagina met de goedkoopste energiecontracten. Je vindt zo direct de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten stelt niet veel voor, het is zo gepiept. Advies nodig bij het invoeren van jullie energieverbruik? Hierna vind jij het stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Omschrijving Gasgebruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.875 kWh 600 m³
2 personen 2.275 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.900 kWh 1.325 m³
Gezin + 2 kinderen 3.700 kWh 1.800 m³
Gezin + 3 kinderen 4.175 kWh 2.000 m³

Complete vergelijking

Alle gangbare aanbieders vergelijken. Van Energiedirect.nl tot Oxxio.

Besparen op de energienota

Vind de goedkoopste leverancier. Besparingen tot wel €445 per jaar.

Probleemloos overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Steendam

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Wil jij een betaalbaar energiepakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Aan de hand van onze zoekmachine kun jij à la minute energieprijzen Steendam vergelijken. Geef je woongegevens + gas/licht inschatting in en zoek probleemloos de goedkoopste leverancier. Meer details over een bepaalde aanbieder? Klik dan op site van de leverancier. Check nu alle populaire energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan die je hiernaast ziet en bekijk ogenblikkelijk de meest geschikte of meest goedkope energieleverancier passend bij je energieverbruik. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Melderslo afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Steendam?

 1. Geef jouw postcode door (Groningen)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Steendam mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Steendam? Op deze website bekijk je een tabel met veel bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Vattenfall, NLE, Eneco, Pure Energie, Greenchoice en ook Powerpeers, ENGIE, Budget Energie, Qurrent, Oxxio berekend met een consumptie van 1800 kWh t/m 2900 kWh stroom plus 1050 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land beslis jij zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, ga je van huis wisselen, of wil je gewoon af van je maatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Goed om te weten: doorzoek uiteraard de voorschriften van het huidige contract. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Steendam. Op het moment dat het contract is doorgevoerd krijg je de bevestiging binnen van de gekozen aanbieder. In deze mail of brief zie jij afgesproken prijzen en bijkomende kosten (onder andere opslag duurzame energie, energiebelasting, netbeheerkosten, vastrecht, verbruikskosten: ) van jouw nieuwe pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

2 weken bedenktijd

Op het moment dat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken en zonder je te hoeven verantwoorden je nieuwe abonnement opzeggen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude energiepakket opzeggen

Je werkende gas en stroom pakket zal worden beëindigd. Normaal gesproken draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: ga je van woning wisselen? Je moet dan zelf in de meeste gevallen de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de toekomstige energieaanbieder. In de regel gebeurt dit iets voor de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook twee weken na de overstapdatum. Jouw “nieuwe” aanbieder geeft dit door aan jouw oude maatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Overstap is geslaagd

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Steendam. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment aanpassen. Ook incasseer jij de eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “overstapbonus Stedin“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is hedendaags iets waar veel mensen mee bezig zijn. Denk aan een gasvrij huis en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik groene energie gebruiken? 2 relevante opties zijn manieren zijn zonnestroom en windenergie. Het gros van de energiemaatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De organisaties reserveren zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie heb je 2 opties: investeren in zonnepanelen voor jullie eigen woning of kiezen voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is vaak erg winstgevend. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom of uiteraard de “extra” stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Jullie ontvangen hiervoor een leuke prijs in de gemeente Slochteren.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Middels dit systeem zal je gasverbruik significant dalen. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig in vergelijking met Vaillant, Atag, Intergas, Nefit of Remeha ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energierekening. Zonneboilers, Het warmtenet en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door het hele land kom je windmolens tegen. De windturbine voorziet in schone windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren vind je in onze energievergelijker. Wat ook in opkomst is: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Groningen.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je besparen op je verbruik. In het geval jij de energievraag weet te beperken kan je flink besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Koop specifiek apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Steendam

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Steendam en betaal minder voor gas en licht!