Energieleveranciers Stedum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €325 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Stedum vergelijken gaat eenvoudig door middel van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je achterhaalt probleemloos de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel aantrekkelijke kortingsacties die jij niet via de normale weg bij bijv. Engie of Noordelijk Lokaal Duurzaam kan scoren. Overstappen van energie gaat moeiteloos en snel. Hieronder vind jij praktische gegevens en handreikingen dat je kunt gebruiken bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Stedum

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Stedum? Er is helaas niet één energieleverancier te onderscheiden die echt het goedkoopste is. Dit wordt mede bepaald door jouw persoonlijke situatie: verbruik (kWh en m3) en postcode. Bovendien zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energietarieven. Deze bepalen slechts deels je rekening voor de energie. Controleer maar de jaarrekening: jij betaalt aansluitkosten, verbruikskosten, netbeheerkosten, energiebelasting, vastrecht: hier betaal je (indirect) ook voor. Verder verstrekken enkele organisaties een gulle welkomstkorting bij het overstappen. Doorgaans is dat zo’n €105 tot €235. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Dinteloord.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is best een gecompliceerde berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Stedum oktober 2023? Voer allereerst jouw woonplaats in en energieverbruik in. Dan check je een lijst met de goedkoopste energie aanbieders. Jij kiest gemakkelijk de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Het overstappen is binnen no-time doorgevoerd. Moeite bij het schatten van jouw verbruik? Op energieleverancieractie.nl tref jij het gas- en stroomverbruik van voor verschillende situaties.


Omschrijving Gas
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.975 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.425 kWh 1.025 m³
2 & 1 kind 2.950 kWh 1.300 m³
2 & 2 kinderen 3.475 kWh 1.650 m³
Familie (3 kinderen) 4.100 kWh 2.075 m³

Alle maatschappijen

Alle erkende maatschappijen vergelijken. Van Allure Energie tot en met Vattenfall.

Besparen op de energienota

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen tot wel €505 per jaar.

Makkelijk overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Stedum

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Geïnteresseerd in een voordelig energiepakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Met behulp van de vergelijker kan men meteen energieprijzen Stedum vergelijken. Geef je woongegevens plusverbruiksgegevens in, en bekijk à la minute het goedkoopste pakket. Meer informatie m.b.t. een bepaald pakket? Dat is te vinden in de overkoepelende merksite. Vergelijk nu de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen rechts en vergelijk onmiddellijk de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Megen afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Stedum?

 1. Geef jouw postcode door (Groningen)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Stedum oktober 2023

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Stedum? Op energieleverancieractie.nl vind jij een aantal van standaard pakketten van energiemaatschappijen zoals Eneco, Vattenfall, NLE, Pure Energie, Essent + Qurrent, Budget Energie, Oxxio, Powerpeers, ENGIE op basis van een verbruik van 1600 kWh tot 4400 kWh stroom plus 950 m3 – 1800 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In dit land maak je zelf uit naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is jouw energiecontract verlopen, sta je op het punt om te verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van je energieleverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Goed om te weten: check altijd de voorwaarden van het gekozen energiepakket. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Stedum. Vanaf het punt dat het contract is doorgevoerd krijg je de bevestiging binnen van jullie nieuwe aanbieder. Daarin tref je alle tarieven en extra regels (zoals vastrecht, leveringkosten, verbruikskosten, aansluitkosten, regiotoeslag: ) van het gekozen pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken en zonder opgaaf van reden het contract ongeldig verklaren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude contract opzeggen

Het oude gas & licht pakket zal worden opgezegd. Dikwijls draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Advies: staat er een verhuizing op stapel? Dan moet je zelf dikwijls het oude abonnement annuleren.

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de toekomstige energiemaatschappij. Dikwijls gebeurt dit vlak voor de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook 15 dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande energiemaatschappij speelt de standen door aan de eerdere aanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Het overstappen is gelukt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgerond, en start de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Stedum. Ze sturen jou hiervan een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij bijstellen. Daarnaast incasseer jij de eindafrekening van jouw oude aanbieder. Bekijk nu “overstapbonus Liander“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is vandaag de dag een veelbesproken doelstelling. Onder andere een gasvrij huis en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De twee meest interessante mogelijkheden zijn zonnestroom en windenergie. Veel van de leveranciers werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen installeren voor op je eigen huis of bewust de keuze maken voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken of uiteraard je overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je krijgt daarvoor een leuke prijs in de gemeente Loppersum.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor verbruik je amper nog gas. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig wanneer je het vergelijk met een Vaillant, Atag, AWB, Remeha of Nefit ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Pelletkachels kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. Windturbines dragen bij aan schone windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder energiecontract doet hier aan mee. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Misschien iets voor je: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Groningen.

Energieverbruik reduceren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Wanneer je jouw energieconsumptie minimaliseert zal de besparing groot zijn. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de milieubelasting. Houd rekening met producten met A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Stedum

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiemaatschappijen in Stedum en betaal minder voor gas en licht!