Energieleveranciers Startenhuizen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €355 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Startenhuizen vergelijken is gemakkelijk met behulp van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul alle velden in, en je achterhaalt meteen de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek speciale acties die je niet op de reguliere manier bij bedrijven als Anode Energie en MAIN Energie ontvangt. Overstappen van energie gaat gemakkelijk en kost slechts een paar minuten. Op deze pagina lees je functionele aanwijzingen en hulp ten behoeve van het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Startenhuizen

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Startenhuizen? Het is onmogelijk één energieleverancier te markeren die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het is afhankelijk van factoren als: energieconsumptie en locatie. Bovendien zijn er veel aspecten belangrijker dan enkel de energiekosten. Dat bepaalt slechts deels de maandelijks energierekeningen. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: verbruikskosten, opslag duurzame energie, vastrecht, aansluitkosten, regiotoeslag: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Daarnaast bieden flink wat bedrijven een vorstelijke welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €95 tot +/- €290. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Dieverbrug.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het gaat om een aanzienlijk flinke calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Startenhuizen juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarop check je een resultatenpagina met de beste energie aanbieders. Je selecteert onmiddellijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is binnen no-time gepiept. Problemen bij het invullen van gas en stroom verbruik? Hierna bekijk jij het stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Type huishouden Stroom Gas
1 persoons huishouden 1.825 kWh 650 m³
2 persoons huishouden 2.350 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 3.025 kWh 1.400 m³
Gezin + 2 kinderen 3.775 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.025 kWh 1.925 m³

Complete vergelijking

Alle erkende organisaties vergelijken. Van Fenor tot aan Vattenfall.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Vind de goedkoopste leverancier. Je bespaart zo €415 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Startenhuizen

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Overstappen op een voordelig contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Door gebruik te maken van energieleverancieractie.nl kan jij direct energieprijzen Startenhuizen vergelijken. Vul jouw locatie & gas/licht inschatting in en vind binnen no-time de goedkoopste aanbieder. Meer info over een bepaald contract? Ga dan verder naar de overkoepelende merksite. Check nu de belangrijkste energie aanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan aan de rechterkant en signaleer à la minute de “groenste” of goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Meerstad afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Startenhuizen?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Groningen)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Kies de beste aanbieding en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Startenhuizen juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Startenhuizen? Hieronder bekijk je een ranglijst van standaard pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Essent, Pure Energie, NLE, Vattenfall, Greenchoice en ook Budget Energie, Qurrent, Powerpeers, Oxxio, ENGIE berekend met een consumptie van 1900 kWh tot 3200 kWh stroom en 750 m3 tot 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In Nederland maak je zelf uit waar jij je gas en licht inkoopt. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw huidige leverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit is ten allen tijde mogelijk. Vergeet niet: doorzoek zeker even de opgestelde regels van het gekozen energiepakket. Welke opzegtermijn geldt er, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Startenhuizen. Nadat je een bestelling hebt geplaatst zul jij een mail ontvangen van de nieuwe energieleverancier. Hierin bekijk jij de geldige tarieven en bijkomende kosten (denk hierbij aan regiotoeslag, netbeheerkosten, energiebelasting, aansluitkosten, verbruikskosten: ) van het energiecontract. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Nadat de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode mag je zonder kosten, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie is dan bindend.

Oude contract opzeggen

Het huidige pakket wordt stopgezet. In de regel doet de nieuwe aanbieder dit. Let op: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf doorgaans het oude abonnement annuleren.

Doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de toekomstige aanbieder. Meestal wordt dit van je gevraagd een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot een paar dagen na de overstap. Jouw aanstaande leverancier geeft dit door aan de “vroegere” maatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Het overstappen is gelukt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Startenhuizen. Ze sturen jou hiervan een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon verhogen. Tevens ontvang je jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” energiemaatschappij. Lees verder over “overstapbonus UnitedConsumers“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is op dit moment een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Denk aan een gasvrij huis en de uitstoot van CO2 reduceren. Maar hoe werkt groene energie nou precies? Twee veelbesproken alternatieven zijn zon en wind (energie). Bijna alle energieleveranciers doen hier aan mee. De bedrijven reserveren windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: investeren in zonnepanelen voor jullie eigen woning of speciaal op zoek gaan naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en bovendien je overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Daarvoor heb je recht op een leuke prijs in de gemeente Loppersum.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig i.v.m. een Vaillant, Atag, AWB, Nefit of Remeha ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Pelletkachels kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines genereren 100% groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder aanbieder biedt deze vorm van stroom aan. De mogelijkheid hierop te selecteren is beschikbaar in onze online energievergelijker. Misschien iets voor je: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Groningen.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Als je jouw eigen verbruik reduceert kan dat al flink schelen. Niet alleen op de kosten, maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED verlichting. Direct energie besparen in Startenhuizen

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Startenhuizen en bespaar op gas en licht!