Energieleveranciers Meerstad Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €365 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Meerstad vergelijken is gemakkelijk door middel van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je achterhaalt snel de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je checkt zo veel exclusieve aanbiedingen die je niet via de website van onder andere Energieflex en UnitedConsumers kunt gebruiken. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat makkelijk en kost slechts een paar minuten. Op de site doorzoek jij toepasbare details en handreikingen bij het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat precies de overstapservice is, en wat je moeten weten omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Meerstad

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Meerstad? Het is niet mogelijk één energieleverancier te onderscheiden die echt het goedkoopste is. Dit wordt beïnvloed door jouw specifieke wensen: stroom- en gasverbruik en woonplaats. Uiteraard ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energiekosten. Deze bepalen slechts deels de maandelijks energierekeningen. Doorzoek maar eens jouw jaarafrekening: je vindt daar: netbeheerkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag, leveringkosten, verbruikskosten: het wordt allemaal doorbelast. Ook verstrekken sommige bedrijven een gulle welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €100 tot +/- €235. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Wervershoof.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het gaat om een aanzienlijk complexe rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Meerstad juni 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Dan check je een overzicht met de beste energiebedrijven. Je vindt zo onmiddellijk de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is binnen no-time doorgevoerd. Tips gebruiken bij het inschatten van jullie energieverbruik? Op deze website vind jij het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Soort woning Gasconsumptie
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.950 kWh 625 m³
2 bewoners 2.475 kWh 1.150 m³
Familie (1 kind) 3.100 kWh 1.325 m³
Familie (2 kinderen) 3.775 kWh 1.700 m³
Gezin + 3 kinderen 4.050 kWh 1.925 m³

Complete vergelijking

Alle betrouwbare organisaties vergelijken. Van De Vastelastenbond tot Leon Zeewolde.

Makkelijk besparen op energie

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen mogelijk tot €255 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Meerstad

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Wil jij een voordelig energiepakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Door gebruik te maken van onze zoekmachine kan men à la minute energieprijzen Meerstad vergelijken. Geef je woongegevens en energieverbruik in en zoek à la minute het goedkoopste pakket. Meer info over een bepaald contract? Dit vind je in de merkpagina. Check nu de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en check vlug de beste of meest betaalbare energieleverancier voor jullie woning. Ook interessant: goedkoopste energie in Froombosch afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Meerstad?

 1. Geef jouw postcode door (Groningen)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Kies de beste aanbieding en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Meerstad juni 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Meerstad? Hier vind je een tabel met veel bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Eneco, Greenchoice, Vattenfall, Essent, Pure Energie + ENGIE, Qurrent, Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio gerekend met een verbruik van 1800 kWh tot 3400 kWh stroom plus 1400 m3 t/m 1700 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag maak je zelf uit naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is het einde van de contractperiode in zicht, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je ontevreden over jouw bestaande energieaanbieder? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Tip: controleer wel de condities van het huidige contract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Meerstad. Wanneer het contract is doorgevoerd krijg je de bevestiging binnen van de gekozen energieaanbieder. In dit schrijven tref je de overeengekomen kosten en extra regels (zoals leveringkosten, verbruikskosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, aansluitkosten: ) van het energiepakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze termijn kan je kosteloos, of een uitgebreide toelichting te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan bindend.

Oude contract opzeggen

Je lopende energiecontract wordt beëindigd. In de regel draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: ga je van woning wisselen? In dat geval moet je zelf in de regel de actuele abonnementen stopzetten.

Doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw toekomstige energieaanbieder. Normaliter moet dit een paar dagen voor het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook 15 dagen na de overstapdatum. De nieuwe energieleverancier stuurt de standen door naar de “vroegere” maatschappij zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de “nieuwe” energiemaatschappij in Meerstad. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij wijzigen. Voorts ontvang jij een eindafrekening van de eerdere energieleverancier. Ga verder naar “vergelijk Vattenfall“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is vandaag de dag een hot topic. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? 2 relevante opties zijn manieren zijn zonnestroom en windenergie. Veel van de maatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De bedrijven reserveren windenergie en zonne-energie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie heb je 2 opties: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen kan heel lucratief zijn. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken maar ook jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. In ruil krijg je een tegemoetkoming in de gemeente Slochteren.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Door deze producten verbruik je amper nog gas. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig i.v.m. een Nefit, Remeha, Atag, Intergas of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energienota. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op steeds meer plekken vormen windmolens het landschap. Een windturbine levert schone windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder aanbieder biedt deze vorm van stroom aan. Een uitgebreide filter zul je in de energievergelijker terugvinden. Ook interessant: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Groningen.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als je jouw energieconsumptie kunt terugdringen kan dat al flink schelen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Houd rekening met huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Meerstad

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk aanbieders van energie in Meerstad en bezuinig op gas en licht!