Energieleveranciers Staphorst Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €255 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Staphorst vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit middels onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je checkt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je vind hier alle tijdelijke acties die je niet op de reguliere manier bij o.a. Essent en Qwint kunt gebruiken. Overstappen gaat gemakkelijk en kost slechts een paar minuten. Op energieleverancieractie.nl bekijk je praktische gegevens en adviezen dat je kunt gebruiken bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en wat er allemaal mogelijk is rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Staphorst

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Staphorst? Het is onmogelijk één energieleverancier te onderscheiden die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt mede bepaald door factoren als: gas- en stroomverbruik en woonplaats. Ook moet je verder kijken dan alleen de energietarieven. Dat bepaalt maar beperkt de uiteindelijke energierekening. Controleer maar de jaarrekening van de energieleverancier: verbruikskosten, energiebelasting, vastrecht, netbeheerkosten, aansluitkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Bovendien hanteren enkele maatschappijen een aantrekkelijke welkomstkorting als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €100 tot €280. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Diessen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Je hebt te maken met een aardig flinke calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Staphorst mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je totale jaarverbruik in. Vervolgens volgt een lijst met relevante energiebedrijven. Je ontdekt meteen de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Advies nodig bij het inschatten van jullie energieverbruik? Op deze pagina tref jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort huis Gasverbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.900 kWh 700 m³
2 personen 2.275 kWh 1.000 m³
Gezin + 1 kind 2.700 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.425 kWh 1.600 m³
Familie (3 kinderen) 4.000 kWh 2.100 m³

Alle maatschappijen

Alle landelijke organisaties vergelijken. Van Essent tot Leon Zeewolde.

Flink besparen op jouw energie

Niet langer een hoge rekening. Bespaar tot wel €415 per jaar.

Probleemloos overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Staphorst

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een goedkoop contract? Dan heb je de juiste website gevonden. Dankzij onze tool kun jij meteen energieprijzen Staphorst vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusverbruik in, en vind rap het goedkoopste pakket. Aanvullende info over een zeker contract? Dat is te vinden in de overkoepelende merksite. Vergelijk nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan aan de rechterkant en vind direct de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Meerlo afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Staphorst?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Overijssel)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Staphorst mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Staphorst? Op deze pagina lees je een aantal van meest bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Essent, NLE, Pure Energie, Eneco, Vattenfall maar ook ENGIE, Qurrent, Budget Energie, Oxxio, Powerpeers met een verbruik van 1500 kWh – 3000 kWh stroom plus 850 m3 tot 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Als consument maak je zelf uit waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of voel je je niet meer thuis bij jullie actuele leverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Tip: doorzoek altijd de kleine lettertjes van het energiecontract. Welke opzegtermijn geldt er, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Staphorst. Vanaf het punt dat je nieuwe bestelling is afgerond zul jij een mail ontvangen van jullie nieuwe energiemaatschappij. In dit schrijven zie jij afgesproken prijzen en voorwaarden (denk hierbij aan regiotoeslag, leveringkosten, aansluitkosten, energiebelasting, vastrecht: ) van het energiecontract. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd energiecontract

Zodra het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder je te hoeven verantwoorden het pakket annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Huidige contract beëindigen

Je oude gas en stroom pakket wordt beëindigd. Normaal gesproken krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Let op: overstappen vanwege verhuizing? Bij dit scenario moet je zelf dikwijls de actuele abonnementen stopzetten.

Doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de toekomstige maatschappij. Doorgaans doe je dit enkele dagen voor passeren van de overstapdatum, maar het kan ook best 14 dagen na de dag van overstappen. De nieuwe maatschappij zal deze gegeven doorzetten naar jouw “oude” energiemaatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energie

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en begint de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Staphorst. Je ontvangt hiervan vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment bewerken. Daarbij ontvang jij jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” energiemaatschappij. Lees verder over “overstapbonus Qurrent“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is momenteel een streven van veel mensen. Voorbeelden zijn wonen zonder gasaansluiting en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik groene energie gebruiken? 2 relevante opties zijn keuzes zijn zonnestroom en windenergie. Een groot aantal energie-aanbieders maken hier graag gebruik van. De leveranciers halen deze zonne-energie en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of bewust de keuze maken voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf zonnepanelen plaatsen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen plus je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. De term hiervoor is ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding in de gemeente Staphorst.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Op die manier gaat je gasverbruik flink omlaag. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig in verhouding tot een Vaillant, Atag, Nefit, Remeha of AWB ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Zonneboilers, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door het hele land zie je grote parken met windmolens. Windturbines genereren schone windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder leveranciers doet hier aan mee. Extra info hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Overijssel.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Als je het verbruik van energie kunt minderen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Koop specifiek producten met A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Staphorst

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energie aanbieders in Staphorst en bezuinig op gas en licht!