Energieleveranciers Smilde Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €615 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Smilde vergelijken is kinderspel met behulp van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je achterhaalt direct de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je checkt zo veel tijdelijke acties die men standaard niet bij onder andere Anode Energie en Qwint kunt gebruiken. Het oversluiten gaat makkelijk en vlug. Op energieleverancieractie.nl vind jij bruikbare gegevens en tips ten behoeve van het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en wat je moeten weten rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Smilde

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Smilde? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te vermelden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt beïnvloed door jouw specifieke wensen: gas- en stroomverbruik en adres. Eveneens moet je meer mee laten wegen dan alleen de energietarieven. Deze bepalen maar beperkt de energienota. Bekijk maar eens je energie jaarrekening: leveringkosten, verbruikskosten, aansluitkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie: het telt allemaal mee. Verder bieden de meeste aanbieders een gulle welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €145 tot +/- €260. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Dearsum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met een aanzienlijk moeilijke berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Smilde juli 2024? Geef je adresgegevens plus hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarop volgt een lijst met de goedkoopste energiebedrijven. Jij kiest direct de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap stelt niet veel voor, het is zo rond gemaakt. Tips gebruiken bij het invoeren van je gas & licht gebruik? Op de site check je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Omschrijving Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.850 kWh 700 m³
2 personen 2.300 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.825 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.725 kWh 1.675 m³
Familie (3 kinderen) 4.175 kWh 1.950 m³

Alle maatschappijen

Alle gangbare organisaties vergelijken. Van Allure Energie tot Innova Energie.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Vergelijk alle contracten op prijs. Dit scheelt je zo €315 per jaar.

Direct overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Smilde

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar contract? Dan heb je de juiste website gevonden. Aan de hand van onze speciale vergelijker kan jij meteen energieprijzen Smilde vergelijken. Geef je woongegevens plusverbruik in, en bekijk vlug de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een bepaalde aanbieder? Ga dan verder naar de overkoepelende merksite. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en overstap bonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan rechts en vergelijk rap de “groenste” of goedkoopste energieleverancier voor je huis. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Macharen afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Smilde?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Drenthe)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Kies de beste aanbieding en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Smilde juli 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Smilde? Op energieleverancieractie.nl check je een ranglijst van standaard pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Essent, Vattenfall maar uiteraard ook Oxxio, ENGIE, Budget Energie, Powerpeers, Energiedirect.nl uitgaande van een verbruik van 2400 kWh t/m 3950 kWh stroom en 1000 m3 t/m 1700 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag beslis jij zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet zo tevreden over jouw bestaande energieaanbieder? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Tip: controleer altijd de opgestelde regels van jouw energiemaatschappij. Hoe zit het met de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Smilde. Op het moment dat je aankoop is verzonden krijg je een bevestigingsmail of brief van jullie nieuwe energieleverancier. Daarin vind je afgesproken prijzen en extra regels (zoals verbruikskosten, leveringkosten, energiebelasting, aansluitkosten, netbeheerkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, en het duurt een paar dagen.

2 weken bedenktijd

Zodra je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen kan je kosteloos en zonder je te hoeven verantwoorden je nieuwe abonnement opzeggen. Onderneem je geen actie? De overstap van energie is dan bindend.

Oude contract opzeggen

Het actuele energiecontract zal worden opgezegd. Doorgaans krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Goed om te weten: ga je van woning wisselen? Bij dit scenario moet je zelf in de regel de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de toekomstige leverancier. Gewoonlijk wordt dit van je gevraagd enkele dagen voor passeren van de gekozen dag van overstappen, maar het kan ook best 2 weken nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande energieleverancier communiceert dit weer richting je voormalige aanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energie

Heb jij alle stappen afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en begint de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Smilde. Je kunt rekenen op natuurlijk een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment bewerken. Ook incasseren jullie een eindafrekening van de eerdere aanbieder. Bekijk nu “welkomstpremie Vrijopnaam“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is momenteel een veelbesproken doelstelling. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De 2 meest toegepaste manieren zijn zonne-energie en windenergie. Een groot aantal leveranciers werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen reserveren zonne-energie en stroom afkomstig van wind zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor op je eigen huis of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Investeren in zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en tevens jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. In ruil krijg je een leuke prijs in de gemeente Midden-Drenthe.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Op die manier gaat je gasverbruik flink omlaag. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop i.v.m. een Vaillant, Remeha, Atag, Intergas of Nefit ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Je kunt flink besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Zonneboilers en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door het hele land zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines genereren schone windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke aanbieder is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Drenthe.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je besparen op je verbruik. In het geval jij de energievraag minimaliseert kan dat al flink schelen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Koop specifiek zuinige apparaten en A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Smilde

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiepakketten in Smilde en bespaar op gas en licht!