Energieleveranciers Dearsum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €595 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Dearsum vergelijken doe je razendsnel door middel van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je treft eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel aantrekkelijke welkomstkortingen die jij via de sites van bijvoorbeeld DELTA of Vattenfall ontvangt. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat handig en is zo gepiept. Op energieleverancieractie.nl lees je nuttige informatie en handreikingen dat je kunt gebruiken bij het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Dearsum

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Dearsum? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te onderscheiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van aspecten als: energieverbruik en woonplaats. Ook moet je meer mee laten wegen dan alleen de energietarieven. Dat beslaat maar voor een deel de energienota. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: leveringkosten, aansluitkosten, netbeheerkosten, vastrecht, energiebelasting: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens geven veel leveranciers een aantrekkelijke welkomstpremie voor overstappers. Dit kan zelfs oplopen van €120 tot +/- €260. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Neeritter.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met best een gecompliceerde rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Dearsum april 2024? Geef je adresgegevens plus je geschatte verbruik in. Daarna volgt een overzicht met de meest voordelige energiecontracten. Je treft simpel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Tips gebruiken bij het invullen van je jaarlijkse energiegebruik? Hier vind jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort huis Gasgebruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Type huishouden Stroom Gas
1 persoon 1.875 kWh 725 m³
2 personen 2.200 kWh 1.100 m³
Gezin + 1 kind 2.975 kWh 1.400 m³
Gezin + 2 kinderen 3.475 kWh 1.600 m³
Familie (3 kinderen) 4.100 kWh 1.950 m³

Alle pakketten

Alle grote maatschappijen vergelijken. Van Greenchoice tot en met NLE.

Een lagere energierekening

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen mogelijk tot €355 per jaar.

Direct overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Dearsum

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een betaalbaar contract? Dan heb je de juiste website gevonden. Door gebruik te maken van energieleverancieractie.nl kan je binnen no-time energieprijzen Dearsum vergelijken. Geef je woongegevens en ook stoom/gas verbruik in en vind vlug de goedkoopste maatschappij. Meer informatie m.b.t. een bepaald pakket? Bekijk dan de overkoepelende merksite. Profiteer nu van alle populaire energie aanbiedingen en actiekortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Volg de stappen rechts en vind rap de “groenste” of goedkoopste energieleverancier voor je huis. Zoek ook naar goedkoopste energie in Warder afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Dearsum?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Kies de beste aanbieding en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Dearsum april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Dearsum? Op energieleverancieractie.nl vind je een aantal van gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Pure Energie, Vattenfall, Essent, NLE, Eneco en natuurlijk Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio, Powerpeers, Qurrent uitgaande van een verbruik van 2300 kWh – 2600 kWh stroom en 850 m3 t/m 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In dit land ben je vrij om te kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij je leverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Advies: bekijk altijd de kleine lettertjes van het energiecontract. Heb je maken met een opzegtermijn of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Dearsum. Vanaf het punt dat je een bestelling hebt geplaatst zul jij een mail ontvangen van de geselecteerde organisatie. Daarin vind je alle tarieven en extra regels (zoals opslag duurzame energie, energiebelasting, vastrecht, netbeheerkosten, regiotoeslag: ) van jouw nieuwe pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd energiecontract

Wanneer je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder specifieke reden je nieuwe abonnement opzeggen. Doe je niets? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude energiepakket opzeggen

Het werkende energiecontract zal worden beëindigd. Gewoonlijk zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Advies: krijg je een andere huis? Dan moet je zelf meestal het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een geslaagde overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de nieuwe energieaanbieder. In de regel wordt dit van je gevraagd enkele dagen voor passeren van de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot 1 of 2 weken na de overstapdatum. De toekomstige maatschappij geeft dit door aan jouw “oude” energieaanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Het overstappen is gelukt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Dearsum. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon verhogen. Daarbij ontvang jij een overzicht + eindafrekening van jouw “oude” leverancier. Bekijk ook “Vandebron actie“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is hedendaags een hot topic. Veelgehoorde kreten zijn je huis gasvrij verwarmen en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De twee meest interessante alternatieven zijn windenergie en zonne-energie. De meeste leveranciers doen hier aan mee. De maatschappijen kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie kun jij kiezen: zonnepanelen laten plaatsen voor je appartement of huis of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is vaak erg winstgevend. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en tevens je overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Hiervoor ontvang je een kleine vergoeding in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zo verbruik je amper nog gas. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met Vaillant, Intergas, Remeha, Atag of Nefit ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energiekosten. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op steeds meer plekken zie je grote parken met windmolens. Windturbines genereren schone windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder energiepakket biedt deze vorm van stroom aan. De mogelijkheid hierop te selecteren kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je besparen op je verbruik. Op het moment dat je het verbruik van energie kunt minderen kan dat al flink schelen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de uitstoot van CO2. Probeer je te beperkten tot producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Dearsum

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiemaatschappijen in Dearsum en bezuinig op gas en licht!