Energieleveranciers Smallebrugge Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €335 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Smallebrugge vergelijken is een eitje dankzij onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt vlug de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel exclusieve kortingsacties die jij via de sites van o.a. Budget Energie en Vandebron kunt gebruiken. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat makkelijk en snel. Op deze pagina vind je functionele feiten en hulp bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Smallebrugge

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Smallebrugge? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te noemen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: stroom- en gasverbruik en woning. Daarnaast zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energiekosten. Dat beslaat slechts deels je rekening voor de energie. Controleer maar de jaarrekening van de energieleverancier: aansluitkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag, verbruikskosten, energiebelasting: het wordt allemaal doorbelast. Ook bieden de meeste maatschappijen een flinke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €140 – €190. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken De Zilk.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het betreft een aardig moeilijke rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Smallebrugge april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en een schatting van je energieverbruik in. Daarna volgt een resultatenpagina met beschikbare energiebedrijven. Je treft simpel de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen is kinderspel, het is snel geregeld. Hulp nodig bij het doorgeven van je gas & licht gebruik? Op de site check je het gas- en stroomverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Omschrijving Gasconsumptie
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.950 kWh 750 m³
2 personen 2.325 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 2.825 kWh 1.450 m³
2 & 2 kinderen 3.725 kWh 1.600 m³
Familie (3 kinderen) 4.150 kWh 1.925 m³

Alle aanbieders

Alle grote partijen vergelijken. Van Allure Energie tot en met Qurrent.

Vind het goedkoopste pakket

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Besparingen mogelijk tot €285 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Smallebrugge

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar energiepakket? Dan zit je hier helemaal goed! Middels de vergelijker kan je ogenblikkelijk energieprijzen Smallebrugge vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook energieverbruik in en kies direct de goedkoopste leverancier. Meer weten over een bepaalde aanbieder? Dat is te vinden in site van de leverancier. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen rechts en vind direct de beste of goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Ook interessant: goedkoopste energie in Maastricht afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Smallebrugge?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het volledige verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Smallebrugge april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Smallebrugge? Hier lees je een aantal van veel bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals NLE, Greenchoice, Pure Energie, Vattenfall, Essent en ook Energiedirect.nl, Oxxio, Qurrent, Budget Energie, ENGIE berekend met een consumptie van 1850 kWh – 2950 kWh stroom plus 1000 m3 t/m 1800 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig bepaal je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je van huis wisselen, of ben je ontevreden over jouw energiemaatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Let op: controleer ten alle tijde de opgestelde regels van het gekozen energiepakket. Wat is de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Smallebrugge. Zodra je aankoop is verzonden krijg je een bevestigingsmail of brief van de aankomende organisatie. Aan de hand daarvan bekijk jij de overeengekomen kosten en bijkomende kosten (bijvoorbeeld aansluitkosten, opslag duurzame energie, vastrecht, regiotoeslag, netbeheerkosten: ) van het contract. Deze brief of mail ontvang je altijd, doorgaans binnen 2 weken.

Wettelijke bedenktijd

Zodra de bestelling in goede orde binnengekomen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je zonder consequenties en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van oude contract

Dat vorige energiepakket zal worden beëindigd. Doorgaans doet de nieuwe aanbieder dit. Belangrijk: overstappen vanwege verhuizing? Bij dit scenario moet je zelf doorgaans het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een succesvolle overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw aanstaande energieleverancier. In de regel moet dit zo’n week voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook een paar dagen na de dag van overstappen. Jouw aanstaande leverancier communiceert dit weer richting jouw oude energiemaatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de geselecteerde energiemaatschappij in Smallebrugge. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd aanpassen. Ook incasseren jullie een eindafrekening van jouw oude aanbieder. Bekijk nu “welkomstpremie Vandebron“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is hedendaags een veelbesproken doelstelling. Veelgehoorde kreten zijn je huis gasvrij verwarmen en je CO2 uitstoot verminderen. Maar hoe werkt groene energie nou precies? 2 relevante opties zijn keuzes zijn windenergie en zonne-energie. Bijna alle maatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De organisaties kopen deze windenergie en zonne-energie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie heb je 2 opties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en natuurlijk jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een leuke prijs in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zo verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering wanneer je het vergelijk met een Vaillant, Intergas, Remeha, AWB of Atag ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Je kunt flink besparen op de energierekening. Het warmtenet, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland zie je grote parken met windmolens. Windturbines genereren 100% groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. Meer hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Wat ook in opkomst is: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Zodra je jouw eigen verbruik kunt terugdringen levert dat een besparing op. Niet alleen op de kosten, maar ook op het vervuilen van de aarde. Probeer je te beperkten tot apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Smallebrugge

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energie aanbieders in Smallebrugge en betaal minder voor gas en licht!