Energieleveranciers Maastricht Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €515 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Maastricht vergelijken gaat eenvoudig met behulp van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft direct de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel speciale kortingsacties die je niet op de reguliere manier bij onder andere De Vastelastenbond of Vrijopnaam ontvangt. Overstappen van energie gaat eenvoudig en vlug. Op energieleverancieractie.nl vergaar je handige informatie en handreikingen bij het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, meer info over overstappen, en hoe het zit betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Maastricht

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Maastricht? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te vermelden die de laagste prijzen hanteert. Het heeft te maken met factoren als: energieverbruik en woonplaats. Verder zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energiekosten. Dat bepaalt slechts ten dele de energienota. Inspecteer maar eens de laatste jaarafrekening: je vindt daar: vastrecht, opslag duurzame energie, regiotoeslag, netbeheerkosten, aansluitkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Verder geven de meeste bedrijven een flinke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €90 tot +/- €260. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Wapserveen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: We hebben het hier over een aanzienlijk flinke calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Maastricht april 2024? Geef je adresgegevens plus energieverbruik in. Dan tref jij een overzicht met relevante energiebedrijven. Je selecteert ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder stelt niet veel voor, het is zo rond gemaakt. Advies nodig bij het inschatten van je jaarlijkse energiegebruik? Op energieleverancieractie.nl detecteer je het gas- en stroomverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Soort huis Verbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.975 kWh 600 m³
2 bewoners 2.125 kWh 1.025 m³
2 & 1 kind 2.850 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.625 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.225 kWh 1.925 m³

Alle maatschappijen

Alle gangbare maatschappijen vergelijken. Van DELTA tot aan Qurrent.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Nooit meer teveel betalen. Dit scheelt je zo €335 per jaar.

A la minute overstappen

Dit kan met de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Maastricht

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een goedkoop contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! D.m.v. onze tool kan je meteen energieprijzen Maastricht vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en ook verbruiksgegevens in, en selecteer meteen het goedkoopste pakket. Aanvullende info over een zeker pakket? Dat is te vinden in de overkoepelende merksite. Vergelijk nu de belangrijkste energie aanbiedingen en actiekortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan hiernaast en signaleer binnen no-time de meest geschikte of goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Espel afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Maastricht?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Limburg)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Maastricht april 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Maastricht? Op deze pagina bekijk je een lijstje met meest bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als Essent, Vattenfall, NLE, Greenchoice, Eneco maar ook ENGIE, Powerpeers, Budget Energie, Oxxio, Qurrent op basis van een verbruik van 1700 kWh tot 4200 kWh stroom plus 1000 m3 t/m 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag bepaal je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Ben je bij contractvrij, ga jij verhuizen, of ben je niet blij met je energieaanbieder? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Let op: controleer wel de kleine lettertjes van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Maastricht. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst krijg je de bevestiging binnen van jouw aanstaande energiemaatschappij. Hierin vind je afgesproken prijzen en extra regels (bijvoorbeeld verbruikskosten, energiebelasting, leveringkosten, aansluitkosten, netbeheerkosten: ) van het energiepakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, en het duurt een paar dagen.

14 dagen bedenktijd

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van oude contract

Je actuele gas & licht pakket wordt stopgezet. Gewoonlijk draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: ga je van woning wisselen? In dat geval moet je zelf normaliter de actuele abonnementen stopzetten.

Jouw meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw toekomstige maatschappij. In de regel moet dit een paar dagen voor het moment van overstappen, maar het kan vaak nog tot 15 dagen na de overstap. De nieuwe energiemaatschappij communiceert dit weer richting jouw “oude” aanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles in orde gemaakt, en kan je stroom en gas gebruiken van de gekozen energiemaatschappij in Maastricht. Het is nog even wachten op wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon verlagen. Daarbij ontvangen jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “korting bij Oxxio“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is op dit moment een streven van veel mensen. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik groene energie gebruiken? 2 relevante opties zijn mogelijkheden zijn zonnestroom en windenergie. Het gros van de aanbieders van energie hebben dit al geïntegreerd. De leveranciers reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er meerdere keuzes: het kopen van zonnepanelen voor je appartement of huis of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom maar ook je overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. In ruil krijg je een kleine vergoeding in de gemeente Maastricht.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Op die manier verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met Vaillant, AWB, Nefit, Atag of Intergas ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Pelletkachels kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op steeds meer plekken kom je windmolens tegen. Windturbines genereren volledig groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elk energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. Details per aanbieder is beschikbaar in onze online energievergelijker. Misschien iets voor je: een deel van een windmolen kopen in provincie Limburg.

Energieverbruik minderen

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Zodra je jouw energieconsumptie weet te beperken kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook op de uitstoot van CO2. Ga zoveel mogelijk voor apparatuur met A of A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Maastricht

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Maastricht en bespaar op gas en licht!