Energieleveranciers Slochteren Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar tot €545 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Slochteren vergelijken is kinderspel middels onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Ontdek aantrekkelijke aanbiedingen die men standaard niet bij aanbieders zoals Eneco en MAIN Energie ontvangt. Overstappen gaat eenvoudig en kost slechts een paar minuten. Op deze pagina vind jij bruikbare informatie en support t.b.v. het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Slochteren

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Slochteren? Er is helaas niet één energieleverancier te bestempelen waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door jouw specifieke wensen: stroom- en gasverbruik en adres. Bovendien zijn er veel aspecten belangrijker dan exclusief de energietarieven. Dat bepaalt maar beperkt de energierekening. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: regiotoeslag, verbruikskosten, aansluitkosten, leveringkosten, vastrecht: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Daarnaast schenken veel aanbieders een vorstelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €175 tot €270. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken De Waal.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het betreft een aanzienlijk flinke calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Slochteren april 2024? Geef je adresgegevens plus een schatting van je energieverbruik in. Vervolgens volgt een tabel met beschikbare energiecontracten. Je treft simpel de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Problemen bij het schatten van gas en stroom verbruik? Op energieleverancieractie.nl detecteer je het stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Type huis Gasgebruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Aantal bewoners Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.875 kWh 725 m³
2 personen 2.375 kWh 1.000 m³
Gezin + 1 kind 2.825 kWh 1.375 m³
2 & 2 kinderen 3.425 kWh 1.625 m³
Gezin + 3 kinderen 4.200 kWh 2.000 m³

Complete vergelijking

Alle landelijke providers vergelijken. Van Huismerk Energie tot aan MAIN Energie.

Altijd de laagste prijs

Vergelijk alle contracten op prijs. Dit scheelt je zo €435 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Dit kan met de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Slochteren

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een goedkoop contract voor jouw energie? Dan heb je de juiste website gevonden. Geholpen door onze zoekmachine kun je binnen no-time energieprijzen Slochteren vergelijken. Geef je woongegevens en ook stoom/gas verbruik in en bekijk à la minute de goedkoopste aanbieder. Aanvullende info over een bepaalde aanbieder? Klik dan op website van de aanbieder. Check nu de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen hiernaast en achterhaal snel de duurzaamste of de goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Maasbracht afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Slochteren?

 1. Geef jouw postcode door (Groningen)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Slochteren april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Slochteren? Onder dit stukje vind je een aantal van standaard pakketten van grote NL energiemaatschappijen als NLE, Eneco, Greenchoice, Essent, Pure Energie maar uiteraard ook Qurrent, Energiedirect.nl, Powerpeers, Budget Energie, Oxxio berekend met een consumptie van 2050 kWh t/m 3600 kWh stroom en 1250 m3 tot 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Als consument ben jij in control waar jij je gas en licht inkoopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of voel je je niet meer thuis bij jouw huidige energieaanbieder? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Tip: doorzoek altijd de voorschriften van het huidige contract. Hoe zit het met de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Slochteren. Als je aankoop is verzonden ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de gekozen aanbieder. In deze mail of brief zie je de kosten en regelgeving (onder andere netbeheerkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag, leveringkosten, aansluitkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen een week.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat jouw bestelling bevestigd wordt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je zonder kosten en zonder opgaaf van reden je nieuwe abonnement opzeggen. Doe je niets? Het overstappen van energie is dan bindend.

Opzeggen van oude contract

Jullie vorige gas & licht pakket zal worden opgezegd. Gewoonlijk doet de nieuwe aanbieder dit. Goed om te weten: ga je van woning wisselen? Je moet dan zelf in de regel de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een geslaagde overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de nieuwe leverancier. Normaliter wordt dit van je gevraagd zo’n week voor de overstapdatum, maar het kan ook best 14 dagen na de dag van overstappen. De toekomstige energieaanbieder speelt de standen door aan de eerdere maatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Slochteren. Het is nog even wachten op uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij aanpassen. Tevens incasseer je een eindafrekening van de “vroegere” energiemaatschappij. Lees verder over “welkomstpremie Vattenfall“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een streven van veel mensen. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken keuzes zijn windenergie en zonne-energie. Veel van de energie-aanbieders doen hier aan mee. De maatschappijen importeren windenergie en zonne-energie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie kun jij kiezen: het kopen van zonnepanelen voor je appartement of huis of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is heel interessant. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en tevens jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Daarvoor heb je recht op een tegemoetkoming in de gemeente Slochteren.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs als je ze legt naast een Vaillant, Intergas, AWB, Remeha of Atag ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Zonneboilers, Pelletkachels en Infraroodpanelen kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines genereren volledig groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke maatschappij doet hier aan mee. Details per aanbieder kan je bekijken in de energievergelijker. Wat ook in opkomst is: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Groningen.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer je jouw eigen verbruik minimaliseert kan je dat aanzienlijk besparen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de milieubelasting. Ga zoveel mogelijk voor zuinige apparaten en A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Slochteren

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Slochteren en bezuinig op gas en licht!