Energieleveranciers Slappeterp Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €495 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Slappeterp vergelijken is een eitje middels onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je bekijkt meteen de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Check alle exclusieve aanbiedingen die je niet op de reguliere manier bij bedrijven als Engie en NLE kunt vinden. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat simpel en snel. Hier doorzoek jij bruikbare aanwijzingen en hulp ter ondersteuning bij het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat jij kunt doen betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Slappeterp

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Slappeterp? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te kwalificeren waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met jouw specifieke wensen: energieconsumptie en locatie. Eveneens zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energietarieven. Dat beslaat slechts deels de energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening van de energieleverancier: energiebelasting, verbruikskosten, leveringkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag: hier betaal je (indirect) ook voor. Bovendien verstrekken sommige bedrijven een vorstelijke welkomstkorting voor overstappers. Dit kan zelfs oplopen van €120 – €285. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken De Punt.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het is nogal een flinke calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Slappeterp april 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je totale jaarverbruik in. Vervolgens doorzoek je een overzicht met de meest voordelige energiebedrijven. Je treft snel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is zo gepiept. Problemen bij het invullen van je gas & licht gebruik? Hieronder vind jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type woning Verbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.850 kWh 675 m³
2 bewoners 2.225 kWh 1.050 m³
Gezin + 1 kind 3.000 kWh 1.300 m³
2 & 2 kinderen 3.650 kWh 1.675 m³
Gezin + 3 kinderen 4.300 kWh 2.075 m³

Compleet aanbod

Alle erkende aanbieders vergelijken. Van Huismerk Energie tot aan Powerpeers.

Besparen op je energie

Niemand wil teveel betalen voor energie. Besparingen mogelijk tot €425 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Slappeterp

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. Door gebruik te maken van onze tool kun jij moeiteloos energieprijzen Slappeterp vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusgas/licht inschatting in en selecteer snel de goedkoopste aanbieder. Meer details over een bepaald contract? Dit vind je in het bedrijfsprofiel. Stap nu over naar de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen aan de rechterkant en vind vlug de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier voor je huis. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Lytsewierrum afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Slappeterp?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het volledige verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Slappeterp april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Slappeterp? Op deze pagina vind jij een lijstje met veel bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als Pure Energie, Vattenfall, NLE, Greenchoice, Essent en ook Powerpeers, Oxxio, Budget Energie, Energiedirect.nl, ENGIE op basis van een verbruik van 2350 kWh t/m 3400 kWh stroom plus 700 m3 tot 1950 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In Nederland maak je zelf uit naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Loopt het contract bijna af, ga je van huis wisselen, of wil je gewoon af van jouw bestaande energieaanbieder? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Tip: doorzoek wel de opgestelde regels van het huidige contract. Welke opzegtermijn geldt er, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Slappeterp. Nadat het contract is doorgevoerd krijg je de bevestiging binnen van de gekozen energieleverancier. In dit schrijven tref je de kosten en condities (onder andere aansluitkosten, netbeheerkosten, leveringkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag: ) van het gekozen pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

2 weken bedenktijd

Wanneer je de bevestiging ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn mag je gratis, of een geldige reden op te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Doe je niets? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude contract opzeggen

Je lopende gas & licht pakket zal worden opgezegd. Normaal gesproken doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: staat er een verhuizing op stapel? Dan moet je zelf meestal het energiecontract beëindigen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw toekomstige leverancier. Meestal wordt dit van je gevraagd iets voor de gekozen dag van overstappen, maar soms gebeurt het ook twee weken na de overstapdatum. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij communiceert dit weer richting jouw “oude” energieleverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energie

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Slappeterp. Hiervoor krijg je uiteraard een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon bijstellen. Daarbij ontvang je de eindafrekening van jouw oude energieaanbieder. Bezoek nu “welkomstpremie Huismerk Energie“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een streven van veel mensen. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De meest relevante mogelijkheden zijn zon en wind (energie). Een groot aantal maatschappijen hebben dat in hun portfolio. De leveranciers kopen deze zonne-energie en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf zonnepanelen plaatsen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en daarnaast jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een leuke prijs in de gemeente Menameradiel.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende gaat je gasverbruik flink omlaag. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met Vaillant, Intergas, Nefit, AWB of Atag ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties kom je windmolens tegen. Een windturbine levert volledig groene windstroom voor NL huishoudens. Niet elk energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. Details per aanbieder vind je in onze energievergelijker. Iets van de laatste jaren: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Wanneer je jouw energieconsumptie vermindert kan je flink besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Slappeterp

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk aanbieders van energie in Slappeterp en betaal minder voor gas en licht!