Energieleveranciers De Punt Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €305 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in De Punt vergelijken is kinderspel via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ziet eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je vind hier alle exclusieve aanbiedingen die je niet via de website van bedrijven als Essent of Oxxio kunt vinden. Het oversluiten gaat moeiteloos en zonder problemen. Op deze website doorzoek jij handige gegevens en handreikingen ten behoeve van het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe de overstapservice werkt, en hoe het zit omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier De Punt

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in De Punt? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te kwalificeren die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt beïnvloed door jouw specifieke wensen: stroom- en gas consumptie en postcode. Ook zijn er veel aspecten belangrijker dan enkel de energietarieven. Dit bepaalt slechts ten dele de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste energie jaarrekening: verbruikskosten, regiotoeslag, aansluitkosten, leveringkosten, vastrecht: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast geven enkele bedrijven een gulle welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €180 tot €190. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Munstergeleen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Je hebt te maken met best een moeilijke calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in De Punt mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Dan doorzoek je een tabel met de beste energiemaatschappijen. Je ontdekt handig de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is zo geregeld. Tips gebruiken bij het invullen van jullie energieverbruik? Op de site tref jij het gas- en stroomverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Type woning Gasverbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Aantal bewoners Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.925 kWh 600 m³
2 bewoners 2.100 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.975 kWh 1.425 m³
Familie (2 kinderen) 3.700 kWh 1.675 m³
Familie (3 kinderen) 4.325 kWh 2.000 m³

Alle pakketten

Alle bekende providers vergelijken. Van Greenchoice tot Leon Zeewolde.

Het goedkoopste contract

Vergelijk alle contracten op prijs. Dit scheelt je zo €445 per jaar.

Makkelijk overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in De Punt

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een voordelig contract? Hier tref je alle goedkope contracten. Middels energieleverancieractie.nl kun je direct energieprijzen De Punt vergelijken. Voer je adres & verbruiksgegevens in, en vind eenvoudig de goedkoopste leverancier. Meer details over een zeker contract? Ga dan verder naar site van de leverancier. Stap nu over naar de belangrijkste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan hiernaast en vergelijk meteen de milieuvriendelijkste of goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Wachtum afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in De Punt?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Drenthe)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in De Punt mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in De Punt? Op deze pagina bekijk je een opsomming met meest bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Eneco, Pure Energie, Vattenfall, NLE, Essent en ook Oxxio, Budget Energie, Qurrent, Powerpeers, Energiedirect.nl berekend met een consumptie van 2500 kWh tot 3650 kWh stroom en 1300 m3 t/m 1700 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In ons land beslis jij zelf bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of ben je ontevreden over jouw huidige leverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Vergeet niet: controleer wel de opgestelde regels van de energieaanbieder. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in De Punt. Zodra je aankoop is verzonden zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de gekozen maatschappij. Aan de hand daarvan vind jij de overeengekomen kosten en extra regels (zoals vastrecht, verbruikskosten, regiotoeslag, netbeheerkosten, aansluitkosten: ) van het contract. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Als de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn kan je kosteloos, of een uitgebreide toelichting te geven, het contract ongeldig verklaren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan bindend.

Oude energiepakket opzeggen

Dat oude pakket zal worden beëindigd. Normaliter doet de nieuwe aanbieder dit. Let op: staat er een verhuizing op stapel? Je moet dan zelf dikwijls het energiecontract beëindigen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw “nieuwe” energieaanbieder. Doorgaans dien je dit te doen een paar dagen voor de overstapdatum, echter soms ook tot 1 of 2 weken na de overstap. Jouw aanstaande aanbieder geeft dit door aan de eerdere energiemaatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Het overstappen is gelukt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgerond, en start de levering van stroom en gas door de “nieuwe” energiemaatschappij in De Punt. Je ontvangt hiervan wederom een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon verhogen. Ook ontvang je de eindafrekening van de “vroegere” energieleverancier. Ga verder naar “Greenchoice actie“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is momenteel een veelbesproken doelstelling. Denk aan je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik groene energie gebruiken? Twee veelbesproken alternatieven zijn wind en zon (stroom). Een groot aantal maatschappijen hebben dat in hun portfolio. De bedrijven reserveren windenergie en zonne-energie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor op je eigen huis of specifiek zoeken naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken plus de “extra” stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Daarvoor heb je recht op een leuke prijs in de gemeente Tynaarlo.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zo verbruik je amper nog gas. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met Vaillant, Intergas, Atag, Remeha of Nefit ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Pelletkachels zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties vormen windmolens het landschap. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiecontract biedt groene stroom via wind. Een uitgebreide filter kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Drenthe.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Wanneer jij de energievraag kunt minderen kan je flink besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op de uitstoot van CO2. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in De Punt

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energieleveranciers in De Punt en betaal minder voor gas en licht!