Energieleveranciers Sint Nicolaasga Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar zo €645 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Sint Nicolaasga vergelijken gaat supersnel dankzij onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je treft à la minute de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Met veel tijdelijke acties die jij niet via de normale weg bij aanbieders zoals E.ON en Noordelijk Lokaal Duurzaam kunt vinden. Overstappen van energie gaat makkelijk en prettig. Hier vind jij functionele toelichtingen en tips t.b.v. het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Sint Nicolaasga

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Sint Nicolaasga? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te betitelen die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van jouw specifieke wensen: gas- en stroom consumptie en locatie. Daarnaast ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energietarieven. Dit beïnvloed maar in kleine mate de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: opslag duurzame energie, leveringkosten, energiebelasting, aansluitkosten, vastrecht: het telt allemaal mee. Tevens geven sommige leveranciers een flinke welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Dit kan zelfs oplopen van €85 t/m €245. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken De Hoeve.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Je hebt te maken met een behoorlijk flinke calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Sint Nicolaasga juli 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en een schatting van je energieverbruik in. Hierna check je een lijst met de beste energiemaatschappijen. Je treft moeiteloos de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is kinderspel, het is snel doorgevoerd. Moeite bij het schatten van jouw verbruik? Hierna tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Soort woning Gas
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Aantal bewoners Elektriciteit Gas
1 persoon 1.900 kWh 700 m³
2 bewoners 2.125 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 2.825 kWh 1.500 m³
Gezin + 2 kinderen 3.400 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.000 kWh 2.000 m³

Complete vergelijking

Alle erkende maatschappijen vergelijken. Van Budget Energie tot en met Qwint.

Het goedkoopste contract

Sorteer alle aanbieders op prijs. Besparingen mogelijk tot €385 per jaar.

Een snelle overstap

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Sint Nicolaasga

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Overstappen op een goedkoop pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op basis van de vergelijker kun je ogenblikkelijk energieprijzen Sint Nicolaasga vergelijken. Geef je huisnummer en postcode & verbruiksgegevens in, en bekijk onmiddellijk het goedkoopste contract. Meer details over een zekere leverancier? Selecteer dan het bedrijfsprofiel. Profiteer nu van alle populaire energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Maak gebruik van het stappenplan op deze pagina en check eenvoudig de meest geschikte of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Lottum afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Sint Nicolaasga?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Sint Nicolaasga juli 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Sint Nicolaasga? Op de site vind jij een tabel met meest bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals Vattenfall, NLE, Eneco, Essent, Pure Energie maar uiteraard ook ENGIE, Powerpeers, Qurrent, Energiedirect.nl, Budget Energie berekend met een consumptie van 2100 kWh t/m 3800 kWh stroom en 950 m3 t/m 1850 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In dit land beslis jij zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van je energieleverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Goed om te weten: check uiteraard de voorschriften van jouw energiemaatschappij. Heb je maken met een opzegtermijn of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Sint Nicolaasga. Op het moment dat je een bestelling hebt geplaatst krijg je een bevestigingsmail of brief van de aankomende leverancier. In deze mail of brief zie je alle tarieven en bijkomende kosten (zoals vastrecht, verbruikskosten, energiebelasting, netbeheerkosten, aansluitkosten: ) van het energiepakket. Dit kan per mail of post, en het duurt een paar dagen.

14 dagen bedenktijd

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze termijn mag je gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van oude contract

Jullie lopende energiepakket zal worden opgezegd. Meestal draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Goed om te weten: ga je van woning wisselen? Dan moet je zelf in de regel het energiecontract beëindigen.

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw aanstaande aanbieder. Normaliter doe je dit enkele dagen voor passeren van de overstapdatum, echter soms ook tot 2 weken na de overstap. De toekomstige aanbieder speelt de standen door aan je voormalige energieleverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt

Is alles gelukt? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Sint Nicolaasga. Hiervoor krijg je wederom een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij aanpassen. Ook ontvang jij een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw “oude” maatschappij. Check ook “welkomstpremie Anode Energie“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn je huis gasvrij verwarmen en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik groene energie gebruiken? Twee veelbesproken keuzes zijn windenergie en zonne-energie. Een groot aantal maatschappijen werken hier dan ook graag mee. De aanbieders reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor op het dak of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je kunt je eigen stroom gebruiken of uiteraard je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. In ruil krijg je terugleververgoeding in de gemeente De Friese Meren.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zo gaat je gasverbruik flink omlaag. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering wanneer je het vergelijk met een Atag, AWB, Remeha, Intergas of Vaillant ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet elk energiepakket doet hier aan mee. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Wat ook in opkomst is: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer jij de energievraag reduceert heeft dat direct effect. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op het vervuilen van de aarde. Probeer je te beperkten tot zuinige apparaten en A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Sint Nicolaasga

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Sint Nicolaasga en bespaar op gas en licht!