Energieleveranciers Sint Maarten Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €635 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Sint Maarten vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul alle velden in, en je checkt rap de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je vind hier alle tijdelijke acties die je niet op de reguliere manier bij o.a. Budget Energie en MAIN Energie kan scoren. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat makkelijk en is zo gepiept. Op deze pagina bekijk je praktische toelichtingen en handreikingen voor het speuren naar een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat precies de overstapservice is, en wat er allemaal mogelijk is omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Sint Maarten

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Sint Maarten? Het is onmogelijk één energieleverancier te noemen die echt het goedkoopste is. Dit wordt beïnvloed door aspecten als: verbruik (kWh en m3) en woonplaats. Bovendien ga je te kort door de bocht als je kijkt naar enkel de energietarieven. Deze bepalen maar beperkt de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: leveringkosten, energiebelasting, netbeheerkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie: het wordt allemaal doorbelast. Verder hanteren de meeste leveranciers een flinke welkomstkorting bij het overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €180 t/m €190. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken De Heen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het gaat om een aanzienlijk complexe calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Sint Maarten mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je geschatte verbruik in. Daarop vind je een resultatenpagina met de meest voordelige energiemaatschappijen. Je treft snel de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap is kinderspel, het is snel rond gemaakt. Tips gebruiken bij het inschatten van jouw energieconsumptie? Hieronder bekijk jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Omschrijving Gas
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Gezinssamenstelling Stroom kWh Gas
1 persoon 1.950 kWh 675 m³
2 persoons huishouden 2.300 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 2.850 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.500 kWh 1.700 m³
Familie (3 kinderen) 4.175 kWh 1.950 m³

Compleet aanbod

Alle gangbare providers vergelijken. Van Essent tot Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Een lagere energierekening

Vind de goedkoopste leverancier. Besparingen mogelijk tot €415 per jaar.

A la minute overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Sint Maarten

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Door gebruik te maken van onze zoekmachine kunnen jullie eenvoudig energieprijzen Sint Maarten vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusgas/licht inschatting in en zoek probleemloos de goedkoopste aanbieder. Meer details over een bepaald contract? Ga dan verder naar het bedrijfsprofiel. Ontdek nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en overstap bonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Gebruik het stappenplan op deze pagina en vind ogenblikkelijk de beste of voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Loppersum afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Sint Maarten?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Noord-Holland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Sint Maarten mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Sint Maarten? Onder dit stukje vind je een tabel met standaard pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Pure Energie, NLE, Eneco, Vattenfall, Greenchoice maar uiteraard ook Powerpeers, ENGIE, Energiedirect.nl, Oxxio, Budget Energie berekend met een consumptie van 1700 kWh tot 3900 kWh stroom plus 1050 m3 tot 1800 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Als consument bepaal je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet blij met jouw bestaande maatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Goed om te weten: check ten alle tijde de condities van het gekozen energiepakket. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Sint Maarten. Op het moment dat jij een contract hebt afgesloten krijg je de bevestiging binnen van de geselecteerde leverancier. In deze mail of brief bekijk je de prijzen en regelgeving (zoals leveringkosten, netbeheerkosten, aansluitkosten, energiebelasting, vastrecht: ) van het energiecontract. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

14 dagen bedenktijd

Wanneer de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen kan je kosteloos en zonder je te hoeven verantwoorden je nieuwe abonnement opzeggen. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Huidige contract beëindigen

Het werkende contract wordt opgezegd. Gewoonlijk doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: staat er een verhuizing op stapel? Je moet dan zelf normaliter het contract opzeggen (online of per brief).

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de toekomstige aanbieder. Dikwijls doe je dit een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot 1 of 2 weken nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande energieleverancier geeft dit door aan jouw oude maatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de “nieuwe” energiemaatschappij in Sint Maarten. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij wijzigen. Ook krijgen jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw “oude” maatschappij. Check ook “voordelig tarief Cogas“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en de uitstoot van CO2 reduceren. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De meest relevante opties zijn wind en zon (stroom). Bijna alle aanbieders van energie hebben dat in hun portfolio. De leveranciers importeren zonne-energie en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of speciaal op zoek gaan naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en natuurlijk je overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Je ontvangt hiervoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Schagen.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Daardoor verbruik je amper nog gas. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig wanneer je het vergelijk met een Atag, AWB, Intergas, Vaillant of Remeha ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

In alle provincies zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Een windturbine levert schone windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elk energiepakket biedt groene stroom via wind. Details per aanbieder vind je in onze energievergelijker. Misschien iets voor je: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Noord-Holland.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval jij de energievraag kunt terugdringen heeft dat direct effect. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Koop specifiek apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Sint Maarten

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Sint Maarten en betaal minder voor gas en licht!