Energieleveranciers Schoonloo Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar tot €425 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Schoonloo vergelijken gaat eenvoudig met behulp van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ontdekt rap de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Check alle exclusieve welkomstacties die jij via de sites van bijv. Fenor of Oxxio kunt vinden. Overstappen van energie gaat moeiteloos en zonder problemen. Op energieleverancieractie.nl doorzoek jij functionele details en adviezen ten behoeve van het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en hoe het zit met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Schoonloo

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Schoonloo? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te onderscheiden die echt het goedkoopste is. Dit wordt mede bepaald door aspecten als: gas- en stroomverbruik en postcode. Bovendien moet je meer mee laten wegen dan enkel de energietarieven. Dit bepaalt slechts deels de uiteindelijke energierekening. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: regiotoeslag, energiebelasting, opslag duurzame energie, leveringkosten, netbeheerkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Daarnaast hanteren veel organisaties een aantrekkelijke welkomstpremie voor overstappers. In de praktijk ligt varieert dit van €80 t/m €250. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Casteren.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het gaat om nogal een ingewikkelde berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Schoonloo april 2024? Geef je adresgegevens plus je geschatte verbruik in. Aansluitend tref jij een overzicht met de goedkoopste energiebedrijven. Jij kiest meteen de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is zo gedaan. Moeite bij het schatten van gas en stroom verbruik? Op deze website check je het gas- en stroomverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Soort woning Gas
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Aantal bewoners Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.975 kWh 750 m³
2 persoons huishouden 2.425 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.900 kWh 1.300 m³
Familie (2 kinderen) 3.750 kWh 1.650 m³
Gezin + 3 kinderen 4.000 kWh 1.900 m³

Compleet aanbod

Alle gangbare providers vergelijken. Van E.ON tot aan Powerpeers.

Vind het goedkoopste pakket

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Je bespaart zo €275 per jaar.

A la minute overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Schoonloo

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Met behulp van energieleverancieractie.nl kun je binnen no-time energieprijzen Schoonloo vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook verbruik in, en selecteer vlug het goedkoopste pakket. Meer weten over een zekere aanbieder? Bekijk dan het bedrijfsprofiel. Ontdek nu alle populaire energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan hiernaast en vind rap de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier voor jouw situatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Lievelde afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Schoonloo?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Drenthe)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Schoonloo april 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Schoonloo? Op energieleverancieractie.nl check je een lijstje met meest bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals NLE, Pure Energie, Vattenfall, Greenchoice, Essent maar ook Qurrent, Powerpeers, ENGIE, Energiedirect.nl, Oxxio gerekend met een verbruik van 2050 kWh tot 3050 kWh stroom en 800 m3 tot 1700 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In ons land ben jij er verantwoordelijk voor bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je binnenkort ergens anders wonen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw huidige leverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Belangrijk: doorzoek zeker even de condities van jouw energiemaatschappij. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Schoonloo. Als je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de aankomende energiemaatschappij. Hierin tref je de prijzen en regelgeving (denk hierbij aan netbeheerkosten, energiebelasting, regiotoeslag, opslag duurzame energie, vastrecht: ) van het contract. Dit kan per mail of post, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Op het moment dat jouw bestelling bevestigd wordt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn heb je de mogelijkheid om gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, jouw aanvraag annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Huidige contract beëindigen

Jullie vorige gas & licht pakket zal worden opgezegd. In de meeste gevallen zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Let op: krijg je een andere huis? In dat geval moet je zelf normaal gesproken het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw “nieuwe” maatschappij. Doorgaans doe je dit een paar dagen voor het moment van overstappen, echter soms ook tot 2 weken na de dag van overstappen. Jouw “nieuwe” maatschappij stuurt de standen door naar jouw oude energieleverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energie

Is alles gelukt? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Schoonloo. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon aanpassen. Ook incasseer je een overzicht + eindafrekening van jouw oude energieaanbieder. Bezoek nu “voordelig tarief De Vastelastenbond“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een belangrijk thema. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en minder CO2 uitstoten. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De meest relevante keuzes zijn windenergie en zonne-energie. Bijna alle energieleveranciers doen hier aan mee. De aanbieders reserveren zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen laten plaatsen voor je appartement of huis of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en tevens je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. De term hiervoor is ‘salderen’. Daarvoor heb je recht op terugleververgoeding in de gemeente Aa en Hunze.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Door deze producten kan je het gasverbruik flink reduceren. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering als je ze legt naast een Atag, Nefit, AWB, Vaillant of Intergas ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Je kunt flink besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Pelletkachels kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op steeds meer plekken vormen windmolens het landschap. Deze windturbines leveren grote hoeveelheden windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder energiepakket is automatisch aanbieder van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren vind je in onze energievergelijker. Iets van de laatste jaren: een deel van een windmolen kopen in provincie Drenthe.

Energieverbruik reduceren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Op het moment dat je jouw energieconsumptie reduceert kan dat al flink schelen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op de uitstoot van CO2. Koop specifiek zuinige apparaten en A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Schoonloo

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energie aanbieders in Schoonloo en betaal minder voor gas en licht!