Energieleveranciers Schinnen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €235 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Schinnen vergelijken gaat supersnel door middel van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul alle velden in, en je checkt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle speciale acties die jij niet via de normale weg bij aanbieders zoals Engie of MAIN Energie kan scoren. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat moeiteloos en prettig. Hieronder bekijk je praktische details en tips ten behoeve van het speuren naar een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe je snel kunt overstappen, en wat de mogelijkheden zijn betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Schinnen

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Schinnen? Het is onmogelijk één energieleverancier te markeren waar jij het goedkoopst uit bent. Het is afhankelijk van factoren als: stroom- en gasverbruik en locatie. Bovendien ga je te kort door de bocht als je kijkt naar enkel de energietarieven. Dit bepaalt maar beperkt je rekening voor de energie. Bekijk maar eens je jaarrekening van de energieleverancier: vastrecht, opslag duurzame energie, leveringkosten, regiotoeslag, verbruikskosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast hanteren enkele organisaties een royale welkomstkorting voor overstappers. Doorgaans is dat zo’n €115 t/m €220. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Burgwerd.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het betreft een aardig flinke calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Schinnen mei 2024? Geef je adresgegevens plus je geschatte verbruik in. Daarop tref jij een opsomming met relevante energiemaatschappijen. Jij kiest moeiteloos de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap is zo geregeld. Moeite bij het inschatten van jullie energieverbruik? Hier tref jij het gas- en stroomverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort huis Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.950 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.450 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 2.700 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.775 kWh 1.725 m³
Familie (3 kinderen) 4.125 kWh 2.075 m³

Alle pakketten

Alle erkende providers vergelijken. Van Anode Energie tot en met Innova Energie.

Vind het goedkoopste pakket

Vergelijk alle contracten op prijs. Dit scheelt je zo €355 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Schinnen

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Op zoek naar een voordelig energiepakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Geholpen door onze speciale vergelijker kan jij vlug energieprijzen Schinnen vergelijken. Geef je woongegevens + energieverbruik in en zoek snel de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een bepaald pakket? Bekijk dan het bedrijfsprofiel. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en overstap bonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan rechts en vind rap de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Lees nu verder over goedkoopste energie in Lichtaard afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Schinnen?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Limburg)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Schinnen mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Schinnen? Op deze website lees je een tabel met beschikbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Eneco, Greenchoice, Vattenfall, NLE, Essent en ook Oxxio, Qurrent, Energiedirect.nl, ENGIE, Budget Energie gerekend met een verbruik van 1700 kWh t/m 3400 kWh stroom en 800 m3 tot 1600 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Als consument kies jij er zelf voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, heb je een nieuwe woning gekocht, of wil je gewoon af van jullie actuele energieleverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Tip: check zeker even de opgestelde regels van het huidige contract. Hoe zit het met de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Schinnen. Zodra jij een contract hebt afgesloten ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de gekozen aanbieder. Hierin lees jij de geldige tarieven en bijkomende kosten (denk aan opslag duurzame energie, netbeheerkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, aansluitkosten: ) van het gekozen pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, doorgaans binnen 2 weken.

14 dagen bedenktijd

Op het moment dat de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze termijn mag je zonder consequenties en zonder je te hoeven verantwoorden jouw aanvraag annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van oude contract

Je werkende gas & licht pakket wordt beëindigd. In de regel draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: krijg je een andere huis? Bij dit scenario moet je zelf dikwijls het oude abonnement annuleren.

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de nieuwe aanbieder. In de regel moet dit enkele dagen voor passeren van de overstapdatum, echter soms ook tot twee weken na de overstapdatum. De nieuwe maatschappij speelt de standen door aan je voormalige energieaanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Het overstappen is gelukt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en begint de levering van stroom en gas door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Schinnen. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon bewerken. Daarnaast incasseer je de eindafrekening van de “vroegere” leverancier. Bekijk ook “goedkope tarieven Enduris“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is op dit moment een hot topic. Onder andere een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De meest relevante keuzes zijn wind en zon (stroom). Een groot aantal aanbieders van energie maken hier graag gebruik van. De maatschappijen bestellen zonnestroom en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie kun jij kiezen: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en tevens de “extra” stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Daarvoor heb je recht op een aantrekkelijk tarief in de gemeente Schinnen.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een Atag, Vaillant, Remeha, Intergas of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Je kunt flink besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zie je grote parken met windmolens. Windturbines genereren schone windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder energiepakket is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer hierover vind je in onze energievergelijker. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Limburg.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je besparen op je verbruik. Op het moment dat jij de energievraag kan verlagen levert dat een besparing op. Niet alleen op de kosten, maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met zuinige apparaten en A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Schinnen

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energieleveranciers in Schinnen en bespaar op gas en licht!