Energieleveranciers Lichtaard Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €635 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Lichtaard vergelijken is gemakkelijk dankzij onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je achterhaalt direct de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je vind hier alle tijdelijke welkomstacties die je niet op de reguliere manier bij onder andere Essent of Vandebron kan scoren. Overstappen van energie gaat moeiteloos en rap. Op de site bekijk je functionele details en tips ter ondersteuning bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat precies de overstapservice is, en wat jij kunt doen omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Lichtaard

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Lichtaard? Het is onmogelijk één energieleverancier te vermelden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: energieconsumptie en adres. Eveneens zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energietarieven. Dit beïnvloed maar beperkt je rekening voor de energie. Inspecteer maar eens de laatste jaarafrekening: je vindt daar: netbeheerkosten, leveringkosten, regiotoeslag, aansluitkosten, opslag duurzame energie: het telt allemaal mee. Bovendien gunnen enkele aanbieders een vorstelijke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €145 tot +/- €215. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Vijlen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het gaat om een behoorlijk ingewikkelde calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Lichtaard juni 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Hierna volgt een resultatenpagina met de goedkoopste energie aanbieders. Jij kiest rap de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is binnen enkele minuten gepiept. Advies nodig bij het schatten van jouw energieconsumptie? Hieronder tref jij het gas- en stroomverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Omschrijving Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Gezinssamenstelling Stroom Gas
1 persoons huishouden 1.875 kWh 700 m³
2 bewoners 2.100 kWh 1.025 m³
2 & 1 kind 2.725 kWh 1.500 m³
Familie (2 kinderen) 3.600 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.200 kWh 2.075 m³

Alle organisaties

Alle erkende partijen vergelijken. Van Greenchoice tot aan UnitedConsumers.

Het goedkoopste contract

Neem afscheid van hoge rekeningen. Je bespaart zo €425 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Profiteer van de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Lichtaard

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Overstappen op een voordelig pakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Geholpen door onze zoekmachine kan jij snel energieprijzen Lichtaard vergelijken. Vul jouw locatie & stoom/gas verbruik in en bekijk binnen no-time de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een bepaald contract? Bekijk dan de overkoepelende merksite. Ontdek nu alle populaire energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen hiernaast en check snel de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier voor je huis. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Eefde afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Lichtaard?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Lichtaard juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Lichtaard? Op deze website lees je een opsomming met standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Greenchoice, Vattenfall, Essent, Eneco, Pure Energie en natuurlijk Oxxio, Powerpeers, Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl uitgaande van een verbruik van 2300 kWh tot 2850 kWh stroom plus 750 m3 t/m 1500 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Als consument maak je zelf uit waar jij je gas en licht inkoopt. Ben je bij contractvrij, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van je energieaanbieder? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Advies: bekijk altijd de opgestelde regels van jouw energiemaatschappij. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Lichtaard. Op het moment dat je nieuwe bestelling is afgerond zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de gekozen energiemaatschappij. In deze mail of brief lees jij afgesproken prijzen en voorwaarden (denk hierbij aan leveringkosten, vastrecht, aansluitkosten, regiotoeslag, netbeheerkosten: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze termijn mag je zonder consequenties en zonder specifieke reden jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude contract opzeggen

Dat werkende energiecontract wordt beëindigd. Gewoonlijk doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: krijg je een andere huis? In dat geval moet je zelf normaliter het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de toekomstige aanbieder. Normaliter doe je dit een paar dagen voor de datum van overstap, maar het kan ook best twee weken na de overstapdatum. De toekomstige aanbieder speelt de standen door aan jouw oude energieleverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Overstap is geslaagd

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en start de levering van stroom en gas door de “nieuwe” energiemaatschappij in Lichtaard. Hiervoor krijg je wederom een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon corrigeren. Voorts incasseren jullie jouw persoonlijke eindafrekening van jouw oude energieleverancier. Ga verder naar “aanbiedingen van UnitedConsumers“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is op dit moment een veelbesproken doelstelling. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste keuzes zijn zon en wind (energie). Veel energieleveranciers doen hier aan mee. De aanbieders halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie kun jij kiezen: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of specifiek zoeken naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Investeren in zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en bovendien je overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je ontvangt hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente Ferwerderadiel.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zo zal je gasverbruik significant dalen. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een Vaillant, Remeha, AWB, Atag of Nefit ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Je kunt flink besparen op de energienota. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Zonneboilers zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. Windturbines dragen bij aan volledig groene windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke aanbieder doet hier aan mee. Extra info hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets van de laatste jaren: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Op het moment dat je jouw energieconsumptie reduceert kan je flink besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook op het vervuilen van de aarde. Probeer je te beperkten tot apparaten met een A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Lichtaard

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk aanbieders van energie in Lichtaard en bezuinig op gas en licht!