Energieleveranciers Schettens Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €335 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Schettens vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit door middel van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je checkt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel aantrekkelijke welkomstkortingen die je niet via de website van aanbieders zoals Energieflex en Pure Energie kan scoren. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat makkelijk en prettig. Op deze pagina vind jij bruikbare feiten en support dat je kunt gebruiken bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat je moeten weten betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Schettens

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Schettens? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te kwalificeren waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met factoren als: stroom- en gasverbruik en postcode. Uiteraard zijn er meer zaken belangrijk dan uitsluitend de energietarieven. Dat bepaalt maar in kleine mate de maandelijks energierekeningen. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: energiebelasting, opslag duurzame energie, vastrecht, leveringkosten, verbruikskosten: het telt allemaal mee. Verder schenken veel leveranciers een aantrekkelijke welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €125 tot +/- €275. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Bunne.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het gaat om best een gecompliceerde berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Schettens juli 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Dan volgt een resultatenpagina met de meest voordelige energiebedrijven. Je ontdekt ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten stelt niet veel voor, het is zo rond gemaakt. Problemen bij het invoeren van jouw energieconsumptie? Op deze website detecteer je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.925 kWh 750 m³
2 bewoners 2.175 kWh 1.125 m³
2 & 1 kind 3.075 kWh 1.425 m³
Gezin + 2 kinderen 3.475 kWh 1.675 m³
Gezin + 3 kinderen 4.275 kWh 1.975 m³

Alle pakketten

Alle landelijke aanbieders vergelijken. Van DELTA tot en met Qwint.

Besparen op de energienota

Niet langer een hoge rekening. Besparingen mogelijk tot €385 per jaar.

Direct overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Schettens

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Overstappen op een goedkoop energiepakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Aan de hand van onze zoekmachine kan men ogenblikkelijk energieprijzen Schettens vergelijken. Geef je huisnummer en postcode + verbruiksgegevens in, en selecteer snel de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een bepaald contract? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Check nu alle populaire energie aanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen op deze pagina en achterhaal ogenblikkelijk de duurzaamste of de goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Leunen afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Schettens?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Schettens juli 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Schettens? Onder dit stukje check je een opsomming met standaard pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Vattenfall, Greenchoice, Pure Energie, NLE, Eneco maar uiteraard ook Powerpeers, Oxxio, Energiedirect.nl, ENGIE, Qurrent gerekend met een verbruik van 2450 kWh – 3600 kWh stroom en 1100 m3 – 2000 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig beslis jij zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je van huis wisselen, of ben je niet zo tevreden over jouw bestaande leverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Tip: achterhaal ten alle tijde de voorwaarden van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Schettens. Nadat je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de gekozen leverancier. In deze mail of brief vind jij de prijzen en condities (zoals vastrecht, aansluitkosten, verbruikskosten, netbeheerkosten, opslag duurzame energie: ) van het energiepakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen een week.

Bedenktijd bij energiepakket

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Huidige contract beëindigen

Je lopende gas en stroom pakket wordt stopgezet. In de meeste gevallen doet de nieuwe aanbieder dit. Belangrijk: staat er een verhuizing op stapel? Dan moet je zelf normaal gesproken de actuele abonnementen stopzetten.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de aanstaande leverancier. In de meeste gevallen dien je dit te doen zo’n week voor de ingangsdatum, maar het kan ook best een paar dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande energiemaatschappij geeft dit door aan je voormalige maatschappij zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Overstap is geslaagd

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Schettens. Je kunt rekenen op natuurlijk een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment wijzigen. Daarbij krijg je jouw persoonlijke eindafrekening van jouw oude aanbieder. Bekijk nu “goedkope tarieven Pure Energie“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is momenteel iets waar veel mensen mee bezig zijn. Onder andere je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De meest relevante keuzes zijn zon en wind (energie). Veel van de aanbieders van energie doen hier aan mee. De bedrijven bestellen stroom – afkomstig van zon en wind – zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie heb je 2 opties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en bovendien je overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. In ruil krijg je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Daardoor verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in verhouding tot een Atag, Vaillant, Intergas, Nefit of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zie je grote parken met windmolens. Windturbines dragen bij aan volledig zuivere windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elke maatschappij doet hier aan mee. Een uitgebreide filter is beschikbaar in onze online energievergelijker. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je besparen op je verbruik. Op het moment dat jij de energievraag kunt minderen kan je dat aanzienlijk besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Koop specifiek huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Schettens

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Schettens en betaal minder voor gas en licht!