Energieleveranciers Scharmer Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €495 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Scharmer vergelijken is een eitje middels onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je treft rap de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Met veel unieke acties die je niet via de website van onder andere Allure Energie en Vrijopnaam ontvangt. Het oversluiten gaat handig en vlug. Op deze website vind jij toepasbare toelichtingen en support t.b.v. het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Scharmer

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Scharmer? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te vermelden waar jij het goedkoopst uit bent. Het is afhankelijk van aspecten als: gas- en stroomverbruik en locatie. Daarnaast zijn er veel aspecten belangrijker dan uitsluitend de energiekosten. Dit beïnvloed slechts deels de maandelijks energierekeningen. Bekijk maar eens je jaarrekening: jij betaalt energiebelasting, opslag duurzame energie, verbruikskosten, leveringkosten, vastrecht: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Verder schenken veel aanbieders een aantrekkelijke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €130 tot €280. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Brummen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het betreft nogal een moeilijke calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Scharmer mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Vervolgens doorzoek je een resultatenpagina met relevante energiebedrijven. Je treft gemakkelijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Het overstappen is binnen enkele minuten doorgevoerd. Hulp nodig bij het schatten van jouw verbruik? Hier detecteer je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort huis Gasgebruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Type huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.875 kWh 750 m³
2 bewoners 2.475 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.900 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.675 kWh 1.650 m³
Gezin + 3 kinderen 4.125 kWh 1.900 m³

Alle aanbieders

Alle erkende organisaties vergelijken. Van Clean Energy tot en met Vattenfall.

Altijd de laagste prijs

Nooit meer teveel betalen. Besparingen tot wel €495 per jaar.

A la minute overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Scharmer

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Wil jij een goedkoop energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Via onze tool kunnen jullie direct energieprijzen Scharmer vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook gas/licht inschatting in en vind probleemloos de goedkoopste aanbieder. Meer details over een zeker contract? Klik dan op de overkoepelende merksite. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan die je hiernaast ziet en vind eenvoudig de “groenste” of voordeligste energieleverancier voor jullie woning. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Lelystad afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Scharmer?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Groningen)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Kies de beste aanbieding en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Scharmer mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Scharmer? Hieronder vind je een aantal van meest bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Greenchoice, NLE, Essent, Eneco, Pure Energie maar uiteraard ook Powerpeers, Qurrent, Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio op basis van een verbruik van 2050 kWh tot 3400 kWh stroom plus 850 m3 t/m 1950 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Als consument beslis jij zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of voel je je niet meer thuis bij jouw maatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Belangrijk: doorzoek zeker even de kleine lettertjes van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Scharmer. Nadat je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je een bevestiging van jouw aanstaande energieaanbieder. In deze mail of brief lees je de prijzen en kleine lettertjes (bijvoorbeeld aansluitkosten, netbeheerkosten, leveringkosten, regiotoeslag, energiebelasting: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

Wettelijke bedenktijd

Wanneer jouw bestelling bevestigd wordt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude contract opzeggen

Dat actuele contract wordt opgezegd. Normaal gesproken draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Belangrijk: krijg je een andere huis? Dan moet je zelf meestal het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de aanstaande energieaanbieder. Gewoonlijk gebeurt dit een paar dagen voor de datum van overstap, echter soms ook tot 2 weken na de overstapdatum. De nieuwe leverancier communiceert dit weer richting je voormalige maatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Je bent overgestapt van energie

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Scharmer. Je ontvangt hiervan een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Je kunt dit gewoon corrigeren. Daarbij krijg je te maken met jouw persoonlijke eindafrekening van jouw oude aanbieder. Bekijk nu “goedkope tarieven Greenchoice“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is vandaag de dag een belangrijk thema. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De twee meest interessante manieren zijn windenergie en zonne-energie. De meeste maatschappijen doen hier aan mee. De bedrijven importeren zonne-energie en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen is heel interessant. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en tevens jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Slochteren.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Daardoor verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in verhouding tot een Atag, Vaillant, Nefit, Intergas of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door heel Nederland vormen windmolens het landschap. Windturbines dragen bij aan schone windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke leveranciers is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer daarover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Misschien iets voor je: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Groningen.

Besparen energieverbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Als je het verbruik van energie reduceert zal de besparing groot zijn. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Koop specifiek apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Scharmer

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Scharmer en betaal minder voor gas en licht!