Energieleveranciers Lelystad Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €455 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Lelystad vergelijken is gemakkelijk via onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ontdekt meteen de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je vind hier alle aantrekkelijke welkomstacties die jij niet via de normale weg bij bedrijven als Budget Energie of UnitedConsumers ontvangt. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat eenvoudig en prettig. Op deze pagina vergaar je handige gegevens en handreikingen bij het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe de overstapservice werkt, en wat er allemaal mogelijk is betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Lelystad

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Lelystad? Het is niet mogelijk één energieleverancier te vermelden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door aspecten als: stroom- en gas consumptie en postcode. Ook ga je te kort door de bocht als je kijkt naar puur de energietarieven. Dit bepaalt slechts ten dele je rekening voor de energie. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: netbeheerkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, energiebelasting, vastrecht: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Ook hanteren enkele bedrijven een aantrekkelijke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €125 tot €215. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Velp.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het gaat om een aardig gecompliceerde calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Lelystad juli 2024? Geef je adresgegevens plus je geschatte verbruik in. Dan doorzoek je een overzicht met beschikbare energiebedrijven. Je vindt zo à la minute de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen no-time rond gemaakt. Problemen bij het schatten van jouw verbruik? Op deze pagina check je het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Soort woning Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.800 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.325 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 2.900 kWh 1.500 m³
2 & 2 kinderen 3.725 kWh 1.725 m³
Familie (3 kinderen) 4.175 kWh 1.950 m³

Alle pakketten

Alle landelijke aanbieders vergelijken. Van Essent tot Leon Zeewolde.

Besparen op je energie

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen mogelijk tot €445 per jaar.

Razendsnel overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Lelystad

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Aan de hand van onze zoekmachine kan je moeiteloos energieprijzen Lelystad vergelijken. Vul postcode + huisnummer & stoom/gas verbruik in en zoek onmiddellijk de goedkoopste leverancier. Meer details over een bepaalde aanbieder? Bekijk dan site van de leverancier. Profiteer nu van alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan op deze pagina en vind eenvoudig de meest geschikte of voordeligste energieleverancier voor jullie woning. Zoek ook naar goedkoopste energie in Duizel afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Lelystad?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Flevoland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Lelystad juli 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Lelystad? Op deze website bekijk je een aantal van gangbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als NLE, Vattenfall, Pure Energie, Eneco, Essent en ook Budget Energie, Oxxio, ENGIE, Qurrent, Energiedirect.nl op basis van een verbruik van 2050 kWh t/m 4050 kWh stroom en 750 m3 t/m 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Als consument mag je helemaal zelf kiezen bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je van huis wisselen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw maatschappij? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Let op: doorzoek zeker even de kleine lettertjes van jouw energiemaatschappij. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Lelystad. Vanaf het punt dat jij een contract hebt afgesloten zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de gekozen organisatie. In deze mail of brief vind jij de kosten en extra regels (bijvoorbeeld aansluitkosten, netbeheerkosten, vastrecht, verbruikskosten, opslag duurzame energie: ) van het contract. Dit kan per mail of post, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd energiecontract

Als jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Gedurende deze dagen mag je gratis en zonder opgaaf van reden jouw aanvraag annuleren. Doe je niets? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude contract opzeggen

Jullie actuele pakket wordt beëindigd. In de meeste gevallen draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf normaal gesproken het energiecontract beëindigen.

Jouw meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de toekomstige maatschappij. Dikwijls doe je dit een paar dagen voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook een paar dagen na de dag van overstappen. Jouw aanstaande energieleverancier stuurt de standen door naar jouw oude energiemaatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energie

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal gas en stroom worden geleverd door jouw nieuwe energiemaatschappij in Lelystad. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon aanpassen. Ook krijg jij een overzicht + eindafrekening van jouw “oude” energiemaatschappij. Lees verder over “aanbiedingen van Eneco“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is momenteel een veelbesproken doelstelling. Onder andere een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Maar hoe werkt groene energie nou precies? 2 relevante opties zijn mogelijkheden zijn zonne-energie en windenergie. De meeste energiemaatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De leveranciers bestellen zonnestroom en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie kun jij kiezen: investeren in zonnepanelen voor op jouw woning of kiezen voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf zonnepanelen plaatsen kan al snel lonen. Je kunt je eigen stroom gebruiken en daarnaast je overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. In ruil krijg je terugleververgoeding in de gemeente Lelystad.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zo verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering i.v.m. een Vaillant, Intergas, Remeha, Atag of Nefit ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

Op steeds meer plekken kom je windmolens tegen. Een windturbine levert volledig zuivere windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke maatschappij werkt met deze vorm van groene stroom. Details per aanbieder is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets van de laatste jaren: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Flevoland.

Energieverbruik minderen

Bewuster met elektriciteit omgaan? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval je jouw energieconsumptie kan verlagen kan dat al flink schelen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op de uitstoot van CO2. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Lelystad

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Lelystad en betaal minder voor gas en licht!