Energieleveranciers Rutten Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €485 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Rutten vergelijken is gemakkelijk middels onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ontdekt rap de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Check alle speciale welkomstkortingen die jij via de sites van bedrijven als Energiedirect.nl en Pure Energie kan scoren. Overstappen van energie gaat makkelijk en zonder problemen. Hier bekijk je praktische informatie en tips ter ondersteuning bij het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Rutten

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Rutten? Het is niet mogelijk één energieleverancier te vermelden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt beïnvloed door jouw specifieke wensen: gas- en stroomverbruik en woning. Daarnaast moet je verder kijken dan uitsluitend de energietarieven. Dit bepaalt maar in kleine mate de energierekening. Check maar eens jullie jaarrekening van de energieleverancier: energiebelasting, netbeheerkosten, leveringkosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Daarnaast geven de meeste leveranciers een aantrekkelijke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €170 t/m €235. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Boxmeer.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het gaat om een aanzienlijk complexe berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Rutten juli 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je totale jaarverbruik in. Hierna tref jij een lijst met relevante energiebedrijven. Je treft eenvoudig de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is binnen enkele minuten gedaan. Moeite bij het invoeren van jouw energieconsumptie? Op de site check je het stroomverbruik en gasverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Soort huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.900 kWh 700 m³
2 persoons huishouden 2.350 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 3.075 kWh 1.500 m³
Familie (2 kinderen) 3.675 kWh 1.800 m³
Gezin + 3 kinderen 4.225 kWh 1.975 m³

Complete vergelijking

Alle landelijke maatschappijen vergelijken. Van Eneco tot Qwint.

Makkelijk besparen op energie

Eenvoudig vergelijken op prijs. Je bespaart zo €385 per jaar.

Probleemloos overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Rutten

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar contract? Dan zit je hier helemaal goed! Door gebruik te maken van onze tool kun jij ogenblikkelijk energieprijzen Rutten vergelijken. Voer je adres & stoom/gas verbruik in en selecteer moeiteloos de goedkoopste maatschappij. Meer weten over een zeker contract? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Check nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en ontdek direct de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Landsmeer afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Rutten?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Flevoland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Rutten juli 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Rutten? Onder dit stukje lees je een opsomming met beschikbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als NLE, Pure Energie, Essent, Vattenfall, Greenchoice + Qurrent, Oxxio, Energiedirect.nl, ENGIE, Budget Energie uitgaande van een verbruik van 2000 kWh tot 3950 kWh stroom en 1050 m3 tot 1750 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben je vrij om te kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Ben je bij contractvrij, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je ontevreden over jouw bestaande energieleverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Let op: bekijk altijd de voorwaarden van jouw energiemaatschappij. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Rutten. Als je nieuwe bestelling is afgerond krijg je een bevestigingsmail of brief van de geselecteerde energieaanbieder. Hierin vind jij afgesproken prijzen en condities (denk aan verbruikskosten, aansluitkosten, vastrecht, regiotoeslag, opslag duurzame energie: ) van het energiecontract. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

14 dagen bedenktijd

Wanneer het nieuwe contract binnen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen mag je gratis, of een geldige reden op te geven, het nieuwe contract cancellen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude contract opzeggen

Dat oude energiecontract zal worden opgezegd. Doorgaans doet de nieuwe aanbieder dit. Goed om te weten: stap je over doordat je gaat verhuizen? In dat geval moet je zelf normaal gesproken het oude abonnement annuleren.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de aanstaande energieleverancier. Normaal gesproken gebeurt dit zo’n week voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 14 dagen na de gekozen overstapdatum. De toekomstige aanbieder geeft dit door aan de “vroegere” leverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Rutten. Je ontvangt hiervan wederom een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon corrigeren. Ook incasseer je de eindafrekening van jouw “oude” energieleverancier. Ga verder naar “elektriciteit van MAIN Energie“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is momenteel een streven van veel mensen. Veelgehoorde kreten zijn je huis gasvrij verwarmen en minder CO2 uitstoten. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken opties zijn zonne-energie en windenergie. Bijna alle energiemaatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De maatschappijen halen deze zonne-energie en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie kun jij kiezen: investeren in zonnepanelen voor op het dak of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken of uiteraard het overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Daarvoor heb je recht op een redelijke vergoeding in de gemeente Noordoostpolder.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met Atag, Intergas, Remeha, AWB of Vaillant ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Zonneboilers, Het warmtenet en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op steeds meer plekken zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren 100% groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke maatschappij biedt groene stroom via wind. Details per aanbieder is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets actueels: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Flevoland.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer je jouw eigen verbruik reduceert levert dat een besparing op. Niet alleen op de kosten, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Houd rekening met apparaten met een A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Rutten

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Rutten en bezuinig op gas en licht!