Energieleveranciers Ruinen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €635 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ruinen vergelijken is gemakkelijk via onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ontdekt meteen de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle unieke aanbiedingen die je niet via de website van bijvoorbeeld E.ON of HVC kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat gemakkelijk en vlug. Hieronder vind je bruikbare gegevens en adviezen voor het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat precies de overstapservice is, en wat jij kunt doen omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Ruinen

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Ruinen? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te bestempelen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: gas- en stroomverbruik en woning. Uiteraard ga je te kort door de bocht als je kijkt naar enkel de energietarieven. Dat bepaalt slechts deels de energienota. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: opslag duurzame energie, vastrecht, regiotoeslag, aansluitkosten, netbeheerkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Bovendien bieden veel aanbieders een royale welkomstpremie voor overstappers. Deze loopt op van €100 t/m €190. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Boven-Leeuwen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het betreft een behoorlijk gecompliceerde calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ruinen april 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je totale jaarverbruik in. Nadien tref jij een lijst met beschikbare energiecontracten. Jij kiest handig de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap is binnen enkele minuten gedaan. Tips gebruiken bij het invoeren van jouw energieconsumptie? Op de site detecteer je het stroomverbruik en gasverbruik van voor verschillende situaties.


Type huis Gasgebruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.850 kWh 700 m³
2 persoons huishouden 2.250 kWh 1.075 m³
Familie (1 kind) 2.975 kWh 1.475 m³
Familie (2 kinderen) 3.400 kWh 1.750 m³
2 & 3 kinderen 4.125 kWh 1.950 m³

Compleet aanbod

Alle gangbare maatschappijen vergelijken. Van Greenchoice tot aan Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Een lagere energierekening

Neem afscheid van hoge rekeningen. Je bespaart zo €325 per jaar.

A la minute overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Ruinen

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een goedkoop energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Door gebruik te maken van onze zoekmachine kun jij ogenblikkelijk energieprijzen Ruinen vergelijken. Voer je adres en ook stoom/gas verbruik in en bekijk direct het goedkoopste contract. Aanvullende info over een zeker contract? Klik dan op de merkpagina. Profiteer nu van de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en actiekortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan hiernaast en achterhaal à la minute de “groenste” of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Landerum afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Ruinen?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Drenthe)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Ruinen april 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Ruinen? Onder dit stukje check je een aantal van veel bestelde pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Essent, Greenchoice, Pure Energie, Vattenfall, Eneco en ook Powerpeers, Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl, ENGIE uitgaande van een verbruik van 1900 kWh tot 3700 kWh stroom plus 1350 m3 tot 1600 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In ons land ben jij in control naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga jij verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jullie actuele energieleverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Let op: achterhaal uiteraard de voorwaarden van het energiecontract. Wat is de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Ruinen. Wanneer jij een contract hebt afgesloten zul jij een mail ontvangen van jouw aanstaande organisatie. Hierin vind jij de geldige tarieven en voorwaarden (onder andere regiotoeslag, energiebelasting, verbruikskosten, aansluitkosten, opslag duurzame energie: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen een week.

Bedenktijd bij energiepakket

Wanneer de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken en zonder specifieke reden je nieuwe abonnement opzeggen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van oude contract

Dat vorige gas & licht pakket wordt opgezegd. Dikwijls wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: stap je over doordat je gaat verhuizen? Jij zult dan normaliter de actuele abonnementen stopzetten.

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de aanstaande energieaanbieder. Normaliter gebeurt dit een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, maar soms gebeurt het ook een paar dagen na de gekozen overstapdatum. De toekomstige leverancier stuurt de standen door naar de eerdere energiemaatschappij zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is alles gelukt? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door jouw nieuwe energiemaatschappij in Ruinen. Hiervoor krijg je een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd aanpassen. Voorts krijg jij jouw persoonlijke eindafrekening van de “vroegere” aanbieder. Bekijk nu “elektriciteit van HVC“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is hedendaags iets waar veel mensen mee bezig zijn. Denk aan een gasvrij huis en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De meest relevante mogelijkheden zijn zonne-energie en windenergie. Bijna alle energiemaatschappijen werken hier dan ook graag mee. De bedrijven halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor op het dak of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf zonnepanelen plaatsen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken en daarnaast je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit terugleveren heet “salderen”. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente De Wolden.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met Atag, Intergas, Remeha, Vaillant of AWB ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zie je grote parken met windmolens. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom wat goed is voor het milieu. Niet elk energiecontract is automatisch aanbieder van groene stroom. Extra info hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets actueels: een deel van een windmolen kopen in provincie Drenthe.

Energieverbruik minderen

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Als je jouw eigen verbruik vermindert kan je flink besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op CO-2 uitstoot. Koop specifiek apparatuur met A of A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Ruinen

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk aanbieders van energie in Ruinen en bespaar op gas en licht!