Energieleveranciers Ruigahuizen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €415 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ruigahuizen vergelijken gaat eenvoudig met onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je bekijkt direct de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle unieke kortingsacties die jij via de sites van onder andere De Vastelastenbond en Pure Energie kan afsluiten. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat handig en snel. Op de site vind jij toepasbare aanwijzingen en support ter ondersteuning bij het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe je snel kunt overstappen, en wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Ruigahuizen

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Ruigahuizen? Er is helaas niet één energieleverancier te markeren die echt het goedkoopste is. Het heeft te maken met indicatoren zoals: verbruik (kWh en m3) en adres. Verder zijn er veel aspecten belangrijker dan enkel de energietarieven. Dit bepaalt maar in kleine mate je rekening voor de energie. Controleer maar de energie jaarrekening: energiebelasting, netbeheerkosten, leveringkosten, aansluitkosten, regiotoeslag: het wordt allemaal doorbelast. Verder bieden sommige maatschappijen een vorstelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €100 t/m €250. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Bourtange.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Je hebt te maken met best een gecompliceerde berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ruigahuizen mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en energieverbruik in. Aansluitend check je een lijst met de goedkoopste energie aanbieders. Je vindt zo eenvoudig de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Het overstappen is binnen enkele minuten gepiept. Advies nodig bij het inschatten van jouw energieconsumptie? Op deze website tref jij het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Soort huis Gasverbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Soort huishouden Stroom Gas
1 persoons huishouden 1.950 kWh 650 m³
2 bewoners 2.125 kWh 1.050 m³
Familie (1 kind) 2.850 kWh 1.400 m³
Familie (2 kinderen) 3.650 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.200 kWh 2.025 m³

Complete vergelijking

Alle grote aanbieders vergelijken. Van Essent tot Leon Zeewolde.

Een lagere energierekening

Niet langer een hoge rekening. Besparingen tot wel €225 per jaar.

A la minute overstappen

Dit kan met de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Ruigahuizen

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een voordelig energiecontract? Hier tref je alle goedkope contracten. Door middel van onze speciale vergelijker kan jij moeiteloos energieprijzen Ruigahuizen vergelijken. Geef je woongegevens & gas/licht inschatting in en bekijk eenvoudig het goedkoopste pakket. Meer info over een bepaald contract? Bekijk dan het bedrijfsprofiel. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan rechts en ontdek meteen de duurzaamste of meest goedkope energieleverancier passend bij je energieverbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Lamswaarde afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Ruigahuizen?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Ruigahuizen mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Ruigahuizen? Nu doorzoek jij een ranglijst van gangbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Vattenfall, Essent, Greenchoice, Eneco, NLE + Qurrent, Powerpeers, Energiedirect.nl, ENGIE, Budget Energie op basis van een verbruik van 2400 kWh tot 3250 kWh stroom en 1100 m3 t/m 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Tegenwoordig kies jij er zelf voor waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga jij verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jouw leverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Kijk uit: check zeker even de condities van jouw energiemaatschappij. Wat is de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Ruigahuizen. Nadat je nieuwe bestelling is afgerond zul jij een mail ontvangen van de geselecteerde aanbieder. In dit schrijven tref jij de geldige tarieven en voorwaarden (zoals regiotoeslag, aansluitkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, verbruikskosten: ) van het gekozen pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen een week.

Bedenktijd bij energiepakket

Op het moment dat de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze termijn heb je de mogelijkheid om gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, je nieuwe abonnement opzeggen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is nu definitief.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw huidige energiecontract wordt opgezegd. Doorgaans doet de nieuwe aanbieder dit. Belangrijk: staat er een verhuizing op stapel? Dan moet je zelf in de regel het oude abonnement annuleren.

Doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de toekomstige energiemaatschappij. Gewoonlijk doe je dit enkele dagen voor passeren van de overstapdatum, maar het kan vaak nog tot 14 dagen na de gekozen overstapdatum. De toekomstige leverancier zal deze gegeven doorzetten naar jouw “oude” energiemaatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energie

Is alles gelukt? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van je nieuw gekozen energiemaatschappij in Ruigahuizen. Je kunt rekenen op natuurlijk een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze inschatting van kosten kan je altijd bewerken. Daarbij krijgen jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van je voormalige maatschappij. Check ook “elektriciteit van Huismerk Energie“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een veelbesproken doelstelling. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en besparen op de CO2 uitstoot. Wat kan ik zelf doen met groene energie? Twee veelbesproken keuzes zijn zon en wind (energie). De meeste aanbieders van energie maken hier graag gebruik van. De bedrijven kopen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie kun jij kiezen: investeren in zonnepanelen voor je appartement of huis of speciaal op zoek gaan naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Investeren in zonnepanelen is heel interessant. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en tevens de “extra” stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Je ontvangt hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente De Friese Meren.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Op die manier gaat je gasverbruik flink omlaag. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen zijn nog best duur i.v.m. een Atag, Intergas, Remeha, Vaillant of Nefit ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

In alle provincies kom je windmolens tegen. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder aanbieder biedt deze vorm van stroom aan. De mogelijkheid hierop te selecteren wordt weergegeven in de energievergelijker. Wat ook in opkomst is: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Op het moment dat je jouw energieconsumptie vermindert kan dat al flink schelen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Koop specifiek apparaten met een A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Ruigahuizen

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Ruigahuizen en bespaar op gas en licht!