Energieleveranciers Bourtange Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €535 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Bourtange vergelijken is een eitje middels onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je treft binnen no-time de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Ontdek unieke aanbiedingen die je niet op de reguliere manier bij bijvoorbeeld Essent en Leon Zeewolde kunt vinden. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en gebruiksvriendelijk. Op deze pagina vind je toepasbare gegevens en adviezen voor het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, meer info over overstappen, en wat jij kunt doen betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Bourtange

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Bourtange? Er is helaas niet één energieleverancier te betitelen die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: energieconsumptie en locatie. Bovendien moet je meer mee laten wegen dan exclusief de energietarieven. Dit beïnvloed slechts deels je rekening voor de energie. Bekijk maar eens je jaarrekening: jij betaalt leveringkosten, opslag duurzame energie, energiebelasting, regiotoeslag, vastrecht: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Verder hanteren sommige maatschappijen een aantrekkelijke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Dit kan zelfs oplopen van €110 tot €245. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Lytsewierrum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het gaat om een aardig flinke berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Bourtange juli 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je totale jaarverbruik in. Dan check je een opsomming met de beste energie aanbieders. Je selecteert moeiteloos de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen no-time gedaan. Hulp nodig bij het invoeren van gas en stroom verbruik? Op energieleverancieractie.nl tref jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.950 kWh 750 m³
2 bewoners 2.200 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 2.975 kWh 1.325 m³
Familie (2 kinderen) 3.725 kWh 1.600 m³
2 & 3 kinderen 4.250 kWh 2.075 m³

Complete vergelijking

Alle betrouwbare providers vergelijken. Van Energiedirect.nl tot aan Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Flink besparen op jouw energie

Vind de goedkoopste leverancier. Besparingen tot wel €245 per jaar.

A la minute overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Bourtange

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Wil jij een goedkoop energiecontract? Hier tref je alle goedkope contracten. Met behulp van onze tool kun jij à la minute energieprijzen Bourtange vergelijken. Voer je adres & stoom/gas verbruik in en bekijk rap de goedkoopste maatschappij. Aanvullende info over een bepaald contract? Bekijk dan de overkoepelende merksite. Stap nu over naar de beste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen aan de rechterkant en signaleer eenvoudig de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier voor je huis. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Uitwellingerga afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Bourtange?

 1. Voer jouw locatie in (Groningen)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het exacte verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Bourtange juli 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Bourtange? Op deze pagina check je een ranglijst van beschikbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Essent, Eneco, Vattenfall, Greenchoice, NLE maar uiteraard ook Energiedirect.nl, ENGIE, Budget Energie, Oxxio, Powerpeers met een verbruik van 1550 kWh t/m 3150 kWh stroom plus 700 m3 tot 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In dit land kies je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet zo tevreden over jouw energiemaatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Let op: doorzoek uiteraard de condities van de huidige energieleverancier. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Bourtange. Als jij een contract hebt afgesloten krijg je een bevestigingsmail of brief van de geselecteerde energieleverancier. Hierin bekijk jij de geldige tarieven en kleine lettertjes (denk aan verbruikskosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, vastrecht: ) van jouw nieuwe pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd energiecontract

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen mag je zonder consequenties en zonder je te hoeven verantwoorden het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Huidige contract beëindigen

Jullie lopende pakket wordt stopgezet. Meestal draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: ga je verhuizen? Dan moet je zelf meestal de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de aanstaande energieaanbieder. Gewoonlijk moet dit vlak voor de ingangsdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot twee weken na de overstapdatum. Jouw aanstaande energieleverancier communiceert dit weer richting de eerdere energieleverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Bourtange. Het is nog even wachten op natuurlijk een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment wijzigen. Tevens krijg je een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw oude maatschappij. Check ook “Greenchoice aanbieding“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is tegenwoordig een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Veelgehoorde kreten zijn een gasvrij huis en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? 2 relevante opties zijn mogelijkheden zijn zon en wind (energie). Het gros van de energieleveranciers hebben dat in hun portfolio. De organisaties kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of gaan voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is heel interessant. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken maar ook jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je ontvangt hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Vlagtwedde.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Daardoor verbruik je amper nog gas. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen zijn nog best duur in verhouding tot een Atag, Intergas, AWB, Vaillant of Nefit ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Je kunt flink besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan volledig zuivere windstroom voor NL huishoudens. Niet elk energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Meer daarover kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Groningen.

Energieverbruik minderen

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer je jouw energieconsumptie reduceert levert dat een besparing op. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Bourtange

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiemaatschappijen in Bourtange en bezuinig op gas en licht!