Energieleveranciers Roden Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €335 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Roden vergelijken is een eitje met onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt rap de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Met veel unieke welkomstkortingen die je niet via de website van bijv. E.ON of Vrijopnaam kunt vinden. Het oversluiten gaat makkelijk en rap. Op energieleverancieractie.nl doorzoek jij nuttige details en tips bij het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat er allemaal mogelijk is omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Roden

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Roden? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier aan te duiden die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: gas- en stroom consumptie en adres. Uiteraard ga je te kort door de bocht als je kijkt naar enkel de energiekosten. Dit bepaalt slechts deels de maandelijks energierekeningen. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: opslag duurzame energie, regiotoeslag, verbruikskosten, energiebelasting, vastrecht: hier betaal je (indirect) ook voor. Ook hanteren de meeste leveranciers een flinke welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Doorgaans is dat zo’n €140 tot +/- €270. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Boelenslaan.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het is best een ingewikkelde berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Roden juni 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je totale jaarverbruik in. Vervolgens doorzoek je een lijst met de meest voordelige energieleveranciers. Jij kiest onmiddellijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is binnen enkele minuten doorgevoerd. Moeite bij het invullen van je gas & licht gebruik? Op energieleverancieractie.nl check je het stroomverbruik en gasverbruik van voor verschillende situaties.


Type woning Gasverbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Stroom kWh Gas
1 persoon 1.950 kWh 725 m³
2 personen 2.425 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.925 kWh 1.325 m³
Gezin + 2 kinderen 3.625 kWh 1.725 m³
Gezin + 3 kinderen 4.325 kWh 1.925 m³

Alle pakketten

Alle populaire maatschappijen vergelijken. Van De Vastelastenbond tot MAIN Energie.

Makkelijk besparen op energie

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Bespaar tot wel €495 per jaar.

Razendsnel overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Roden

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dankzij de vergelijker kan jij moeiteloos energieprijzen Roden vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en stoom/gas verbruik in en zoek eenvoudig de goedkoopste aanbieder. Meer details over een bepaalde aanbieder? Selecteer dan de merkpagina. Profiteer nu van de belangrijkste energie aanbiedingen en overstap bonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen hiernaast en ontdek ogenblikkelijk de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier voor je huis. Zoek ook naar goedkoopste energie in Kreileroord afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Roden?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Drenthe)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het volledige verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Roden juni 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Roden? Nu vind jij een opsomming met standaard pakketten van populaire energiemaatschappijen als Eneco, Essent, Greenchoice, Pure Energie, Vattenfall en ook ENGIE, Qurrent, Energiedirect.nl, Oxxio, Budget Energie berekend met een consumptie van 1750 kWh tot 3800 kWh stroom plus 1050 m3 t/m 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Vandaag de dag bepaal je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Loopt het contract bijna af, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jouw huidige energieaanbieder? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Belangrijk: controleer altijd de condities van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Roden. Als je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je een bevestiging van jouw aanstaande aanbieder. Daarin tref je alle tarieven en bijkomende kosten (denk hierbij aan aansluitkosten, energiebelasting, verbruikskosten, opslag duurzame energie, netbeheerkosten: ) van het energiecontract. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Zodra je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, het pakket annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Huidige contract beëindigen

Je lopende gas en stroom pakket zal worden beëindigd. Doorgaans wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: krijg je een andere huis? Dan moet je zelf doorgaans de actuele abonnementen stopzetten.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw aanstaande energiemaatschappij. Meestal doe je dit vlak voor de datum van overstap, hoewel het soms ook uitloopt tot twee weken nadat het contract is ingegaan. De toekomstige leverancier stuurt de standen door naar je voormalige leverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en zal gas en stroom worden geleverd door de geselecteerde energiemaatschappij in Roden. Het is nog even wachten op natuurlijk een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon corrigeren. Tevens incasseer je jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” energieleverancier. Ga verder naar “gas van Vrijopnaam“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is momenteel een streven van veel mensen. Voorbeelden zijn wonen zonder gasaansluiting en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken keuzes zijn zonnestroom en windenergie. Het gros van de energie-aanbieders hebben dit al geïntegreerd. De organisaties reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie kun jij kiezen: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op je eigen huis of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen of uiteraard je overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je ontvangt hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente Noordenveld.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Middels dit systeem gaat je gasverbruik flink omlaag. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een Remeha, AWB, Atag, Nefit of Intergas ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energienota. Pelletkachels, Zonneboilers en Infraroodpanelen kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom voor woningen in ons land. Niet elk energiecontract biedt groene stroom via wind. De mogelijkheid hierop te selecteren is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets van de laatste jaren: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Drenthe.

Energieverbruik reduceren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Op het moment dat je jouw eigen verbruik minimaliseert kan je flink besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Kies bijvoorbeeld bewust voor apparaten met een A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Roden

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiemaatschappijen in Roden en bespaar op gas en licht!