Energieleveranciers Rinsumageast Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €315 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Rinsumageast vergelijken is gemakkelijk via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ziet eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek tijdelijke aanbiedingen die je niet op de reguliere manier bij bijv. Clean Energy of Qwint kunt gebruiken. Overstappen gaat gemakkelijk en prettig. Op deze website doorzoek jij toepasbare details en handreikingen t.b.v. het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Rinsumageast

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Rinsumageast? Het is niet mogelijk één energieleverancier te markeren die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van factoren als: gas- en stroom consumptie en woonplaats. Daarnaast zijn er veel aspecten belangrijker dan uitsluitend de energietarieven. Deze bepalen slechts ten dele de uiteindelijke energierekening. Bekijk maar eens je energie jaarrekening: leveringkosten, aansluitkosten, vastrecht, energiebelasting, regiotoeslag: het wordt allemaal doorbelast. Tevens schenken sommige organisaties een royale welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €80 tot €285. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Bocholtz.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het betreft nogal een ingewikkelde calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Rinsumageast mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je totale jaarverbruik in. Nadien check je een tabel met de goedkoopste energiecontracten. Je ontdekt handig de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Moeite bij het schatten van jouw energieconsumptie? Hieronder check je het stroomverbruik en gasverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort woning Gas
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.850 kWh 650 m³
2 persoons huishouden 2.150 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 2.875 kWh 1.300 m³
Gezin + 2 kinderen 3.600 kWh 1.650 m³
Gezin + 3 kinderen 4.175 kWh 1.925 m³

Alle leveranciers

Alle bekende maatschappijen vergelijken. Van Huismerk Energie tot Vandebron.

Makkelijk besparen op energie

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen mogelijk tot €255 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Rinsumageast

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar energiecontract? Hier tref je alle goedkope contracten. Dankzij onze zoekmachine kun jij vlug energieprijzen Rinsumageast vergelijken. Voer je adres en ook gas/licht inschatting in en kies binnen no-time de goedkoopste maatschappij. Meer weten over een zekere leverancier? Selecteer dan het bedrijfsprofiel. Stap nu over naar alle energieaanbiedingen en actiekortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan hiernaast en signaleer snel de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Koufurderrige afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Rinsumageast?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Kies de beste aanbieding en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Rinsumageast mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Rinsumageast? Op deze pagina vind jij een lijstje met veel bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Eneco, NLE, Essent, Greenchoice, Vattenfall + Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio, ENGIE, Qurrent op basis van een verbruik van 2050 kWh t/m 3800 kWh stroom plus 1400 m3 t/m 1600 m3 gas.

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In dit land mag je helemaal zelf kiezen bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jullie actuele maatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Let op: bekijk wel de opgestelde regels van het gekozen energiepakket. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Rinsumageast. Als je een bestelling hebt geplaatst ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de aankomende organisatie. In deze mail of brief zie jij afgesproken prijzen en voorwaarden (denk aan opslag duurzame energie, vastrecht, aansluitkosten, leveringkosten, regiotoeslag: ) van het gekozen pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen een week.

Bedenktijd bij energiepakket

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze periode mag je gratis en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie is nu definitief.

Huidige contract beëindigen

Je oude gas & licht pakket zal worden opgezegd. Gewoonlijk wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: staat er een verhuizing op stapel? Dan moet je zelf normaliter het oude abonnement annuleren.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw aanstaande aanbieder. Gewoonlijk doe je dit vlak voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot twee weken nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande maatschappij stuurt de standen door naar de “vroegere” energieleverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en begint de levering van stroom en gas door de nieuwe energiemaatschappij in Rinsumageast. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze schatting van verbruikskosten mag jij verhogen. Ook incasseren jullie een eindafrekening van de “vroegere” energiemaatschappij. Lees verder over “gas van Qwint“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is vandaag de dag een belangrijk thema. Hierbij kun je denken aan wonen zonder gasaansluiting en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De meest relevante alternatieven zijn zonne-energie en windenergie. Veel van de aanbieders van energie werken hier dan ook graag mee. De aanbieders kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of bewust de keuze maken voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen kan al snel lonen. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken of uiteraard je overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Hiervoor ontvang je een kleine vergoeding in de gemeente Dantumadiel.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Op die manier gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering als je ze legt naast een Remeha, AWB, Intergas, Atag of Nefit ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Het warmtenet, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door het hele land zie je grote parken met windmolens. Deze windturbines leveren 100% groene windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder energiecontract doet hier aan mee. Extra info hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Op het moment dat je het verbruik van energie kan verlagen kan je dat aanzienlijk besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED verlichting. Direct energie besparen in Rinsumageast

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Rinsumageast en bezuinig op gas en licht!