Energieleveranciers Rijssen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €405 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Rijssen vergelijken is gemakkelijk met onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ziet binnen no-time de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle tijdelijke acties die jij niet via de normale weg bij bijvoorbeeld Engie of MAIN Energie kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat eenvoudig en is zo gepiept. Hier vind jij bruikbare feiten en adviezen t.b.v. het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat je moeten weten rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Rijssen

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Rijssen? Er is helaas niet één energieleverancier te onderscheiden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: stroom- en gas consumptie en adres. Uiteraard ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Dit beïnvloed maar beperkt de uiteindelijke energierekening. Controleer maar de jaarrekening: jij betaalt vastrecht, netbeheerkosten, aansluitkosten, opslag duurzame energie, energiebelasting: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Tevens gunnen flink wat organisaties een flinke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Deze loopt op van €185 – €220. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Blokker.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het betreft nogal een flinke berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Rijssen juli 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en energieverbruik in. Nadien vind je een opsomming met de beste energiebedrijven. Jij kiest onmiddellijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is binnen enkele minuten gepiept. Problemen bij het inschatten van gas en stroom verbruik? Op energieleverancieractie.nl check je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort woning Gasverbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.950 kWh 625 m³
2 bewoners 2.475 kWh 1.000 m³
Gezin + 1 kind 2.875 kWh 1.400 m³
Familie (2 kinderen) 3.500 kWh 1.700 m³
2 & 3 kinderen 4.200 kWh 2.075 m³

Compleet aanbod

Alle bekende aanbieders vergelijken. Van Energiedirect.nl tot aan UnitedConsumers.

Makkelijk besparen op energie

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen mogelijk tot €245 per jaar.

Razendsnel overstappen

Profiteer van de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Rijssen

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Wil jij een betaalbaar energiepakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Aan de hand van energieleverancieractie.nl kunnen jullie moeiteloos energieprijzen Rijssen vergelijken. Voer je adres en stoom/gas verbruik in en kies eenvoudig de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een zekere aanbieder? Dit vind je in website van de aanbieder. Stap nu over naar de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen hiernaast en ontdek direct de meest geschikte of meest goedkope energieleverancier voor je huis. Lees nu verder over goedkoopste energie in Koudekerk aan den Rijn afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Rijssen?

 1. Geef jouw postcode door (Overijssel)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Rijssen juli 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Rijssen? Onder dit stukje vind je een tabel met beschikbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als NLE, Vattenfall, Greenchoice, Essent, Eneco en ook ENGIE, Energiedirect.nl, Powerpeers, Budget Energie, Oxxio op basis van een verbruik van 1750 kWh tot 3750 kWh stroom plus 850 m3 t/m 1650 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In dit land kies je zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je van huis wisselen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van je leverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Advies: doorzoek uiteraard de voorschriften van het energiecontract. Welke opzegtermijn geldt er, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Rijssen. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de geselecteerde energiemaatschappij. In deze mail of brief lees je alle tarieven en extra regels (zoals vastrecht, aansluitkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, netbeheerkosten: ) van het gekozen pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, doorgaans binnen 2 weken.

14 dagen bedenktijd

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Gedurende deze dagen mag je zonder kosten en zonder specifieke reden je nieuwe abonnement opzeggen. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie is nu definitief.

Oude contract opzeggen

Jullie oude contract wordt opgezegd. Normaliter krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Advies: stap je over doordat je gaat verhuizen? Je moet dan zelf meestal het energiecontract beëindigen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de nieuwe aanbieder. Normaliter gebeurt dit zo’n week voor de ingangsdatum, hoewel het soms ook uitloopt tot 14 dagen na de overstapdatum. De nieuwe energieleverancier zal deze gegeven doorzetten naar de eerdere energiemaatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Rijssen. Je ontvangt hiervan wederom een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze inschatting van kosten kan je altijd bijstellen. Voorts incasseer jij een jaaroverzicht en eindafrekening van de eerdere maatschappij. Check ook “gas van Powerpeers“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is tegenwoordig een veelbesproken doelstelling. Veelgehoorde kreten zijn een woning zonder gas en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? 2 relevante opties zijn opties zijn zon en wind (energie). Veel leveranciers maken hier graag gebruik van. De maatschappijen halen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor op je eigen huis of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is heel interessant. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en bovendien het overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je krijgt daarvoor een tegemoetkoming in de gemeente Rijssen-Holten.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Door deze producten kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop wanneer je het vergelijk met een Remeha, AWB, Intergas, Nefit of Vaillant ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op steeds meer plekken zie je grote parken met windmolens. De windturbine voorziet in 100% groene windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder aanbieder biedt groene stroom via wind. Details per aanbieder kan je bekijken in de energievergelijker. Ook interessant: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Overijssel.

Besparen op je verbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Op het moment dat je het verbruik van energie vermindert kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Ga zoveel mogelijk voor apparaten met een A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Rijssen

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energieleveranciers in Rijssen en betaal minder voor gas en licht!